Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 2 August 2011

Jalan-Jalan Melaka Before Ramadhan

Last weekend pergi berjalan ke Melaka. Destinasi di tuju adalah MITC - Kota Fesyen. Ini, second time pergi ke MITC untuk bershopping di ROMANTIKA & KK HOME DECO. First time dulu pergi ke MITC cuci mata je, sebab time tu hujung bulan. tak bolah nak shopping sangat. haih! tak boleh jadi ni, cakap dengan mr. fand nak pergi lagi. Bring more money, nak spend semua duit kat situ. Boleh ke? :D

Since berminat dengan hiasan ala-ala english home, banyak juga bershopping di situ, pasal shopping & kedai kita cerita at another entry ok. 

Ni gambar on the way ke Melaka. Perlu ke letak gambar ni?  :)


Apa yang bestnya dengan Melaka? Sampai Melaka jam 12pm, perut lapar sangat terus cari kedai makan di sekitar bandar Melaka. Kedai makan yang dituju adalah Hajjah Mona Asam Pedas Melaka tapi malang bagi kitaorg sebab kedai makan tutup. alamak! so kitaorg try cari kedai makan asam pedas lain. Dalam bandar Melaka kurang signboard jalan, dan main road kat bandar sangatlah kecil. Kalau dah terlepas memang susah nak patah balik & sangat susah nak cari parking. Lastly garmin bawa kitaorg ke restoren asam pedas selera kampung opposite Pahlawan Walk Mall. Sorry no picture sebab lapar sangat sampai tak sempat snap. :D

Then selesai makan pergi ke Pahlawan Walk. Banyak barang karaftangan disini. 


Berjalan lagi ke, Clock Tower. Barang yang dijual sama macam barang di Pahlawan Walk. 


Sebelum balik, Mr. Fand nak singgah di Perigi Hang Tuah. Ha? Nak buat apa? Menurun di perigi tu ke? :D Katanya nak rasa air perigi. Kat shah alam mana nak jumpa perigi kan?


Enjoy and so much fun!!

No comments:

Post a Comment