Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 17 December 2013

Damia 7 Bulan

Makin hari Damia makin membesar, semakin pandai, macam selalu semua benda dia nak masuk dalam mulut, tambah akal sekarang, semua benda dia nak ketuk. Tak! tak! tak! macam orang menukang dah. Damia memang aktif, kesana kemari dia berpusing, mama dengan papa memang tak terlayan. Perkara baru yang we all perasan, Damia suka memerhati kat orang. Bila dalam lif uncle or aunty sebelah tu mesti akan tertarik dengan dia, sebab Damia suka pandang atas bawah, then buat muka gedik. Sometimes saja je tak nak bagi dia tengok, pusingkan badan, Damia akan tertoleh-toleh kiri kanan nak tengok semula. Tak sure perangai ni ikut siapa. Pffttt..

Benda yang paling buat Damia suka ialah bila mama atau papa massage dia, urut kaki ke, tangan badan, dia akan senyum dan paling buat we all terkejut Damia akan sendawa keluar angin satu badan. Ok ini obviously ikut perangai papa yang suka pergi urut tu. :)

Damia favorite food, mashed potato yang papa dia buat. Tuhari ada try mix potato and spinach tapi Damia punya poo poo keras. Kesian tengok bila dia nak poo poo tu, merah padam muka, tapi yang keluar seketul-seketul. Sorry Damia. So now, we all bagi dia makan potato dengan carrot. 

Bayam, not my food mama!


Terima kasih Allah dengan anugerah ini. Semoga Damia menjadi anak yang solehah. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Boleh order WAFFAA PRINTED SHAWL yang stoknya semakin menipis.. 

WAFFAA PRINTED SHAWL


3 comments:

  1. Salam,

    I dah lama nak tanya tapi lupa.
    Masa you admit to HPJ, you ada duduk dekat ward double kan?
    I think it was you!
    I overheard your conversation dengan your husband pasal nama anak. Hehe.
    How are you sweetie?
    Best kan ada baby?
    They're growing up so fast I feel like having another newborn!
    Tapi kena tunggu after two years lah ek haha!

    Anyways, spinach boleh diberikan kepada baby berusia around 10-12months.
    I biasa bagi my baby carrot, peas, avocado.
    and pear.
    but since pear ada sugar, i stopped bagi dah.
    i pernah bagi once, ended up dia too active! pukul 2 am masih cergas! *fitams*
    kalau diam diam main toys takpe, ni panjat meja segala..siap peluk dinding!

    kisses to damia!
    she and my baby share birthdate sama and place of birth pun! hehehe!

    ReplyDelete
  2. salam wawa.. dah lama tak jenguk blog wawa. dah besar pun baby wawa. lebih kurang je umur anak kita rupanya :) comel mcm mama dia..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum sis wawa. comel sangat Damia tu... melting tengok, badan dia gebus~~~

    ReplyDelete