Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 14 November 2011

Ceritera Aidil Adha

What? AidilAdha? Pictures last week yang tersimpan. Banyak kerja sangat kat office. Well, awal bulan kena siapkan report itu dan ini. ok cuti aidiladha tuhari wawa ke penang. First time beraya disana, everything went well. Aunties and uncles mr.fand semua ok and best. Diaorang of cos la slang penang yang sometimes wawa spontaneous akan reply apa? ha? hehehe tak faham.. so diaorang akan ulang or mr.fand akan translate. 

Seriously banyak beza sangat dengan raya di Johor. Mak abah wawa biasanya akan berpuasa dan whole family akan gather untuk berbuka puasa bersama. tapi lain di penang takde pun, malam raya tu siap berjalan-jalan di Queensbay. memang tak rasa raya tapi pagi raya tu je bila takbir bergema di subuh hari. touching bila teringatkan mak abah di Johor. sob sob.. ok tak payah nak mengada-ngada. :)

Mr.Fand ke masjid bersama sepupu dia. Wawa prepare makanan bersama mother in law and sepupu semua. After diaorang balik dari solat hari raya kami pun makan bersama. kat sana about food pun totally different. if di Johor mak akan masak ketupat, lodeh, rendang and kuah kacang tapi kat penang makan ketupat palas ayam rendang and kuah kacang yang rasa pun lain sangat. of cos la johor & my mom masak lagi best. 

After that terus pergi beraya kat rumah relatives mr.fand. first time wawa jumpa. ye lah first time balik penang since bernikah dengan mr.fand. Actually mr.fand orang shah alam duduk dari kecik pun at shah alam, family mr.fand pun stay dari dulu kat shah alam. tapi relatives semua at penang. mom in law wawa orang penang. ramai cakap mr.fand anak mami ke? hidung mancung ok bukan hidung tinggi. hehehe. actually bukan pun takde kaitan dengan anak mami atau mamo. 100% melayu penang.

But sepupu mr.fand ada yang berkahwin dengan anak mami, ok je diaorang takdelah sombong seperti yang wawa pernah dengar atau baca dari experience orang lain. 

Sepanjang di Penang happy, dapat jalan, makan, and know each other dengan relatives mr.fand. wawa akan share lain post about jalan-jalan di Penang. :)

Ready to go...





Beraya at anutie Husni's home.

 

Ha one thing kan, baju polka dot ni wawa beli at Jalan TAR. guess how much the price? RM39!! Need a say more. Comfortable and sesuai. :)

5 comments:

  1. Wawa, ur look seriously tak nampak lansung lansung lansung u born in y84!

    ReplyDelete
  2. hihihi.. i like.. takde rahsia apa kot.. dalam gambar je kot.. blushing wawa memang pantang dipuji. :)

    ReplyDelete
  3. So pretty! Seronoknya orang dah berumah tangga! Btw, your kurong cantik sangat & its RM39 only?! Wah pengan!

    ReplyDelete
  4. @mediha: thank you.. yes rm39 only boleh try survey di Jalan TAR.. :)

    ReplyDelete