Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 5 April 2012

Restoren Thai Tomyum Kung, Putrajaya

Probably one of the most famous Thai dishes around the world is the one call tomyam kung. That time Mr. Fand and me had dinner at Restoren Tomyum Kung. Restoren ini dekat sangat dengan rumah, less than 10minutes dah boleh sampai. 

That night we all tak pekena tomyam pun, just order nasi goreng. Biasanya nasi goreng Thai ni sedap, so we all order. Memang ada dua jenis nasi goreng je yang diaorang serve di Restoren Tomyam Kung.
 
 



Mr. Fand's portion. Nasi Goreng Special Tomyam Kung. Harga tak ingat tapi sangat sedap. 


Nasi Lada Hijau pun sedap..


Lai Chee Kang panas sebab wawa tak minum ais. But then still sedap. Harta karun dalam tu banyak. 

Jom makan. :)
 

Sangat berpuashati dengan makanan and minuman.. but one thing serve kat sini kurang sikit, tak sure pekerja dia tak reti cakap Melayu, speaking pun tak faham gak. So time nak order tu main tunjuk-tunjuk dalam menu je. Nasib makanan yang sampai sama dengan apa yang we all order. 

If you all nak makan, boleh datang di Restoren ni, for sure akan berpuashati. 

Restoren Tomyum Kung, Presint Diplomatik, 62502 Putrajaya.

Next time wanna try tomyum and kangkung rangup. krup krap.. :)

12 comments:

  1. I always have either lunch or dinner here, u should try their sotong black pepper, Delicious & spicy ;) Definitely one of my favourite restaurant ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh really? wanna try soon.. that nasi goreng also delicious..

      Delete
  2. pengalaman buruk kt sini....
    tak sebaik org lain...
    alamatnya payahlah nk pujuk Mr B makan sini lg

    ReplyDelete
  3. nak try jugak la ke sana lepas ni :)

    ReplyDelete
  4. aduh kak wawa..teliur nye tgok nasi goreng kt atas tu. nk2 ade smbl belacan plak.hihi ;)

    ReplyDelete
  5. Nasi Lada Hijau unik !! mesti superb pedasssss

    kangkung rangup tu kerabu kangkung ke? penah mkn tp restaurant kat kelana jaya..

    ReplyDelete
  6. tergoda ku melihatnya,hehe..sedappppp :))

    ReplyDelete
  7. putrajaya is quite near to my house,hmmmm tp xd r slalu lepak cna..but trus rs cam nk try cni on d next time. tq 4 sharing ^^

    ReplyDelete
  8. ADA MEE SIZZLING TAK INGAT ESUK NAK AJAK FAMILI DINNER DI SANA

    ReplyDelete