Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 1 August 2011

Ramadhan Al-Kareem


Welcome Ramadhan & Selamat berpuasa

Ramadhan is a month whose beginning is mercy, whose middle is forgiveness, and whose end is freedom from the fire. -the prophet  

This is first time we celebrate month of ramadhan as a husband & wife. We are really grateful to Allah. Alhamdulillah. I still remember last year breaking a fast alone, do everything alone but nowadays i have husband to do everything with. Best!

to share with u all, last puasa kami berkenalan, mr fand ada invite untuk berbuka bersama, siap jual mahal lagi dengan alasan have a date with friends tapi sebenarnya berbuka sorang kat rumah. :) this year tak sangka we all berbuka & bersahur bersama. 

Last night mr.fand wake me up untuk bangun sahur. camner ni? bangun, prepare makan for us, still want to get used makan sahur, and bangun awal pagi. 

For those tahun ni merupakan tahun pertama berpuasa sebagai suami isteri mesti happy kan. Semoga ia akan lebih bermakna, tiru macam kami. :)

ok ramadhan ialah bulan yang penuh dengan kerahmatan, bulan untuk kita menggandakan amalan. banyak manfaat yang dijanjikan olehNya. InsyaAllah moga kita tergolong diantara umatNya yang mendapat rahmat dan keredhaan Allah. Aminn. 

Nak berbuka apa petang ni?

No comments:

Post a Comment