Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 14 November 2011

Eyebrow...

Admitted, wawa ialah orang yang paling paling paling tak kisah about kening. Wawa lagi suka about lips or eyeliner. Pasal kening memang tak amik peduli kot. 

Before ni ada member office sangat stress pasal kening.. "oh i nak pergi saloon repair kening", "alamak kening nampak serabai lah" depends lah kan. masing-masing punya taste. but wawa believe eyebrow that dominate the face.

Ada yang sanggup berhabis untuk trimming & shapping. For permanent kena pluck semua eyebrow and design  depends pada bentuk muka. Cara ni mahal ada sampai rm200-rm400. Fuh!! quite tedious process, sakit lah kan. somehow, guna tattoos can only be removed via laser. mak aih. anything untuk nampak cantik.  

Try tengok eyebrow wawa. .. no komen.



 Pernah jugak wawa trim kening time wedding dulu. Konon nak dpatkan seri pengantin.. :)


Bila sebut pasal hukum rasa takut pulak nak trim kening. rasa you all pun dah tau dan pernah baca. you all jangan sensitif sangat ok. ini wawa nak share untuk renungan kita bersama. 

Daripada Abdullah bin Masud, daripada Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Allah melaknat wanita-wanita yang mencabut bulu kening atau bulu muka (al-Namisah) atau meminta orang lain mencukur atau mencabut bulu keningnya (al-Mutanammisah), wanita yang mengasah gigi supaya kelihatan cantik. Perbuatan itu telah mengubah ciptaan Allah. (riwayat al-Bukhari, Muslim, Abu Daud)

Cuba baca artikel yang pernah wawa baca dalam paper Utusan. (Wawa sangat rajin baca surat khabar sebab free kat office ni kadang boleh bawa balik lagi)

Opinion wawa nak cantik pun berpada-pada kan. Jangan over and too much pulak. Jangan sampai takde kening pulak..



Ada berani??

Wawa suka style macam ni. Nampak cantik.



Kening nora ni nampak tebal tapi serious wawa sangat suka.


Choose which one is yours.. Mine K.



:)

6 comments:

  1. Dulu2 pernah gak cabuk kening yg berselerak bg kemas...skrg dh tak lagi....biar jelah..

    ReplyDelete
  2. dulu wawa pun pernah gak.. tapi tak rajin nak trim semua.. lastly biar jugak.. :)

    ReplyDelete
  3. letih nak jaga kening, biar yg original recipe je lah, hihihi

    ReplyDelete
  4. dulu penah jugak cukur masa zaman hingusan budak2 sekolah. then bila tersedar. terus x buat dh.

    kalau bentuk K tu kelakar sgtttttt

    ReplyDelete
  5. @yna: yes setuju.. original lagi ok kan.. :)

    ReplyDelete
  6. @azalia: hihihi.. kelakar kan.. macam taman bunga.. :)

    ReplyDelete