Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 5 January 2012

New Year Celebration 2012 at Melaka

Happy New Year!!

31 December 2011 that day, we all plan nak celebrate new year somewhere, antara destinasi yang we all nak pergi ialah, KLCC, Genting Highlands or Melaka. See, semua tempat nak pergi. Finally, we decide nak pergi Melaka sebab Mr.Fand teringin nak mandi Hot Springs di Gadek Alor Gajah then terus ke Air Keroh dinner and tengok fireworks di sana.

Sesi ambik gambar sendiri. :)

 

Arrival at destination, dekat je dalam 80km from Putrajaya.Good weather, nice view.



Sekitar hot springs. Nampak kaki tu tengah berendam.. Suka sangat dapat mandi air panas. 

Suasana kampung. refreshing. Little info pasal hot springs. Water temperature 56celcius dan purata aliran 5.4 liter. That mean air tu sentiasa mengalir and air bersih.



Rumah kayu belakang tu ialah restoren tapi time ni tak bukak lagi, maybe malam kat sini lagi best. Suasana sejuk dengan air panas. Next time nak pergi malam pulak. Oh hot springs ni open for 24hours. Masuk bayar RM6 for adult.


Ye saya adalah pembawa baju hubby!



Bagi kawasan ni, dilarang mandi sebab suhu air tinggi dan sulfur tinggi. Boleh terbakar kulit.


After Mr.Fand mandi manda, we all terus ke Air Keroh. Hope ada bunga api. Expect meriahlah kat sana. Excited sangat. Dari Alor Gajah ke Melaka dalam 35km. Dekat je kan.

For your info, after Mr.Fand mandi air panas tu kulit dia nampak gebu, licin je. Next time wawa nak mandi sama. Confirm lagi gebu.. Dia cakap lagi, badan pun terasa ringan and fresh je. Ok takpe next time wawa mandi ok.

Arrival at Melaka.


 

Dinner at here. Asam pedas ikan pari. Pendapat wawa takdelah sedap sangat. Satay kat situ pun kureng. Bolehlah untuk makan dan hilangkan lapar ni kan.


After that, berjalan seluruh Bandar Melaka. Seriously ramai orang, happening, best masuk ke dataran pahlawan tapi no mood for shopping. 




Just wawa ternampak kedai fridge magnet yang super cute. Sweet je kedai ni. Tapi tak sure apa nama dia. Berada di Melaka Mall.




Look at that! i want MCD one.. Such a cute flat number. 





Syok sangat naik river cruise ni. Kira puas hati dengan fee only RM10, tapi dapat tgok view sepanjang sungai Melaka. Pada yang belum pergi tu fully recommended boleh naik. Cantik and superb! Try lah.
Then after naik river cruise we all ke Jonker Walk. Didn't manage to take picture sebab dah tak larat shawl pun dah ke kiri ke kanan. We all waiting for fireworks.Yayyy!!


Tepat 12.00am, we are still waiting firework. jam at chris churh tu dah berbunyi tapi fireworks tak keluar. Ramai orang berkumpul di area situ. Tiba-tiba keluar jugak tapi sikit sangat. Meletup 2 3 kali je then habis. Tambah-tambah lagi kamera wawa yang tak berapa nak sharp ni. Ish ish, tak best betul!


Rugi jugak, cakap dengan Mr.Fand tau kita celebrate di KLCC. Maybe next year!! Malam tu kita sampai ke Putrajaya area 3am.

How about your New Year Celebration?

8 comments:

  1. wawa cantik la jaket leopard tu...kat mana beli...?? huhuhu...

    ReplyDelete
  2. oh itu beli kat Bandung.. Rumah Mode. Zara Basic.. Cantikkan.. Tau beli 2 3 pcs..

    ReplyDelete
  3. waaa...banyak la wawa borong ek? hehe...tq for info ya...

    ReplyDelete
  4. banyak jugak.. ada stock yang tak pakai lagi.. hehe.. eh u dekat lah dengan rumah mode tu kan? hari-hari boleh pergi..

    ReplyDelete
  5. Dkt Jonker Street ada butik yg sgt best.. Bila lar nak ke sana lagi, nk borong ..

    ReplyDelete
  6. oh tak habis pusing kat jonker street tu.. serius ke best.. next time i shud go sampai hujung..

    ReplyDelete
  7. wahh mmg bestlah wawa...leh terjah melaka dlm sehari je pastu balik Putrajaya balik...Hehe nnti nk ajak cik abg buat mcm ni jugaklah... :)

    ReplyDelete
  8. @kak gee.. tak jauh la Melaka-Putrajaya. Dalam 1 jam setengah gitu.. ok boleh ajak en abang.. :)

    ReplyDelete