Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 26 September 2011

Perihal Laksa Johor

Last Sunday wawa mintak kak anne datang rumah untuk ajar masak Laksa Johor. Kak Anne orang Johor yang hebat masak laksa Johor and admitted wawa orang Johor yang tak reti masak laksa johor. Eh perlu ke? Orang Johor kena pandai buat, so that mean orang penang kena pandai buat laksa penang, ok whatever lah. Actually tak kisah apa nama masakan tu yang penting sedapp. 

After siap masak boleh gather and makan-makan sekali. Ada ajak officemate lain untuk join the class. First time buat event macam ini, seronok, boleh jumpa member, gossip, gelak-gelak and yang penting belajar masak benda baru.



After letak serbuk kari.



Ulam-ulaman.

 My portion..



Look tempting kan. Serius sedap & healthy. Sambal belacan wawa buat, instruct by kak anne. Nati wawa update resipi. Boleh menangis mat gebu tengok wawa & the gang masak Laksa Johor ni. :)

Girls day out.



after that, buat tutorial pakai shawl depan girls semua. :)
try teka siapa amik picture ni? unbelievable dak kecik yang pakai legging stripe tu lah.will blog about dak kecik tu later. peace. 

4 comments:

  1. @noor wahidah: haha lupa plak.. ala y pun selalu ada event pun tak ajak wawa.. wekk :)

    @wawa abdullah: serius besttt..

    ReplyDelete
  2. laksa johor berbeza ya dgn laksa penang?? syioooknya makan laksa ;)
    later, cool for me too ya?? hehe.

    ReplyDelete