Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 23 April 2013

36 Minggu Sudah!

Entering 36weeks (9bulan) menyebabkan jiwa rasa tak tentu arah. dupdapdupdap gitu. Mengikut instinct sendiri saya akan bersalin awal dalam 38 minggu dah keluar. Lagi 2 minggu je, ha boleh? confident je baby akan keluar awal. Excited sangat lettew.  

Bag hospital untuk mama dengan baby dah prepare. Standby je kat rumah. Semalam boleh bukak balik bag tu, keluarkan satu-satu barang dalam tu, lipat elok-elok then masukkan semula. Sambil tengok barang-barang baby yang comel tuh. Hi baby, mama memang betul-betul tak sabar. Dalam hati sentiasa berdoa Semoga semuanya selamat. InsyaAllah.. Amin.. 

Apa yang berlaku pada fizikal pada 9 bulan nih, perut cepat je membesar, bila bangun dari tidur tu, eh perut lagi tinggi dari semalam lah. Gosok-gosok sambil kata baby dah besar ye. Kicking pun semakin kuat. Waktu petang perut mesti mengeras je. Memang normal ke mengeras macam tu? 

Bertanya kat diri sendiri, dah well-prepared ke? fizikal, mental, insyaAllah kalau bab teorinya macam dah banyak tahu, how perfect is perfect tu, kita tunggu bila dah mengalami sendiri nanti. Cara mana bersalin normal atau c-sect kita redha, itu tuhan punya kuasa. Sebab apa cakap macam ni, sebab checkup 33 minggu (8bulan++) hari tu, baby saya di kedudukan breech. Mohon kat tuhan, baby dah turun sekarang. Lusa ada check-up lagi kat FPP Hospital Putrajaya. 

Macam mana pun keadaannya, mintak semua dipermudahkan.

Info dari babycenter 

He's rapidly losing that wrinkled, alien look and his skeleton is hardening. 

Baby bump at 36weeks. Baby dah 2.7kg.. 

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.  




 

Semoga baby sihat dan sempurna. Amin

9 comments:

  1. Berseri je muka.. Suka tengok wawa... Insya allah semoga semuanya dipermudahkan ye..Doa banyak2..

    ReplyDelete
  2. comel. tgh pregnant pun berseri2. heee

    ReplyDelete
  3. comel je akak ni lahh
    semoga dipermudahkan segala urusan akak
    semoga baby lahir sihat dan normal ;)
    amin..

    ReplyDelete
  4. aww so cute! Moga selamat deliver nanti!<3

    xx

    ReplyDelete
  5. lahai wa, secomei baju, sehomey orangnyer wa. Kita ni baru 35 tapi takde pon comei mcm wa. comot hado lah..kihkihkih!

    pesal perot homey sgt ni? Mommycha kan walaupon baru 35 tapi perot mak aiii kuss semangat!
    neway sorry dear u tanya pasal breast pump tu lambat kalo idop leh ai jual dkt u jer.
    :) teringin nak kenal si cantik wawa tasliman ni. hihihi..
    till then selamat beranak. jangan lupa amalkan surah nabi yunus...
    err..nak tuli jawi ai is tak reti, u google eh..pastu hafal. pendek jera yatnya. semoga semuanya dipermudahkan!
    Tata!

    http://sharemyloves.blogspot

    ReplyDelete
  6. insyallah, doa bnyk2 moga dipermudahkan. baca surah yassin bnyk2 supaya sakit bersalin tu tak lama.insyallah, kita cuba..

    ReplyDelete
  7. insyaallah.... semoga baby n mummy sihat. amin..

    ReplyDelete
  8. insya Allah, semoga dipermudahkan masa bersalin nnti.ada org kata selalu la ckp ngn baby minta dy pusing bwh bila dah dekat2 ni.tak tau la ok ke tak.

    ReplyDelete
  9. eh maintain lah aw3k....perut pun x nampk lebar..
    mkn semua ok x?
    hihiih

    ReplyDelete