Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 21 February 2012

CANDLE LIGHT DINNER

Last weekend we all plan nak makan je kat rumah and Mr. Fand want to eat Western dishes. So, tiba-tiba *ting! idea datang dan terngada-ngada I plan to do candle light dinner with my hubby. First time buat ni. So google apa yang perlu ada untuk candle dinner ni?

Syarat utama mestilah ada candle kan. Tutup semua lampu hanya pasang candle bagi suasana romantis and 'hot' gitu. :) Semua bahan Mr.Fand beli beef steak and chicken yang dah ready marinated. I just prepare and add some black pepper sauce. Rasa masak western style easier than masak sambal, no need tumis semua tu.

Secondly, mestilah suasana yang romantic, night together must be amazing. makan pun bertenang mata. ceh! Create that mood. Do some decorating. I used flower (pink colour) memang bunga atas meja tu je and I used big plate. Kalau kita pergi restaurant western mesti diaorang hidangkan plate besar kan. So purposely beli big plate kat Alamanda untuk dinner ni. Oh gelas yang kelass tu pun baru beli and it's only RM5 je. Murah dan worth it! :)

Look at that! Isn't it romantic enough? 


My portion.


Bekas candle itu, I ambik glass yang my mom bagi. Ni kalau dia tau mesti bising sebab bekas lilin yang panas and cair tu susah nak hilang. Sorry ye mak. Later I ganti glass corelle for u.


Dim light. Makan suap suap.. 


Zoom in, plate for Mr.Fand. Beef steak and black pepper sauce. Oh sauce tu I akan upgrade next time. Anyone tau resipi yang best untuk black pepper sauce?



Sebab nak feel lebih, kenalah bertudung bagai time dinner cahaya lilin ni ok. Jangan lupa sembur perfume lebih sikit..Make up pun tak sempat pakai.. :)

Last but not least we had red velvet cuppies. Favourite we all. Yang ni pun buat sendiri. If nak order go to Hanimura CupCake.


Very enjoyable dinner, puas hati dengan apa we all have done. Oh we all masak together, kecoh kat dapur macam ada 10 orang tapi just two of us. After dinner we all tengok Merlin, rest and relax, we talked so much. After that we had ehem ehem.. *blushing*

Ready for your own candle light dinner?

30 comments:

  1. utk sos tu.. boleh beli 'brown sauce' yang instant je.. tambah air panas je dah siap. memang sedappp. anak2 akak kalo akak masak lamb chop.. memang bertambah2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke? TQ for sharing. nati kita surah mr.fand cari. bestnya anak2 suka.. memang hebat lah ibu ni.. jokes.. :) TQ dear..

      Delete
  2. sweet la awak nih....

    kang tetibe peknen kang wawa....haaaa cane...hehehehe..


    kat umah pon pakai tudung....bagusnya....

    suka ah baca blog nih...update selalu k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ.. hahaha memang nak pregnant! doakan ye.. tudung tu purposely nak masuk blog! :)
      TQ singgah selalu ye..

      Delete
  3. so romantic!
    ina pernah wak cenggini masa celebrate 1st anniversary... :)

    http://inaachik.blogspot.com/2009/03/my-1st-marriage-anniversarry.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah! ni tak sempat nak anniversary dah ber candle light dinner dulu.. camner tu? :)

      Delete
  4. eh...sampai terkomen dua kali...adesss hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kak gee paling kelas komen banyak kali.. :)

      Delete
  5. sgt awesome la wawa...memang sgt romantik suasana...suka2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess awesome.. TQ.. kita pun suka.. :)

      Delete
  6. Wawa,

    I'm actually eyeing on that kind of plate. At which shop you jumpe dekat Alamanda? Parkson ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh i bought it at Carrefour Alamanda. In hurry that time so not sure whether Parkson have it or not. Its cost only RM13.90 per plate. :)

      Delete
  7. wow!! i'm never had a candle light dinner in my life..hehehe anak-anak asyik nak interframe aje:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should try dear. time with u and ur husband.. kasi 'hot' balik.. :)

      Delete
  8. wawa...lupe nk tanya semalam..hubby beli marinated steak dgn chicken tu kt ne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. shah alam cold storage.. try check cold storage alamanda sepatutnya ada kot.. sedapp..

      Delete
  9. Love this to bits!!!! At first I thought you were at a fancy restaurant! :D

    ReplyDelete