Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 24 September 2012

Disebalik Nama - WAFFAA

Lama dah nak share about this. 
Rasa you all tau, yang I ada label sendiri and I called it WAFFAA. Ada yang tanya what's WAFFAA?? dan ada yang cakap macam sama dengan label lain??. 

Ingat lagi ayat Dato' Siti Nurhaliza bila ditanya kenapa botol perfume Simply Siti sama dengan botol Nina Ricci, adakah ciplak? DCT jawab, 'bila kita buat sesuatu produk atau label kita tak dapat nak lari dari jenama atau produk yang sedia ada. Mesti secara tak langsung sama tapi bukan ciplak'

Oh please lah, tak kan nak menciplak. U think saya takde taste sendiri ke? -___-

Untuk clear kan lagi, mana actually dapat nama WAFFAA nih. Meh meh sini I inform kat you all. 


WA for WAWA

Saya lah founder idea asal semua dari I sendiri. Dari start kerja pilih kain, choose the colours, jahit, take picture, edit photoshop, promosi, senang kata from A to Z adalah WAWA. 
FA for FAND

Yes, thanks to Mr.Fand for being supportive, dialah yang komen, komplen positive negative, suggest, idea, dan kadang sumber kewangan saya untuk WAFFAA ^___^

 Oh nama FAND tak kan nak letak WAFFAAND pulak? Oh no way.

Dan bila combine WA dan FA ada maknanya. 

WAFFAA in the Arabic language is an adjective meaning "Faithfulness" or "Loyalty".

Of cos bila saya buat kerja full with faith and loyal. Penuh dengan kasih sayang gitu.

Oh sungguh sangat bermakna kan??

WT atas tu stand for my name Wawa Tasliman and heart shape tu biasalah kan, colour pun pink ala girlish. Memang tak dapat nak lari from pink. 

So sangat clear, and hopefully bila you all nak plan to do something, first sekali pilih benda/nama apa yang you all suka, then baru google apa maksudnya. InsyaAllah benda yang lahir dari hati yang baik mesti outputnya pun baik. 

Anyway, thanks to WAFFAA customer. Appreciated your support. Sayang you all. 

Jumpa wawa di  GLAM CHARITY BAZAAR sabtu ini. You all memang awesome kalau datang ok!! :)


No comments:

Post a Comment