Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 20 December 2011

Full Review: Nuffnang Asia Pasific Blog Awards

Entry before wawa cerita sikit about Nuffnang Awards event yang sangat superB! now jangan termuntah pulak bila baca long entry. :)


Nuffnang Asia Pacific Blog Awards last December 16, 2011 yang berlangsung di Marriott Putrajaya. Untuk award ni 12 kategori yang dipertandingkan and the award goes to:

BEST PHOTOGRAPHY BLOG  
The winner is Photoblog – www.photoblog.hk

BEST GEEK BLOG 
The winner is Geekout – www.geekout.ph 

BEST PARENTING BLOG 
The winner is Childhood 101 – www.childhood101.com

BEST FOOD BLOG
The winner is LadyIron Chef – www.ladyironchef.com

BEST FASHION BLOG
The winner is Cheerserland – www.cheerserland.com 

BEST LIFESTYLE BLOG
The winner is Jenni Epperson – www.jenniepperson.com 

MOST ORIGINAL BLOG DESIGN
The winner is Eat, Show and Tell – www.eatshowandtell.com 

BEST TRAVEL BLOG
The winner is Just Wandering – www.justwandering.org

BEST MICRO-BLOG
The winner is Kennysia – www.kennysia.com

HIDDEN GEM BLOG
The winner is Googly Gooeys – www.googlygooeys.com 

BEST ENTERTAINMENT BLOG
The winner is Beautifulnara – www.beautifulnara.com

MOST INFLUENTIAL BLOG
The winner is XiaXue – www.xiaxue.blogspot.com  

Congratulations to all the winners and finalists of the Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2011! Perfomance dari Reshmonu, James Baum, and comedy from Harith Iskandar. Best cerita about malaysian people. Paling suka time dia cerita if ada accident kat highway, orang malaysia akan kepoh and slow the car in other side jalan.. orang/negara lain tak buat only in Malaysia (style harith iskandar berceritalah if wawa cerita confirm macam biasa je) (-__-) 

The food memang sangat sedap. teringat pulak MasterChef Malaysia. Ntah group merah and biru yang sediakan or Zamir dari MasterChef.. Pandai-pandai je kan.. :)

My table. Number 38.


Mediterranean Seafood Terrine. Stater yang so so. 


Pure of split pea soup. SuperB. Never taste it before. Sup kacang hijau.


Grape sorbet with fresh mint. Ala-ala ice-cream grape.


Pistachio Crumbed Baked Chicken Supreme. Sedappp. Licin..


Ok malam itu aktiviti wajib ialah bergambar dengan semua blogger. Seronok berjumpa dengan newbie blogger macam wawa and senior, famous blogger. Thank you Nuffnang sebab bagi peluang ini.
 
Registration. Oh super gorgeous Farah from Nuffnang.


Confirmlah wawa tak menang kan? Ni pinjam award Abang Nara. :)


Tunggu makanan sampai.. Lapar sangat dah time ni.. :)

 

Yayyy memang nak sangat jumpa dengan redmummy


Time ni abang nara tengah berfikir siapa wawa, macam pernah jumpa. Dia ingatkan wawa ni Sueannajoe. Oh mestilah bukan wawa takdelah glamour macam dia ok.. :)


Hanis Zalikha. yang very the sweet gorgeous fashionista. perfecto! :)

 

With Zoe.. Hi dear, first time jumpa. Oh of cos lah semua first time jumpa!


With hazey.


With cik Lily. Sangat happy go lucky sista ni. best!


With Nani Rostam. Awet muda. suka tengok.. :)

With Filla yang pemalu.. :)


With reen.. mata dia macam ekin mawi kan? Siap ada name card lagi. Baguslah kan takut orang lupa and new blogger macam wawa ni. mana kenal kan?


Baru kenal Jemah Viruspadu..


With Nisa Kay. Dia duduk sebelah wawa di table 38. tapi serius tak kenal. Bila Madammondoq introduce barulah kenal. Sorry lah wawa memang pemalu nak tegur orang ni. :)


Dah jadi bestfriend dah lepas tu. :)


With putra.. wink wink.. If ada contest latest di FB inform wawa ok. Nak join and menang gak.



So moral of the story, saya berasa sangat bangga sebab terpilih untuk join dalan NAPBAS 2011 ni. Big thanks Nuffnang. The best blog award Asian Region. Tahniah buat Nuffnang yang dapat jayakan awesome event. Hope next event or launch new product or ticket wayang bolehlah invite wawa lagi ok.. :)

I LOVE NUFFNANG!!

16 comments:

  1. Hello Wawa, nice meeting you..#Napbas..

    ReplyDelete
  2. hi kak hazey.. nice to meet u too.. :)

    ReplyDelete
  3. Hai,semua hebat-hebat and seronoknya..

    ReplyDelete
  4. kan? semua hebat and gorgeous gitu..

    ReplyDelete
  5. hi wawa! thanks for the picture.. happy to meet u girls mlm tu :)

    p/s: wawa mmg suka kumpul accessories ek? i like..

    ReplyDelete
  6. hye! pics semua cantik2!
    including you, wawa =)

    ReplyDelete
  7. hai wawa, i tengok all ur bakery best2 je ... rase nak order nnti one time.. hehehehe. u ade bakat, and of course would like to meet u some other time.. :)

    ReplyDelete
  8. @reenee: ha kind of lah.. banyak jugak collection accessories. satu baju satu accessories.. :)

    ReplyDelete
  9. @zoe: thank you.. ok boleh je.. jom dating di alamanda.. :)

    ReplyDelete
  10. hi wawa best dpt jupe u at last, b4 this i komen2 je kt ur blog...i ade gak gambar dgn u with madam, ada i tempek dlm blog i, oh tapi sorry if gambar tu x clear

    ReplyDelete
  11. Thanks Wawa! It was nice meeting you at NAPBAS. :)

    ReplyDelete
  12. @moon: salam kenal.. member filla kan.. :)

    ReplyDelete
  13. @sha: checked already.. TQ anyway.. :)

    ReplyDelete
  14. @farah: nice to meet you too..

    btw, I love your style.. :)

    ReplyDelete