Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Friday, 22 February 2013

Zikir, Doa Mudah Bersalin

Hari-hari berdoa semoga dipermudahkan untuk bersalin. Kalau rasa ada salah dengan Mr.Fand pun cepat-cepat salam mintak maaf. Takut effect susah nak keluar baby nanti. Antara zikir dan doa yang saya ada terbaca. Jom kita amalkan. Bagi yang sukar atau ditimpa masalah boleh juga baca dengan hati yang ikhlas. Allah Maha Pendengar, Maha Pengasih lagi Mengasihani. 

Al-Fatiha

Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Yang maha pemurah lagi maha mengasihani. Yang menguasai hari pembalasan. Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkau kami mohon pertolongan. Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan orang-orang yang Engkau kurniakan ni'mat kepada mereka, bukan jalan mereka yang Engkau murkai dan bukan jalan mereka yang sesat.

Al-Abasa : 20

  

"Kemudian jalannya dimudahkan"

Al-Anbia' : 87-88

 "Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri"
 

Maka Kami kabulkan permohonan doanya, dan Kami selamatkan dia dari kesusahan yang menyelubunginya dan sebagaimana Kami menyelamatkannya Kami akan selamatkan orang-orang yang beriman (ketika mereka merayu kepada Kami)
  
"Allahumma yassir, wala tu'assir, rabbi tammim bil khair"

Maksudnya : Wahai Tuhanku, mudahkanlah dan janganlah Engkau payahkan, wahai Tuhanku, sempurnakanlah dengan kebaikan.

Ya Allah...mudahkanlah segala urusan. Amin..

1 comment: