Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Wednesday, 17 April 2013

Rasa Tak Sama Tapi Lebih Kurang Lah!


Lately, I rasa myself macam nih.. with only 5 weeks left of this pregnancy, memang rasa diri ni macam whale everytime tengok depan cermin or everytime berjalan di shopping complex, bila nak bangun dari duduk dan obviously bila timbang berat badan time checkup. 

Lepas nih, mesti berusaha keras untuk turunkan berat badan sehingga nampak macam semut kerengge bila tengok di cermin. Sambil cakap, 'lihat pinggang ku jadi rampingkan' gitu!

Tapi bak kata ibu-ibu yang lain, tak kisah lah badan naik ke turun yang penting baby dalam ini sihat walafiat dan sempurna kejadiannya.. Aminn.. InsyaAllah..
By the way, deep in my heart, saya memang tak kisah, apa nak jadi pada body figure, yang saya tahu, pregnancy adalah fasa dalam hidup yang paling best. Macam saya selalu cakap precious experience. I wouldn't give up being pregnant with our precious little one and knowing that soon she will be with us is worth. Berbaloi-baloi!

I'm one lucky WHALE!

12 comments:

  1. Hi, ikan paus yang comel dan cun melecun.. hahha

    xde la awak, ibu preggy memang comel walau badan besar mcam mana pun. keep gojes ya!

    ReplyDelete
  2. betul tu...yg penting baby sihat.. :)

    ReplyDelete
  3. yezzaaaa... dont care la bout body tu.. MQ tsk payah jaga2 badan sebab lebih baik pk macam mana nak jaga anak tu.. ;)

    ReplyDelete
  4. me too. im mama whale oso :)

    ReplyDelete
  5. i pun mama whale jugak.wuwuwuw

    ReplyDelete