Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Monday, 20 May 2013

NIA ARIANA DAMIA

Finally setelah 9 bulan (38 minggu) Mr.Fand and me waiting for little one, macam yang di beritahu before this, dengan kaedah ceaserean section, keluarlah baby kami. Cerita bersalin akan I share di post akan datang. Now teruja dah jadi mama & papa. Selama ni dengar jer cerita orang pasal tak tidur malam, menjaga baby, sleepless, now we all dah rasakan sendiri. Bila dengar je baby nangis, we all suddenly bangun and tertanya-tanya what should we do? Bila dah breastfeed, still nangis, 'alamak macam mana ni?' bila tengok diapers baru tau baby poo poo. After change diapers, baru baby senyap, and continue tidur. Tak habis macam tu je, every two hours baby akan bangun. We all tidur only 4 hours a day. Mata memang macam panda.

But, honestly we all enjoy jaga baby sama-sama, even one minute pun tak sanggup nak tinggalkan baby. 

Oh, finally, we all dah pilih nama untuk baby. Mr.Fand memang minat sangat dengan nama DAMIA. So stick with DAMIA, I try mix and match nama yang sesuai dan ada makna yang baik. 

After discuss we all setuju and rasa nama tu sesuai dengan baby kami. 

NIA ARIANA DAMIA BINTI RUFANDY

insert fireworks here.. haha.. 


Gift of God. Alhamdulillah dengan kurniaannya. Baby yang sihat dan sempurna. Semoga menjadi anak yang solehah dan menjadi bekal kami di akhirat nanti. InsyaAllah. 

Bagi mama-to-be yang tengah tunggu baby. Good luck. 
^_^

13 comments:

  1. tahniah..selamat berpantang..sangat comel baby =)

    ReplyDelete
  2. tahniah dear...comei Nia..nama pun comei :)

    dianaadha.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. nice name.. and nia is cute!! tahniah!

    ReplyDelete
  4. Congrats sayang. Eiyy leh geng dengan baby girl kita nama Arianna ;) Comel sangatttt baby. Nanti wawa dah balik putrajaya bolehla jumpa ;)

    ReplyDelete
  5. comei nya.. tak sabar jugak nak enjoy all this moment :)

    ReplyDelete
  6. congrats..comelnye nama.. nak panggil ape ni.. hihi..damia ehh

    ReplyDelete
  7. cutenya bby :) tahniah mama & papa damia :)

    ReplyDelete
  8. tahniah wawa..baby comel..:)

    ReplyDelete
  9. tahniah kak wawa..
    may Allah bless ur family and baby ;)

    ReplyDelete