Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Friday, 10 February 2012

Look Post: Dian Pelangi Shawl

Thousand pictures, hundred stories but lastly tak tau mana nak start dulu about JB and Singapore. So, for starter bagi mood datang we go with my look post. 

Look at my shawl. Bold colour, selesa, agak besar tapi ringan and soft kain dia. I bought it time holiday di Bandung. It's from Dian Pelangi.'Mbak ini kainnya bagus, kualitas, dari Dian Pelangi' ingak lagi kata-kata si penjual di Bandung tu. So baca dengan slang Indonesia ok. :)







Dari pagi sampai malam round JB. Setengah tu maybe dah tau kat mana lokasinya. For sure last tu kat Danga Bay. Rindu JB lah. 

What i wore:
Shawl from Dian Pelangi
Maxi Dress from thepoplook.com
Sandal from fitflop
Accessories from Forever 21
Bag from Longchamp



20 comments:

  1. lawaaa.......sini susah nk dpt tie dye punya material kan....

    ReplyDelete
  2. cantik la kakak pkai maxi dress..agk2 org mcm saya yg rendah gempal ni sesuai ke pkai..teringin gak nak pkai :)

    ReplyDelete
  3. nice match! ♥ it too coz is PINK! hihihi...

    ReplyDelete
  4. @kak gee: yup susah and it would be so expensive lah.

    ReplyDelete
  5. @nazirah: TQ dear. Try beli dulu.. If tak try you don't know kan. Pakai with heel sesuai kot.

    ReplyDelete
  6. @sitifatimah: TQ.. yes go pink go! :)

    ReplyDelete
  7. maxi dress ni yg mana satu ek?nama penuh dia?boleh tgk2..hihi

    ReplyDelete
  8. @nikisa: I tak sure ada stok lagi tak but the name OPHELIA MAXI DRESS IN FUSCHIA.. maxi dress favo ni.. :)

    ReplyDelete
  9. Awak sgt sesuai pakai maxi...cantik. kalau saya tu ntah la..

    ReplyDelete
  10. : tdung tu mcm same corak mcm tdung dian pakai laa. nice !

    ReplyDelete
  11. nice!...ketinggian sy mmg ok sbb selalu beli maxi dress ngam2 aje TAPI selalu kena tegur kurussss sgt!! arrgghhh stress cmane nk gemokkk

    ReplyDelete
  12. wawa, pinky dress tu awesome! jeles... mau jugak (T_T)

    ReplyDelete
  13. u amik gambar cantik...i loike....nak start amik gambar cantik2 mcm ni la

    ReplyDelete
  14. errr geram tgk maxi dress you !!! so sweet

    ReplyDelete
  15. cantik la pkai maxi dress ni..boleh ganti bju kurung kn sbb nmpak sopan gteww.. :)

    http://hashira91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. wawa! hello there im a new reader... lovin' ur style! =) btw i nak g bandung in 2 weeks.. where to get dian pelangi shawl kat bandung? kt boutique dia ke? katne ya? mind sharing??? hehe nak beli kat indon laa.. kt dian pelangi bangsar sure more expensive hehe

    ReplyDelete