Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 26 June 2012

Trip to Hong Kong - Part 2

After dah letak semua bag, we all pun makan bekal yang we all bawak tu. Nasi putih, ayam goreng, sambal lada. Rasa sedap gila bila makan tu di bumi Hong Kong. After makan we all bersiap untuk ke Tsim Tsai Sui dan 1881 Heritage. 

1881 Heritage ni sebuah hotel, depan hotel tu adalah tempat-tempat sejarah monumen cantik untuk amik gambar. Jalan depan sikit ada banyak butik-butik branded macam LV, Salvatore Ferragamo, CHANEL, HERMES, Esprit, DIOR. Oh nak kasi tau. Butik-butik yang glamour and branded tu kat sana sangat bersepah, mana-mana pergi mesti ada. Macam kat Malaysia ni standard VINCI, PADINI lah. Gila kentang banyaknya duit orang HK ni. Rasanya CHANEL tu butik tepi jalan je. Memang merata. Building kat sini memang tinggi. Tapi you all jangan risau dan tak kan sesat sebab station MTR merata cuma larat ke tak nak menapak.

We all kat sini je, pergi berjalan dari satu kedai ke kedai, tergamam ok. Nati kat Itinerary I akan ajar macam mana nak pergi tempat ni. Kita layan gambar je dulu. 

Oh perjalanan dari hotel naik train ke sini dalam 30minit. Senang!



Hotel 1881 Heritage. Tak sure lah bilik besar macam tu. Mau-mau 3ribu satu malam.


 Comel, nak pinjam bawak balik.. :)



After that, berjalan macam orang kaya di kedai-kedai branded. Tak beli pun, kita tengok je. Kita beli handbag lain.. weee...




Kita pusing area situ, sampai dah tak larat. Pergi Museum Hong Kong, SOGO, sampai pukul 6lebih macam tu. Balik bersiap untuk melihat Symphony of Light. We all balik hotel sebab dekat and senang nak ke hotel, plus bau dah masyam.. -___- 

till the next entry.. :D

5 comments:

  1. wahhh... seronok nyer p melancong kt sana.... :-) jauh perjalanan byk pengalaman...

    ReplyDelete
  2. best2!!!!

    leh jadi guide kalau g sane nanti...tapi taktau la bile... =p

    ReplyDelete
  3. fuhhh bettt tu dpt pegi hongkong.. mmg dah lama akk teringin nak ke sana tp tak tau la bila boleh sampai..

    ReplyDelete