Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Wednesday, 15 February 2012

Marah Tak Bertempat!!


Taken from Facebook.

SubhanAllah. I'm not sure whether TengkuSophia ni yang maki macam ni or akaun twitter dia been hacked but isunya sekarang sanggup orang maki AZAN and anggap ianya mengganggu tidur kita. Sometimes I feel bagusnya azan sebab menunjukkan waktu, contoh dah subuh and menjelang pagi. I ada pesan with Mr.Fand, if nak cari rumah mesti dekat dengan masjid or at least surau yang boleh dengar azan. 

Nauzubillah semoga benda ni tak jadi pada ourself. I pernah terbaca before adalah tanda kecil kiamat bila people anggap azan adalah sesuatu yang mengganggu. What I'm worried about bila ada fakta mengatakan salah satu tanda kiamat, apabila tidak ada lagi azan berkumandang di dunia ini. 

Read this!

Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Ash hadu Al-la-Ilaha il Lallah
Ash hadu Al-la-Ilaha il Lallah

Ash hadu anna Muhammadar Rasulullah
Ash hadu anna Muhammadar Rasulullah

Hayya ‘alas-salah
Hayya ‘alas-salah
Hayya ‘alal-falah
Hayya ‘alal-falah

Allahu-Akbar Allahu-Akbar La-ilaha il-Lallah.

i.e.

(Allah is Most Great! Allah is Most Great! Allah is Most Great! Allah is Most Great!
I bear witness there is none worthy of worship except Allah.
I bear witness there is none worthy of worship except Allah.
I bear witness that Muhammad is the Prophet of Allah.
I bear witness that Muhammad is the Prophet of Allah.
Come to prayer.
Come to prayer.
Come to success.
Come to success.
Allah is Most Great! Allah is Most Great! There is none worshipable but Allah.)


Allahu Akbar

16 comments:

  1. dia nih xbetoi kot...gile kot tetibe masa dgr azan haaa....

    yela tido pon time maghrib..

    org tua2 kata tido time maghrib bole jdik giler...

    tuh dah giler la tuh sbb tido time mghrib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. If waras tak macam tu kan? Nauzubillah. Hish!

      Delete
  2. sedar @ tidak ,,mmg dh byk tanda2 semakin hampir kiamat tu...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's why lah i'm worried about.. takut!

      Delete
  3. Replies
    1. because over sangat! sedih pun ye dengan orang orang kita sekarang.

      Delete
  4. ada terbaca dekat fb....

    teruk sgt2...sanggup dia berkata macam tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruk kan? tak sesuai! jadi pengajaran utk kita..

      Delete
  5. Kita pun sama kalau boleh nak rumah yg dekat dgn masjid sbb boleh dgr azan..pelik btul bila ada yg mrh2 cmni..

    ReplyDelete
  6. PENAH HEBOH KT TWITTER PASAL DIA NI..ORG INDONESIA KOT

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh really? I baca itu bukan twitter dia or been hacked.. but the isu is about azan tu.. memang tak puas hati..

      Delete
  7. This girl from Indonesia...mmg isu "panas" semua org hentam dia kat FB & twitter...kesian dgn org macam nih sbb "perbodohkan" diri sendiri...haish!

    ReplyDelete
  8. wawa, i bukak twitter girl ni saje nak stalk. but most tweet girl ni adalah islamic. pasal solat semua. but taktau camane boleh dia tweet benda ni. maybe macam wawa cakap kena hacked. nauzubillah .

    ReplyDelete
  9. astaghfirullah..1st mmg sy akn pikir die sndri y tweet but then, thanks 4 ur positive thinking wawa, btol gak melampau sgt maybe kna hacked la kot. hadoiii mcm2 lah ble org da xd keje ni!! =(

    ReplyDelete