Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 17 May 2012

Dating at Genting Highlands - Part 1

Sempena first anniversary wawa & mr.fand, we all plan untuk spend time berdua je. (ceh macam selalu duduk ramai). So we all pun discuss together and fikir mana tempat best untuk kita pergi.
Antara dialog Mr.Fand, 'at least I nak kita stay 1 night kat hotel, so kita boleh spend time kat hotel. Easy going, ada food, and romantic' oh ok dasyat jugak imagination dia, so bila fikir balik, ingat nak pergi pantai tapi disebabkan pantai sangat jauh so we decide GENTING HIGHLANDS. yay!

Yup genting memang awesome! Last pergi masa wawa kat uni dulu kot. This time mestilah beza coz pergi dengan hubby and pergi for celebrating our anniv gitu. 

Hotel yang we all pilih ialah...

 

awesome!
Oh nowadays, semua buat sendiri, so self check-in guna kiosk. rasa lagi senang kot, tapi untuk veteran or senior kadang tak reti guna mesin2 ni. :)

 
Masuk je IC then terus dapat no bilik and pass. Bayar semua online. Senangkan. Oh yang bestnya time ni baru pukul 11am, no need tunggu after 2pm baru boleh check-in. Awesome!


Lobby hotel. Awesome!


 

 
 

Food! Oh siapa kata genting susah nak dapat makan? Rasa kat First World Plaza semua ada, McD, Pizza Hut, KFC, Kenny Rogers, Starbucks, OldtownWhiteCoffee, just sanggup ke tak nak bayar lebih. Contoh snack plate untuk KFC kat sana RM20 kot. So lastly we all makan Kenny Rogers sebab price dia still sama macam kat Alamanda. Takde duty charge ok.Dan if you all jenis yang wajib makan nasi.  Kat sini untuk satu lauk murah je RM10. So if you all amik ayam, sayur, nasi lebih kurang RM25++. Awesome?

 

Finally we all pekena Kenny Rogers!

 

After makan, we all jalan-jalan, and suddenly ternampak ni, Sempat lagi kan, cari duit syiling, close my eyes and make a wish! Boleh percaya ke benda-benda ni?

 

After jalan-jalan tu, we all memang tak sangka kat genting ada cinema. So tak cakap banyak, angkat-angkat kening je tanda jom tengok wayang. Apa lagi. this one bukan GSC or TGV, ni memang genting cinema. wottss, memang kaya ok!
We all layan Battleship..



 Sorry la our anniversary sangat simple, takde gambar hug or kisses, hihihi, just simple celebration, and yang paling penting we all discuss sama, plan for our journey together, future plan, and discuss mana yang tak perfect selama ni untuk jadi yang lebih baik, and memang tak sangka lah dah 1year kita hidup bersama. (ayat cliche) and many years to go. Ups and downs, susah senang kita buat together. Alhamdulillah & InsyaAllah.. 

After jalan-jalan, makan, tengok wayang, jalan-jalan outdoor with 17c (pelik tak amik gambar pun) so kita pun penat and time to sleep (ceh kena mention ke?) and Mr.Fand siap put this signage kat luar room door kami! :)

 

apa maknanya tu? wink.. to be continued! 

15 comments:

  1. Happy Anniversarry wawa + mr fand...
    wish both of u lives happily ever after,, aminn..

    ahkak punya anniversarry last year lg sempoi...kt umah jek...sambil tgk dinding..hahaaa

    ReplyDelete
  2. congrats on ur anniversary n wish u guys hd a blessing marriage forever..amin..hadoiiii...akk u wat i rse nak kawen skang juger!!! hahhahahha XD sgt jeles!

    ReplyDelete
  3. opss kena check in guna kiosk? wah... betul2 canggih...

    ReplyDelete
  4. happy anniv wawa..so da 1year bila nk ada baby??muka mr fand macam Qi bf yuna kan...

    ReplyDelete
  5. chantik gambar kak wawa amik..
    saya x penah sampai genting lg

    ReplyDelete
  6. happy anniversary kak.best oh dapat jenjalan dengan suami.

    bila saya nak kahwin niiiii??ahahahahaha *gatal !

    ReplyDelete
  7. Wahhh...romantiknye, bestnye da smbut anniversary dgn hubby. Wish both of u happy always ...:-)

    ReplyDelete
  8. Happy anniversary Wawa!!!

    ReplyDelete
  9. bestnye boleh dating + honeymoon sekali !! :)

    ReplyDelete
  10. wahh..romantiknya..happy anniversary sis & your hubby :)

    ReplyDelete
  11. hai kak wawa..
    happy anniversary :)
    bestnyaa..

    manis je,macam tak sabar pulak nak berumahtangga -_-"

    ReplyDelete
  12. Hati-hati. Kita tak boleh percaya ada kuasa lain selain Allah, boleh jatuh syirik buat benda2 macam tu..just berdoa je terus kpd Allah, tak perlu baling2 syiling.

    Btw, happy anniversary. May Allah bless both of u with a happy life forever.

    ReplyDelete
  13. Happy Anniversary Kak Wawa...

    ReplyDelete