Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 3 September 2013

Kerja, Nursery & Damia

My maternity leave ends tomorrow. So I akan start kerja esok after 4 months cuti. Selama 4 bulan tu takde berjauhan dengan Damia, tinggal pun dengan mak dari tengah hari ke petang je. Itu pun dah rindu sangat. Adoi ini nak pergi kerja 8hours tanpa Damia disisi. I can't imagine that! 

Stop wawa! Being drama queen. 

That mean start hantar baby D to nursery. Macam ibu-ibu lain jugak, mesti drama queen jugak kan. Drama anak tak menangis mak yang lelebih. Kalau ikutkan hati memang nak sangat duduk rumah jaga anak. Dah try usulkan isu ini pada Mr.Fand, but awal-awal kena reject. Kita kerja sama-sama, susah senang bersama, lebih kurang ayat dia macam tu lah. :)

Banyak baca/dengar cerita dari blog / akak office, anak kat nursery kena itu, ini. Sebagai ibu of cos ada terkesan kan tapi tawakal je, harap takde apa yang tak best terjadi. Semalam dah try jumpa teacher kat sana, alhamdulillah semua ok, muka pun nampak lembut je. Memang harap ok tak perlu nak tukar nursery lain. 

Harap anak mama boleh try berdikari and sesuaikan keadaan kat nursery nanti. 





Siap sedialah teacher semua dengan perangai Damia nih. Hiks. 

 

4 comments:

  1. geramnyaa tgk anak u.. rs nak cubit2..huhu.. btw u amek maternity leave 4 months ke? lamanye.

    ReplyDelete
  2. selamat kembali bekerja mama. sometime i cannot imagine kalo terpaksa tinggalkan anak dekat orang lain. working mother memang berjiwa kental kan...

    ReplyDelete