Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 18 October 2011

ENUCA: BEAUTY WORKSHOP

Last saturday, wawa with madammondoq pergi beauty workshop. Actually madam dapat invitation untuk 2 orang dari Nuffnang tu yang madam ajak wawa sekali. Thanks dear. Sayang madam. Next time wawa nak join lagi ok. :)

Wawa datang agak lambat sebab dari shah alam ke charas, jalan jam terbaik! stranded kat hiway berjam-jam, nasib baik ada garmin boleh ikut short cut and long cut. hehe. Finally kitaorang sampai tapi dah almost 3pm, luckily event tak start lagi. Rushing kejar time tapi still kena maintain cun.

Ok sampai je kat ENUCA, wawa disambut oleh a few staff dari ENUCA. ala-ala datuk seri gitu. terus pergi register and of cos ada refreshment. After that, majlis pun start. Introduce by Julie yang cute, even anak dah seorang tapi cun woo.

Wawa boleh cakap produk ENUCA ni akan the BOOM di pasaran sebab bila wawa try LIFT Me UP SERUM (gift) sangat bagus. Berries BODY SCRUB pun best. terus lupakan yang lain. Actually kulit wawa jenis kering, selalu kat pasaran banyak produk untuk oil skin, and whitening. bear in mind, kalau kulit kering, wrinkles akan keluar dengan lebih hebat lagi. takuttt.. so dah banyak produk yang wawa try tapi still kering. unless wawa pakai yang contains vitamin E or collagen. tapi bila pakai serum dari enuca ni, kulit wawa nampak lebih moist lagi. (ala-ala salesgirl promote beauty product). but, ok lah kan if product bagus kita share. kejelitaan adalah hak milik setiap insan. :)

Semua produk enuca ni made from Switzerland, antara produk yang satu kilang or satu company ialah ELIANTO. anyway wawa pun pakai produk elianto ni, yang terbaru wawa beli blusher brush sangat ok. about elianto we discuss at other post ok.

Jom, let pictures talk. wawa memang suka make-up ni..

nak blusher niiii.. wawa & blusher memang tak dapat nak pisahkan. nasib blusher mac banyak lagi, kalau tak memang dah rembat 1.


starting..


peserta yang join!

 Julie, like i mentioned about her before. siapa kata tak comel? angkat tangan.

demo & cara penggunaan serum. massage ke atas ok.

the catalog..




Poem. Time Tested Beauty Tip. Best poem ever. I'll blog it later.

 The refreshment. Cheesetart sangat sedap!

 
Main white house counter. Cantikkan?

Baru habis sesi workshop. Apa lagi amik gambar lah. 


Jom kita try make-up yang ada atas meja tu!


 The shop. yang tengah tu lah Body Scrub. moist me marvelous. sangat best!


left: nadiah, center: madam and me!


posing wajib!


for me, product skin care or makeup yang penting sekali produk tu mesti sesuai dengan kita. murah or mahal ialah perkara kedua. its not necessary produk mahal and bagus bagi orang tu sesuai dengan kita. prinsip wawa beauty product mesti sesuai dan wawa rasa worth it beli & pakai. contoh macam compact powder wawa pernah pakai MAC pernah pakai PIXY tapi in the end wawa pakai pixy sebab lagi sesuai. contoh lain pakai blusher LOREAL and blusher MAC tapi in the end pakai MAC sebab lebih tahan dan pipi nampak lagi gebus. bagi wawa kena try & error. good luck girls!

8 comments:

  1. akak bab2 make up ni kureng skit... :)
    tau basic2 je...beli make up bertahun2 nk abes...huhu...

    wawa..dh tak busy tunjuk ek camne cara pakai shawl tu...suke sgt...

    ReplyDelete
  2. wa... cantiknyer baju wa... lepaihtu bestler kedaitu... akakpun teringin nak dapat produk yang betoi2 sesuai ngan akakni ha...

    ReplyDelete
  3. hi wawa,

    you look gorgeous. love it.

    btw, Perfumes Farm is giving a voucher to all the participants of Perfumes Farm Contest as a token of thank you for joining the contest.

    As such, please email me at perfumesfarm@gmail.com to collect your voucher.

    Thanks.=)

    ReplyDelete
  4. @mama gee: samalah, wawa pun tak suka ber make-up ber eye shadow semua. selalu pakai blusher, eye liner je.

    ok mama gee, no problem nati wawa buat tutorial. stay tune.. :)

    ReplyDelete
  5. @cho zila: wawa beli dress ni kat poplook. ophelia maxi dress - purple, murah je. ENUCA ni memang best. tapi dia jual produk online takde branches mana-mana.

    ReplyDelete
  6. @perfumes farm: hi, thank you for the voucher! i'll collect ASAP & go shopping at your blog soon..

    ReplyDelete