Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 29 October 2013

Solid Food Idea?


Wawa dalam preparation untuk bagi baby D makan. Sangat teruja nak bagi Damia makan. Tengok apa reaction dia nanti.

Any suggestion mana-mana blog or forum untuk SOLID FOOD baby 6 months?

Thanks in advance

Monday, 28 October 2013

Pastel Color

Bila pakai baju color pastel ni really efek my emosi. Rasa soft, mudah senyum and feeling ala-ala wanita melayu terakhir gitu. :)






Blouse and skirt from ZARA

Thursday, 24 October 2013

Mustard





Now bila keluar, kita try pakai as simple as I can. 

Blouse & Skirt from ZARA

Wednesday, 23 October 2013

Glitter Shawl

I try my best untuk cari glitter shawl yang paling best, tak terlalu glitter, shine macam pokok krismas, and pakai pun comfort. So when time I jumpa dengan shawl nih, hati tertarik menarik memang the bomb with the material. Macam selalu, WAFFAA adalah tempat I share semua shawl yang I suka pakai. Before this chiffon and cotton yang dapat sambutan hangat. Alhamdulillah for the support. 




 
Now, new release WAFFAA GLITTER SHAWL

See you there! 


Damia Meniarap

Bila dah start bekerja nih, time memang sangat limited. Obviously, memang takde time sangat bersama nak berbual lama-lama macam dulu with Mr.Fand. Sometimes, we all lagi banyak spend time dengan Damia, story pasal Damia. I wish Mr.Fand boleh satu office dengan I. So dapat lebih masa dengan dia.

And paling we all tak sure ialah bila masa Damia pandai roll over from her back to her front. Masa itu, Mr.Fand and I tengah berbual and saja letak Damia at her cot. Bila we all perasan Damia dah meniarap. 'Eh you ke yang tiarapkan dia?' I asked Mr.Fand. 'No! I kat sini takde pun nak pegang dia' 'Eh bila masa dia meniarap?' At the same time Damia pandang we all dengan lift up (kepala tegak time meiarap tu) and smile. MasyaAllah! Lepas tu we all tak puas hati, we all baring kan Damia semula, and finally, it's real, Damia roll over sendiri. 

Sorry Damia, your parents teruja. 

Since from that, we all suka sangat tengok dia meniarap sendiri and kepala dah kuat untuk toleh kiri dan kanan. Ada tu, we all stared at her, untuk tengok dia nak roll over from her back to her front 'ok come on Damia, boleh tiarap sekarang' Damia tersengih sambil playing with her hand and leg, tapi tak meniarap pun, 'cepatlah Damia' Damia sengih sambil buat muka comel dia. If dia boleh cakap maybe 'Damia malas lah nak roll over this time mama' 

Sabar je lah! 

(^_^)


Step by step Damia roll over, Back-front-back.


Awesome Nia Ariana Damia! 

*insert Big clap sounds!

Tuesday, 22 October 2013

Alhamdulillah

Lama dah tak berblog. Today ada really time untuk berblog balik. Actually blur apa nak cerita nih sebab dah lama tak menaip panjang-panjang nih. Ok why not I share story about Damia yang sekarang nih dah 5 bulan 3 minggu. 7 November nih genap dia 6 bulan. How time flies. MasyaAllah, sebab masa kita selalu dalam kerugian. Asyik tak cukup masa je kan?





Now Damia every morning mesti akan tersenyum bila bangun. Time ni bila panggil nama 'Damia, anak mama manja tu mana?' mesti akan tersengih. She give me the best smiles ever, terus hati jadi cair, jiwa bergelora tengok anak mama membesar dengan sihat. Bila main agah or hide-and-seek, terkekeh dia ketawa. MasyaAllah!

Damia also boleh ikut objek yang depan mata dia. Bila I beralih tempat pun boleh. Obviously, bila kita tengah makan pun dia boleh tengok apa yang kita makan. Start 6 bulan mama bagi Damia makan ok. Lagi best bila I tengah bermakeup, dia akan tengok je, every single thing yang I buat. I know, dia akan kacau semua barang makeup I one day nanti.

Now bila kita berbual Damia akan menyahut, "ahhhh, ahhhh," sometimes, bila Mr.Fand dengan I berbual pun dia akan menyampuk 'ahhhh, ahhh' kita orang mesti akan gelak kuat, and Damia mesti akan pandang either papa dia or I and senyum. MasyaAllah! 

I hope semua parents dapat rasa happy macam ini jugak. Happy kan mama-mama semua bila ada anak ni?

Please pada siapa yang tak kawin cepat-cepat kawin, and pada siapa takde anak cepat-cepat buat anak. Hihihi, rugi bila lewat-lewat ni. :)