Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 9 August 2011

"GIVE AWAY KELLEEESSS!"

Assalamualaikum,

First time join contest. Berminat sangat pada give away dari miss UYUN. I guess everybody know her. Just simply perfect person. How cute and sweet.

Eh ni bukan UYUN, ni WAWA. :)


Ha she is! so, she's just perfect, isn't she? ;)


Jom, Let's answer apa yang perlu di jawab.

1-Apakah makna bulan Ramadhan utk anda?

Percaya bulan ramadhan adalah bulan penuh kerahmatan, bulan yang mulia yang ada padanya kebaikan dan kelebihan. Setiap amalan kita yang penuh dengan keikhlasan dan keimanan akan diberi ganjaran dan diampunkan dosa-dosa yang terdahulu oleh Allah. InsyaAllah kita antara golongan hambaNya yang mendapat kerahmatan dan kelebihan bulan ramadhan ini. Aminn. Pahala yang dicari untuk dijadikan bekalan di akhirat. Selain itu, bulan diet boleh jaga makan dan kawal nafsu makan. :)

2- Apakah hukum berpuasa tetapi tidak berbuka?

Haram berpuasa dengan tidak berbuka. Sesungguhnya adalah sunat jika kita mengawalkan berbuka puasa dan melewatkan bersahur.  

 3- Apakah orang yang gila perlu mengqada' puasa mereka dikala mereka diserang kegilaan sewaktu berpuasa?

Orang gila tidak wajib mengqada' puasanya kerana syarat sah puasa adalah berakal (tidak sah puasa bagi orang gila) kerana puasa perlukan niat, dan niat hanya boleh dilakukan bagi orang-orang yang berakal sahaja.

4- Adakah anda boleh menghadiri IFTAR pada 13hb Ogos 2011 di Grand Season Hotel sekiranya anda terpilih sebagai pemenang?

Of cos boleh & sangat berbesar hati if boleh join IFTAR dengan miss uyun and friends. Thanks in advance. :)

That's all, selamat berpuasa kepada miss uyun dan semua blogger. InsyaAllah kita akan tergolong di dalam golongan hambaNya yang mendapat keberkatan dariNya. Aminn. 


No comments:

Post a Comment