Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 21 January 2013

Shopping For Mama-To-Be

Since ramai orang cakap, baru 5months++ (23weeks) so masih awal lagi nak beli barang for baby. So, kita shopping lah barang mama-to-be. Banyak baju yang dah tak boleh pakai. Heel pun dah tak boleh pakai lagi. Inilah masanya kita cari apa yang perlu ek. Actually ada survey barang baby, yup! memang cute, comel sangat, mostly yang colour pink tu, geram je tengok but Mr.Fand cakap tunggu dulu 6months++ baru boleh shopping. So tahan je ye.  

Actually pregnant berapa bulan baru boleh shopping barang baby ek?
Last weekend, saja ke Sogo, Jalan TAR. Lelagi Sogo kan,tiap2 hari pun ada SALE!. Bila dah berjalan tu, memang tak ingat diri ni tengah pregnant. Dengan berjalan laju, selamba je, but at one point saya akan rasa mengah and barulah teringat dalam perut ni ada baby.

Barang pertama yang paling penting ialah kasut untuk pergi kerja, selalu pergi berjalan guna fit-flops je. Kasut ni memang selesa, ala-ala berjalan atas span gitu.


 Mengada, sebab ternampak Fasha Sanda pakai peplum time preggy. Saya nak jugak. So colour pun amik yang earth colour gitu, tak mo dah kaler bright sangat. Beli di Jalan TAR RM40


Tak puas dengan tu, balik tu sempat lagi ke Alamanda, antara yang berjaya di beli. Handbag paling besar yang pernah saya beli. Senang nanti semua barang baby dan barang saya sumbat je dalam ni.

 
Thanks Mr.Fand. 
Sempat lagi dia pesan, Jangan beli your stuff lagi. Semua budget untuk baby je ok after this!
Baik boss..
^_^

3 comments:

  1. saya dah start beli barang baby ;)

    ReplyDelete
  2. Depends yang... Nak beli skrg pun boleh tp yg basic la... If nak beli baju cari color yg unisex sbb tak tau lagi gender ape... Mcm MQ dulu nasib baik cari awal, seklai meletop mmg awal sesgt... 7 bulan dh keluar....

    ReplyDelete
  3. Ms i aritu, mmg after 6m br shopping brg2 baby.. Tu pun x shopping baju2 lg :) beli brg2 lain dlu.. Sonok tau wawa shopping brg2 baby, u better make a nice list of baby stuff yg u nak beli spya x over spend, sbb tgn tu gatal je nnt nak beli mcm2 even dh de list pun, heehehe :)

    ReplyDelete