Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 21 May 2013

I Don't Want to Miss A Thing

Lirik lagu ni memang tepat to describe apa yang I tengah rasakan about my baby Damia.. 

Alhamdulillah syukur atas kurniaan mu ya Allah..




I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Every moment spent with you
Is a moment I treasure

 

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby
And I don't wanna miss a thing

 

Laying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

 

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby
And I don't wanna miss a thing

 

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment
For all the rest of time 


I Don't Want to Miss a Thing by Aerosmith

menyanyi sambil pangku baby.. botol susu di buat ala-ala microphone.. bahaha.. 

I'm a happy mama.. 

Monday, 20 May 2013

NIA ARIANA DAMIA

Finally setelah 9 bulan (38 minggu) Mr.Fand and me waiting for little one, macam yang di beritahu before this, dengan kaedah ceaserean section, keluarlah baby kami. Cerita bersalin akan I share di post akan datang. Now teruja dah jadi mama & papa. Selama ni dengar jer cerita orang pasal tak tidur malam, menjaga baby, sleepless, now we all dah rasakan sendiri. Bila dengar je baby nangis, we all suddenly bangun and tertanya-tanya what should we do? Bila dah breastfeed, still nangis, 'alamak macam mana ni?' bila tengok diapers baru tau baby poo poo. After change diapers, baru baby senyap, and continue tidur. Tak habis macam tu je, every two hours baby akan bangun. We all tidur only 4 hours a day. Mata memang macam panda.

But, honestly we all enjoy jaga baby sama-sama, even one minute pun tak sanggup nak tinggalkan baby. 

Oh, finally, we all dah pilih nama untuk baby. Mr.Fand memang minat sangat dengan nama DAMIA. So stick with DAMIA, I try mix and match nama yang sesuai dan ada makna yang baik. 

After discuss we all setuju and rasa nama tu sesuai dengan baby kami. 

NIA ARIANA DAMIA BINTI RUFANDY

insert fireworks here.. haha.. 


Gift of God. Alhamdulillah dengan kurniaannya. Baby yang sihat dan sempurna. Semoga menjadi anak yang solehah dan menjadi bekal kami di akhirat nanti. InsyaAllah. 

Bagi mama-to-be yang tengah tunggu baby. Good luck. 
^_^

Wednesday, 8 May 2013

Alhamdulillah

No words can describe perasaan saya time nih.. nak cliche sikit, rasa xsangka dah ada baby or betul ke ni baby wawa.. tapi itu lah realitinya perasaan nih.. :)

Alhamdulillah dengan segala kurniaan dari-Nya.. 



Nama still xfinalize lagi.. 
Lahir pada 7 May 2013 - 11am
FPP Wad Eksekutif, Hospital Putrajaya
Weight: 2.97kg

Next entry kita story pasal baby lagi.. :)

Tuesday, 7 May 2013

Happy 2nd Wedding Anniversary and The Best Gift

Maybe time ini, wawa ada dalam operation theater, or kat wad, or tengah melayan baby yang comel kat sebelah at hospital InsyaAllah (scheduled post).. Bila dah tau baby wawa breech, so doktor memang suruh pilih tarikh untuk c-sect after 38weeks. So we all plan untuk pilih 7 May 2013, sebab today is our 2nd wedding anniversary. 

Wah kira special lah tarikh 7 May 2013 ni bagi we all, kami berdua nikah, dan our precious little one keluar di muka bumi ini. Syukur dengan segala nikmatnya.

Selama 2 tahun, menyemai cinta bersama as husband and wife, wah gitu ayat drama habis, no candle light dinner, no present, no western food, takde pakai baju cantik2, colour sedondon, we all celebrate kat hospital as mama and papa.. Alhamdulillah. Rasa lagi special dari semua hadiah yang ada, hadiah yang paling bermakna dari Allah s.w.t. Amin

Ok kena skip, tak boleh feeling lebih2, sebab nak siap ke hospital.. :)

Happy 2nd wedding anniversary! 
You are the BEST husband and father for my baby that anyone could ask for!
Thank You for everything~




Monday, 6 May 2013

Baby Breech at 38 Weeks



First of all, thanks pada semua yang komen dan doakan dan petua-petua yang you all bagi di post ini. Semua wawa dah try, usaha, tinggal bertawakal je ni pada yang berkuasa. 

Now at 38weeks baby masih takde tanda yang dia akan pusing pada kedudukan yang sepatutnya. Demi untuk selamatkan baby and mama, go for c-sect. Memang takde pun nak jumpa bidan, Mr. Fand memang halang. Dengan pengalaman orang terdekat, sister Mr.Fand pun melalu c-sect sebab fetal distress, dia dengan positive cakap, c-sect okay, yang penting sekarang baby dan mama sihat.

To be honest, fizikal dengan mental kena kuat untuk berdepan dengan semua ini, lagi ini first baby, memang harap semua normal macam biasa, tapi kalau dah keadaan macam ni, selain berdoa & usaha apa lagi boleh dibuatnya. Selalu tanya doktor, apa sebab yang baby tak pusing ye doktor, 'semua kuasa tuhan', maybe ada hikmahnya ada sebab tertentu kat 'dalam' yang menyebabkan baby selesa sangat dengan keadaan sekarang. Besides that, Allah knows the best for us and everything happens, mesti ada hikmahnya.

But, support dari Mr.Fand yang menyebabkan wawa stay positif sekarang ni, dan still tak putus berdoa, amalkan sujud yang lama, bercakap dengan baby, amalkan surah al-Hashr (surah 59) untuk dipermudahkan segalanya. Praying hard untuk baby keluar dengan normal. 

sob.. sob..

Baby tolong mama.. kalau ada ruang lagi dalam rahim mama, baby pusing letak kepala kat bawah ye.. 

*gosok perut, kesat airmata*

hari ni, 6 may 2013 last check up with my obygyn Dr.Hazim FPP Putrajaya. If breech lagi, saya akan terus masuk wad. 

Doakan semuanya selamat..