Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 7 February 2013

It's A Girl

When I found I was pregnant, instinct kuat cakap baby dalam perut ni gonna be baby BOY. Sebab dah terangan-angan, biar dia jadi abang yang jaga adik-adik dia nanti.Anak sulung more responsible. Time 1st trimester allergic dengan kaler pink, tengok kaler baby blue lagi cantik, nampak soft je. Ha menyebabkan instinct lagi kuat, ni confirm lelaki. In other hand, Mr.Fand selalu cakap, 'baby girl ni, instinct i kuat rasa, anak kita girl'. 

Honestly, instinct I kadang berubah, eh baby girl kot sebab rajin masak, suka benda yang comel2 mcm craft, rajin lain macam, takde cravings and no sickness langsung. haha, seronok gak guessing pasal gender. Siap pernah terbaca tanda-tanda anak girl atau boy. girl suka makan manis, boy masam. macam-macam tanda lah.

Bila dah 2nd trimester, gender not the matter, yang penting baby sihat, sempurna dan jadi anak soleh/solehah. InsyaAllah.

But last week, pergi check up di FPP, doc confirmed, instinct Mr.Fand was right. Dengan berat 680gm measures 13inch untuk 25weeks, boleh nampak tangan dia, kaki, peha yang besar macam mama dia. haha. lips macam Mr.Fand, mashaAllah.
Suka lah Mr.fand kan, sebab baby ni gonna be daddy's girl. 


Hamburger memang jelas nampak macam picture itu (sumber google) and doktor siap boleh cakap, 'oh ni boleh beli pink ni, 90% girl!'.. Papa dialah orang paling suka dengar, mama redha dan bersyukur sebab baby sihat. Maybe boy next time ok.

 Now I just need to force myself to control my spending, because shopping for a girl sangat mencabar keimanan. haha. 

Semoga menjadi anak yang solehah.. amin..

8 comments:

  1. thniah..xpe boy ir girl yg pntg sihat walafiat...nti mtk baby u dlm perot doakan i peknen skali..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnye! i punye instinct pn mcm boy jgk baby i..hehe but baru 17 weeks so xtau lg for sure..hehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah.. Nanti mesti full dengan pink.. :)

    ReplyDelete
  4. I tak pi buat detail scan pun. Konon nak surprise lah gender nye.

    ReplyDelete
  5. hehe..mira scan baru ni dr confirm baby boy.;'p suami yg beria nak sangat boy.mira suke girl sbb comel nak bli bju girl!;'p tp tak kesah sgt pun..btul..yg pntg shat.;')so next time girl insyaAllah..hehe

    ReplyDelete