Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Friday, 21 October 2011

Menutup aurat secara sempurna

Wawa sangat bersetuju dengan campaign yang di buat oleh Anna (BUDU DAN BELACAN). Apa motif sebenar kita pakai tudung, untuk menutup aurat kan. So biarlah menutup aurat secara sempurna. kadang wawa pakai pun ada je yang terpendek or tak cover semua, but try the best untuk cover ok. bak kata anna, dada lagi mengiurkan then rambut. ;)


Ada kempen lain dari anna ialah baju singkat dan bertudung.. bila duduk dah terangkat baju tu hingga nampak belakang. si pemakai tu pun rasa tak selesa kot. pernah gak dulu wawa pakai macam tu time nak pergi kelas UTM, bila duduk dah tak selesa, nak control sanalah sinilah takut orang belakang nampaklah. last-last nak dengar lecturer mengajar pun dah tak concentrate. ish pengalaman dulu kan, so now we learn from our mistakes. if rasa baju yang dipakai pendek boleh cover with cardigan. lagi nampak kelaaass u. 

Dalam poster anna ni, if korang tuck in shirts you all kenalah pandai cover yang belakang dan depan. agak-agak ok. try cari cermin kat rumah tu yang besar and boleh nampak semua. or mintak pendapat hubby or friends yang boleh judge sama ada okay atau tak. 


Opinion wawa pakai baju labuh or seluar besar2 pun still cantik & berfesyen. ada setengah pendapat dulu, kalau pakai labuh besar dan longgar, oh tak moden, tapi ramai je kita tengok sekarang bertudung still nampak trendy & cantik.  

decision is yours, we know kan mana baik and mana yang tak berapa baik. ;)
jom, cover your chest and cover your butt..


3 comments:

  1. setuju dgn kempen ni...kalau kat opis mmg dh tak pakai kebaya..kalo pakai dress pun mesti pakai cardigan walaupun lengan pjg...sbb mata2 liar kat sini yg suke sgt tgk montot org..huhu

    tak suka tau...

    ReplyDelete
  2. @mama gee: seriuslah gee, pagi tadi memang happened, ada seorang mr J ni tengok wawa atas bawah. gatal ok. macam nak tumbuk jek. tak sesuai!!!

    ReplyDelete
  3. salam kenal..

    nice dress dear :)

    ReplyDelete