Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 10 April 2012

Reflection

Today, wawa ada nak share something. If ada masa, wawa akan blog-walking and datang 'rumah' you all. And wawa suka tinggal kesan macam comment or ada cara lain ke nak tinggal kesan jejak? Comment mostly yang baik, bukan nak cari salah orang cause nobody is perfect. tu yang ada kata wawa ni peramah, but ada jugak yang kata wawa sombong. Maybe tak bertempat lah tu kan. Ok ok bukan nak story about that but wawa lagi tertarik nak bring up about this isu. (apa girls let's straight tu the point)

Bila dah terjumpa macam-macam blog and mostly wawa akan tertarik at they all punya gambar. But sometimes ada yang jot down peribadi or isu harian dia. It's ok and up to them lah kan. Apa yang make me surprised ialah sometimes tu bertudung, nampak sweet and soft je, tapi bila read through apa yang dia write down, I'm so surprised sebab guna bahasa yang agak over macam fu*k, Shi*, si*l. wtf, ba*i, mam**s. oh sangat tersentap. She's wearing hijab dear!

Wawa tak sure maybe sekarang trend or don't know nampak hebat ke? when you said that words or you all akan lagi puas or entah tak tau lah. Honestly wawa ada member yang cakap macam tu in every single last words, but sometimes I feel still unnecessary pun nak sebut-sebut about that. Maybe ada words yang lagi cute u can use macam lol, weh, sey (for johor), kot, instead of those words. MashaAllah.

Latest wawa ada jumpa Dian Pelangi, she's very sweet, peramah and everything yang dia cakap I can say semua bagus. Every words yang dia cakap ada makna. Contoh lain, macam Prof Dr Muhaya. Maybe too much wawa nak compare kan but kita boleh jadi macam dia kan? Ye lah maybe kita baru kenal dia but bear in mind your words reflects your personality. People can judge you only in a second. 

Maybe betul I heard people ada cakap (including Mr.Fand), nowadays perempuan bertudung only fashion and we can't judge a girl by it's tudung. My perception kan lagi sweet if bertudung or tak bertudung, then apa u cakap nampak sweet, teratur and tak perlu lah jadi perempuan melayu terakhir, sopan sangat pun geli gak, but just be careful with your words.

What do you think?

*obses with instagr.am. last night tidur pukul 2 belek about this. haih. kesian kat wawa.. :)


Gambar hiasan tiada kaitan dengan story diatas..


23 comments:

  1. Btl tuh, mybe diorang lupa, bahasa tu mencerminkn peribadi.kan?im still improving tho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. reflection.. yup hopefully dapat improve ourself.. :)

      Delete
  2. sye pun tak suka bahasa yg tak best tu...kdg2, x perlu kot nk guna perkataan2 tu, tak sedap pun bunyinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. weird kan.. cakap lah something yang lagi comel..

      Delete
  3. darling wawa
    can u sms me ? 0175317539
    ada something to talk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi darl.. oh talk about what ek? nati wawa sms ok.. :)

      Delete
  4. bahasa mmg melambangkan keperibadian kita :)

    ReplyDelete
  5. Setuju dengan wawa... words reflect your personality.. Dr. Muhaya pun pernah pesan, orang perempuan ni janganlah terlalu kasar bila bercakap.. It's so not cool. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara lembut sometimes lagi berkesan..

      Delete
  6. sis, so true. x kena gaya sgt if girls mengeluarkan kata2 yg kurang enak. in fact sesiapa pun bila keluarkan such words saya kurang berkenan.


    kata2 sis yg ,"People can judge you only in a second" reminds me of a quote that i've learnt in communication class:

    "you never get a second chance to make a fist impression."

    ReplyDelete
  7. haha.. siap pegi check balik blog sendiri.. ade ke terlepas cakap gitu? alhamdulillah tarak.. if ada tegur2 kan ye.. kadang2 tak prasan.. and mcm YaYaNsMuM a.k.a YM cakap.. improving.. mari kita menghijjabkan bahasa juga.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  8. bahasa mencerminkan akhlak kita

    ReplyDelete
  9. betul,bahasa mncerminkan peribadi,agak memalukan bia pompuan bertudung tp cakap mcm tuh,comfem dipndang serong

    ReplyDelete
  10. wawA..berminat jugak dgn instagram awakkk nihhh...

    ReplyDelete
  11. Akak pun tak suka org mcm gini.. Muka comel tapi bahasa.. Amboi.. Kalah mail lambung :-)

    ReplyDelete
  12. Wawa cutiepie you look sweet as always! I love the sea! Do you take requests? Could you take more photos of the sea and the beeaches please??? I love oceans and seas! I used to grow up playing at beaches I miss it a lot!

    ReplyDelete
  13. well said, dear :-)
    mudah mudahan kita semua sedar dari kesilapan sbb manusia mmg dijadikan sbg makhluk yg khilaf... tapi kalau sentiasa open for self reflection (mcm what u did), and menerima teguran in a positive way, inshaallah Allah bukak hati kita jadik lebih baik... ameen

    ReplyDelete
  14. hope dptperbaiki diri jgk..mmg x blh nk judge org dr penampilannya kan sis :)

    ReplyDelete