Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 19 September 2013

Motherhood

Teka, Damia ada dalam stroller tu ke xde?? wink

Siang malam hidupku untuk Damia, semua benda nowadays untuk Damia. Malam tidur pun terjaga sebab sometimes Damia lapar. Bila dah feed, dia poo poo pulak. Betul memang menguji kesabaran. Seawal jam 5am dia dah bangun, aga aga erh erh dia berbunyi. Good girl Damia, mama tak perlu pasang alarm clock lagi. Time sekarang ni, dapat tidur even 5 minit tanpa gangguan adalah sangat bermakna.

No wonder ada hadith sahih mengatakan, siapa yang perlu kita hormati dan kasihi selepas Allah dan Nabi? Ibu, ibu, ibu selepas itu baru bapa.

Dulu before ada anak 'time sekarang if u nak beli apa, beli je, nanti ada anak semua fikir untuk barang anak je' Exactly. Dulu pergi shopping cari barang, makeup kita but sekarang ni semua Damia. Paling teruk lagi, if plan nak pergi shopping tu memang plan nak beli barang mama or papa in the end we all shopping barang Damia without beli 1 pun barang we all.  

"Damia tak bersalah mama! You all yang nak shopping barang Damia" Maybe antara dialog Damia if dia pandai cakap. Hihi.

But...

Semua tu tak kisah bila tengok mata Damia, hati jadi cair, keletah dia, senyum, cooing dengan kita buat semua penat lelah tu hilang. Pukul 3 4 pagi smiling, agaga anana bercerita bahasa dia buat kita rasa bahagia. Please I want this moment kekal abadi.

Alhamdulillah diberi perasaan kasih sayang macam ni. Betul kata Mr.Fand 'hidup lagi lengkap dengan kehadiran baby D' 

At the same time..

Baru kita tahu mak kita jaga masa kecik sama, tidur tak lena sebab nak pastikan kita ok. Nyamuk gigit pun terus pasang kelambu (style orang dulu-dulu). Then dah besar ni, sometimes terkasar cakap dengan mak pun mak masih sayang kat kita. No boundries.

I love u mak!

6 comments:

  1. love u too ibu! heeee. tetibe rindu anak..uwaa

    ReplyDelete
  2. oh my....sedih ayt last tuh..

    yes, mak adalah segalanya kan sis? =)

    ReplyDelete
  3. btul!! i dlu pun mcm ni jugak. mula2 ada anak, excited, sronok, bangga, cant explain. mcm kita sorang ada anak kan? hihi.. anugerah terindah dlm hidup

    ReplyDelete
  4. bestnye ade anak, wish i hv one... :)

    ReplyDelete
  5. Salam. Terjumpavblog u while surfing on baby expo. Very nice blog with lots of useful info. Love ot.. Anyway i dah link u, pls link me too yea zinyaz.blogspot,comm thanks dear!!

    ReplyDelete