Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Sunday, 2 October 2011

Marble Cheese Brownies

Saturday night fever korang buat apa? ha wawa apa lagi baked marbel cheese brownies. Well baking dengan wawa memang tak boleh nak pisahkan. Ada je resipi baru yang nak try test. Actually, dah lama ikut kelas brownies time kat JB dulu. Tapi baru ni nak buat. Senang sangat buat brownies and atas tu tepek je dengan cheese. Resipi cheese tu lebih kurang sama dengan cheesetart Hanimura CupCake. :) 

Sebab utama buat brownies untuk join potluck di area rumah kitaorang. Mr.Fand ajak join potluck ni sebab nak kenal denga jiran blok and blok sebelah. Ha baguskan hubby i. Dah lama duduk rumah ni tapi neighbor sebelah tu pun tak kenal. ish ish.  

Model bersama brownies yang dah siap. :)


Ok, jom ikuti kelas brownies bersama cik puan wawa. :)

Butter & coklat dicairkan.


3biji telur gred B

Gula castor 1 1/2 cups


 Hot in the oven.


After 20 minutes. Bau dia perghhhh memang marvelous.


Put the cheese, lorek dengan chocolate ikut suka.

After 15minutes keluarkan from oven.

Simpan dalam fridge. Dah malam Mr.Fand pun dah tidur, so esok tu time breakfast.
Serve at once. Mr.Fand kata 'sedapnya sayang!!!' nak lagi, makan lagi, nyum nyum.


Ha jangan meleleh pulak. Resipi ni senang and yummy in my tummy. Confirm akan buat lagi.

9 comments:

  1. dapnyaaa...dan mudah...
    tp mama kena beli oven dulu..br leh baking2...

    ***bagusnyaa...mama dh 5 tahun duk putrajaya..jiran sebaris pun ada yg tak kenal nama lagi...hik3

    ReplyDelete
  2. yes senang buat senang habis.. now u see now u don't.. :)

    haha samalah, duk kondo lagi dekat sebelah pintu je tapi berapa orang je yang kenal.

    ReplyDelete
  3. thanks for singgah kt my blog.
    kek nampak sedap jer. hr ni pon nak baking kek coz today my lil bro's birthday :D

    ReplyDelete
  4. @hafizal: yup memang sedap.. licinnn.. :)

    ReplyDelete
  5. syida: i love your poem. wawa suka poem tapi tak reti nak susun ayat jadi cantik. keep it up. nati buat poem untuk wawa 1 ok. :)

    boleh try brownies. senang & sedap..

    ReplyDelete
  6. followed u sweetheart!kek sedap gile.arrgghh..tertekan!

    ReplyDelete
  7. @erna: haha, jangan tertekan ok. relax. deep breath. :)

    ReplyDelete