Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 25 April 2013

Takde Tajuk Yang Sesuai...

... untuk mengambarkan, how do i feel sekarang ni. 

Ayat drama sikit and insert cry here.. sob sob..



Refer pada gambar nih, menunjukkan position baby wawa pada umur 36bulan (9 bulan) bukan yang position normal tu but refer gambar kanan tu.. (tak sanggup nak cakap)

*insert loud cry here*

Bila baca nih, buat lagi bertambah haru biru. 

By around 8 months, there's not much room in the uterus. Most babies maximize their cramped quarters by settling in head down, in what's known as a cephalic presentation. But if your baby is breech, it means he's poised to come out buttocks or feet first.

source: babycenter 

anak mama turun ye sayang kalau tak kita akan masuk operation theater OT by 38weeks. *sambil gosok perut* 

siapa yang ada experience yang sama, boleh share ke?

*insert louder crying here*

 

18 comments:

  1. 36weeks mcm susah sket nk turun dh wawa...but if there is a miracle..in shaa Allah, Allah knows well..just try to talk to the baby.. will pray for you..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..

      doc cakap benda yang sama.. baby wa dah 2.7kg skang, still breech, uterus dah sempit. InsyaAllah semua dengan izin-Nya

      Delete
  2. MQ dulu 33weeks dia melintang.. Tapi dah baby nak keluar sgt, time doc seluk tu, agaknya doc pusing siap2 kot.. terus kebawah.. alhamdulillah..Tapi kes wawa ni, maybe kuasa tuhan by the time nak deliver, baby turun betul..semoga dipermudahkan ye yang... doa byk2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh buat urutan ke? seluk macam mana tu? seram je bunyinya.. semua dengan kuasa tuhan.. insyaAllah..

      Delete
  3. oo ni yg baby songsang kan.
    makcik kita dulu pun songsang jugak.
    kene operation.

    kita cuba google tadi,jumpa ni

    http://mamiuyun.blogspot.com/2012/07/salah-satu-petua-untuk-kes-baby.html

    ReplyDelete
  4. salam..

    Mine entering 36 weeks now. Pun kepala tak turun lagi. Tapi doc cakap next week doc akan pusingkan ke bawah kalau dia still tak turun lg, insyaAllah. Hopefully yours will be ok too. :)

    ReplyDelete
  5. kadang-kadang songsang pon boleh keluar normal. mcm adik epa, keluar kaki dulu. banyak2 zikir ye? insyallah dipermudahkan. kite ni baby kepala kat bawah dh, dh masuk 37w cuma x engaged lagi. risau pasal fibroid ada kt laluan. tapi doc always +ve ckp kecik je, kepala baby lepas, its should be ok.

    ReplyDelete
  6. Doa la banyak2 Wawa moga baby pusing kepala ke bawah. Usap2 perut tu hari-hari cakap kat baby, minta pusing ke bawah untuk mudahkan urusan bersalin Mama.

    =)

    ReplyDelete
  7. doa2 supaya dia pusing nanti..huhuu..

    ReplyDelete
  8. xper..in shaa allah selamat.. saya masa memulanak deliver aydin tu siap terbuka 8cm lg tp xdpt juga deliver normal. kena c-zer juga. Cuma c-zer nih kena jg baik2.

    ReplyDelete
  9. salam...kakak ipar saya pn pernah bsalin mcmni alhmdulilah dpt bsalin normal kluar punggung dlu tak sangka doctoc sggup tlg dia cuba utk deliver normal wpon ade suggestion czer..apepun cuba tawakal berdoa byk2 mudah2 an kpla baby turun bwh

    ReplyDelete
  10. semoga selamat semuanya kak..amin.. ;)

    ReplyDelete
  11. all the best..semoga selamat semuanya:)

    ReplyDelete
  12. hopefully baby turn before 38 weeks..ameen....hope smuanya selamat..

    ReplyDelete
  13. Wawa,
    I wish you all the best,k?
    Doa banyak2,InsyaAllah,dipermudahkan.

    ReplyDelete
  14. Wawa..semoga selamat melahirkan dgn normal..In Shaa Allah dgn izinNya..:)

    ReplyDelete
  15. babe, when I was at 32 weeks, i was a bit worried sbb my baby was transverse. did a lot of reading and came across this one. http://spinningbabies.com/baby-positions/breech-bottoms-up/305-body-work-for-breech

    maybe this could help? tawakkal & berdoa ok babe :) i doakan yg terbaik utk u.

    ReplyDelete