Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 15 January 2013

I'm Halfway There

Actually macam tak percaya saya dah 20weeks. 22week sebenarnya hari ini. Separuh jalan and halfway untuk dapat title MAMA and PAPA bagi Mr.Fand. InsyaAllah, semuanya dengan izin Allah. 

Seriously, masih tak percaya, ye ke ada baby dalam perut ni. Alhamdulillah sepanjang 22weeks ni saya takde sickness yang teruk. Just ada spotting time awal dulu je, takde nak mengidam pelik-pelik. 

Dah pergi checkup ke FPP Hospital Putrajaya. Saya sangat happy dengan service di FPP, Dr.Hazim pun sangat baik dan yang penting puas hati dengan treatment yang dia berikan. Dah pergi untuk scan ultrasound before ni but little one was in weird position. Bukan weird apa, dia macam tengah sujud dan tutup muka kat placenta, malu-malu pulak. Heads, arms and legs at the same spot. Dah gosok and kacau little one pun doktor susah nak detect samaada GIRL or BOY. Please little one, mama and papa icthing to know. Hopefully next checkup boleh nampak. 

My weird baby bump, pada firasat you all baby girl ke boy if my bump macam ni?? 
 
Pengalaman first time rasa baby kicks, memang miracle. Time tu tengah baring atas katil, suddenly rasa macam ada orang usik saya, blur kejap tengok kiri kanan for sure masa tu sorang dan Mr.Fand belum balik kerja. Ignore je maybe perasaan je, but second time rasa benda yang sama, baru terfikir, itu ke rasa baby kicking and moving? Blur, memang tak pernah imagine and I have no experience time tu. Susah nak imagine, orang yang pernah rasa je tau macam mana nak describe. Lepas tu terus letak tangan on my tummy, and suddenly dapat rasa betul-betul little one kicking. MasyaAllah, I could feel my tummy moved. Comel je rasa, geli pun ada. Tergelak sorang-sorang.. ^_^

Ada satu hari tu, saya tak rasa baby movements. Mengelabah, gosok perut cakap 'baby senyap je, are you ok there?' ketuk my tummy still jugak tak rasa baby kick. After that ask Mr.Fand untuk panggil litlle one. Sudenly Mr. Fand and me dapat rasa baby kick kuat dari selalu. Mesti baby kata kacau dia nak tidur and rest je.. hihihi..

Oh, baby cik (little one) panggilan Mr.Fand untuk baby. Akan panggil 'baby cik, papa ni..' dialog time mr.Fand gosok my tummy... -__-

Hoping that little one sihat dan membesar dengan sempurna. Amin. InsyaAllah

3 comments:

  1. alhamdulillah...semoga terus sihat and everything will be fine throughout your pregnancy..bestnya dpt rasa baby kicking =)

    ReplyDelete