Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 30 September 2014

Holiday to Kuantan

Bila ada cuti sehari dalam minggu berkerja adalah benda bonus bagi kami, tapi bila ada cuti on Monday adalah double bonus bagi kami sebab dapat cuti dan satu lagi no more Monday blues. So Mr. Fand biasanya akan ambik peluang plan short break, tak kisah pergi mana asalkan bercuti ada pantai dan tidur hotel bersama Damia. (itulah dinamakan cuti bagi Mr.Fand, papa-papa-sangat)

Mula-mula plan untuk ke PD tapi dah boring,so kita plan untuk ke Kuantan. Mr.Fand kata tak jauh dalam 3 jam on the road so ok lah. So we go to Kuantan. Seperti biasa tugas Mr.Fand untuk book hotel and we stayed at Zenith Hotel Kuantan.

Cuti bagi Damia plak adalah relax kat bilik hotel. Then pergi swimming. Damia kalau kami berjalan ke bandar atau shopping compleks ke mesti dia akan merengek atau buat perangai je. Please-mama-no-more-shopping-complex-on-the-holiday-time. Bila mama nak bershopping ke mesti Damia akan merengek tak puas hati. So in the end, kami yang tak larat nak layan akan balik ke hotel. Bila je sampai bilik nampak sangat perubahan Damia yang merengek dan tak selesa tadi kepada happy-mengada² mode. Berlari sana sini, play with er mimi (toys). Sengih sampai ke telinga. Best kan holiday kami, duduk dalam bilik dan order food room service je.



Pantai Teluk Cempedak


  





shawl from WAFFAA

"Holiday" sepatutnya ditukar kepada time-untuk-melayan-Damia.

1 comment:

  1. alahai..comel je damia... :)
    katanya holiday is time untuk berehat la mama <3

    ReplyDelete