Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 28 August 2012

Kisah Hari Raya

This Raya is my second Raya as a married person. So bila last raya at my side so automatically second raya ni, we all ke side Mr.Fand. Alhamdulillah no arguments, lagipun this Raya cuti lama seminggu and after celebrate Raya at Mr.Fand's side, we all balik ke Johor. Yayy!!

Actually Mr. Fand orang Shah Alam, MIL and family-in-laws semua di Shah Alam, tapi oleh sebab nak rasa mood raya lebih and 'feel' balik kampung, tu yang we all ke Penang. Aunts, pakcik rapat Mr.Fand semua kat Penang.

As normal after sembahyang Raya at the mosque, we all came over to makcik Mr.Fand paling sulong. We had the minta ampun sesion where we kneel and salam to ask forgiveness. Bagi duit raya untuk budak-budak. Best woo diaorang dapat banyak duit. Satu hari boleh collect RM300-400.. Please kembali ke zaman budak-budak please.. :)

After that we moved to beraya ke semua tempat area Penang, Georgetown, Feringgi, Balik Pulau and tak ingat apa tempat lagi. Tanjung Tokong ada ka? Absolutely seronok sangat. Penang sangat terkenal dengan Nasi Tomato, Ayam Sambal, Salad and Kuah Kacang. Sangat lah beza dengan Johor yang macam2 makanan kan. Rasa tak kenyang pulak bila kat Penang ni..Hahaha..


Di pagi hari raya.. Bersama cousin and MIL.. 


"Knock knock bukaklah pintu.. kami datang nak beraya"

I'm wearing WAFFAA scarf - Basic Peach


Time beraya sometimes ada perbualan yang tak berapa faham. Noticeable, orang Penang cakap cepat. Kadang tak boleh catch up apa diaorang cerita. But if tak sure, Mr.Fand akan translate kan. Well known orang Johor kan lemah lembut and slow motion.. Haha.. Lagi teruk tu, senyum angguk je apa they all cerita, kalau nak cover blur sangat tu, dah balik in the car baru tanya, apa actually diaorang cakap. Sorry ha. :)

So acceptable because I'm still in the process of learning, and they're such nice people though. Alhamdulillah, they really treated me like I belong. Menantu kesayangan lah katakan..

After dah puas beraya since pagi, so malam inilah yang saya buat! Muahaha..


Shopping at Straits Quay, Penang..

SELAMAT HARI RAYA TO ALL THE OPPOSITE OF PINK (TOOP) READERS!
MAAF ZAHIR BATIN FOR ANY OF MY WRONGDOINGS, KNOWN OR UNKNOWN TO ME.

Love!

12 comments:

  1. lama xpegi Penang,padahal dekat ja pong

    ReplyDelete
  2. raya raya sempat bersopin...hehehe...selamat hari raya dear!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal.. hihihi

      selamat hari raya.. :)

      Delete
  3. Sweet sgt baju Raya wawa yg ni..

    ReplyDelete
  4. akhirnya berupdate juga :) selamat hari raya wawa!

    ReplyDelete
  5. Wawa dtg Penang xdtg pun beraya rumah Asyik..hihi
    next time singgah la yea..
    btw Tanjung Tokong tu mmg ade..kih2..
    Selamat Hari Raya Wawa..

    ReplyDelete
  6. penang meh???
    good2...
    hehehee

    SELAMAT HARI RAYA

    ReplyDelete
  7. cantik2..wawa nti trun png lagi roger2 la eh..kot2 kite kt png gak leh jupe :)

    ReplyDelete
  8. Gojesnyaa wawa di hari raya....

    ReplyDelete
  9. the beautiful wawa :) <3
    happy lebaran :D

    ReplyDelete