Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 27 September 2012

Sharing Is Caring

The famous dua which is known as Tasbi E Yunus

InshaAllah, through this amal one could fulfill any need or resolve any problems like:
 
1. Fulfill any valid and lawful need.
2. Overcome any difficulty.
3. Marriage issues.
4. Fulfillment of heavy debts, overcome poverty and financial issues and for richness and wealth.
5. To overpower enemies.
6. To find good job or employment.
7. To win a court’s case.
8. Release from imprisonment.
9. To get Children.
10. Overcome famine and drought.
11. For Rain.
12. Defeat and overpower enemies and tyrant leaders.
13. Treat deadly incurable disease and sickness.
14. Cure any type or kind of magic.
15. To drive out any type and any number of Jinn’s from the body or homes.
16. To halt and stop the magicians / sorcerer’s and his helpers from causing harm by redoing the magic and casting new spells.

Inilah ayat yang mak wawa pesan suruh amalkan baca setiap hari.

Look Post: Black Polka Dot


What I Wore:

Waffaa Scarf (New Collection) in Gold 
Tops from MNG
Polka Dot skirt from thepoplook

I really love how turkey girl wearing her hijab. So inspired me. She looks effortlessly chic! love it!
This style may be simple, but that's just why I love it.
Waffaa scarf will come out with new collection. Turkey girls give me loads of ideas. :) 


Hidung je tak semancung diaorang. Muncung adalah.. ^_^


Wednesday, 26 September 2012

Perihal Kereta Baru



Even tho' ada kereta baru, MYVI tetap dihati...
Oh tips orang kata ye, buka saya kata. If nak berbual pasal nak beli kereta baru jangan dalam kereta lama. Takut kereta meragam. 

Let me share tips pada sesiapa nak let go kereta, firstly, boleh tanya dengan broker berapa market price untuk kereta you all, tahun bila beli kereta tu.  Untuk kereta yang dah modified tu lampu tukar kaler lah, spot-rim tukar lah. , jangan harap kereta dapat harga mahal, takut-takut harga lagi murah adalah kot. Kena check balik. Tapi harga based on tahun yang you all beli. 

 Contoh macam MYVI ni tahun 2006. So broker kata market price boleh dapat RM26k. Lagi satu please check berapa baki hutang kereta di bank. Macam saya ni, bayar memang cantik takde skip pun, so hutang tinggal RM6k. Bila jual MYVI tu dapatlah cash RM20k. Ada kes tu, market price rendah tapi hutang banyak lagi. Pada yang kena topup untuk tukar kereta, advice saya fikirlah 40kali. Tunggu je lah dulu ok. Tapi bagi kereta macam Perodua, Toyota dan Honda harga memang tinggi sebab antara kereta laku macam goreng pisang panas. 

Ada yang jual dan uruskan sendiri contoh jual thru' mudah, carlist bagi used car. Itu adalah ikut kreativiti you all. Maybe dapat harga lagi mahal. Oh silakan. Kitaorang takde masa untuk cari new buyer. Broker tu pun kawan kepada abang wawa. So, senanglah cerita. Memang trusted. 

Bagi yang dah berangan-angan kereta idaman apa, pergilah buat survey kat pusat jual kenderaan. First sekali kereta yang we all nak ialah Honda Civic tapi, kenapa?? kenapa?? Honda Civic 2012 dah keluar new design yang bagi we all sangat tak awesome. Memang tak cantik. Design tak memenuhi kehendak yang we all nak. Kalau beli kereta yang tak suka buat apa? Drive sambil pejam mata ke? No way, biar yang puas dihati. Tak mungkin lah jugak kita orang nak beli Honda Civic second-hand, biarlah kereta baru, bau kedai dan ada plastik. Ha gitu!! Survey lagi, Toyota Vios TRD pulak, tapi you all just imagine family wawa 4 orang dah pakai Vios. Kami nak kan perubahan! Kereta Malaysia memang bukan dalam list sebab dah banyak sangat dengar cerita tak best. Last but not least kami sepakat untuk amik kereta ni. Jeng jeng jeng, new model, memang awesome, bila test drive memang heaven. So tanpa membuang masa kita orang terus letak deposit. 

Dengan cash RM20k jual MYVI tu, kami tambah sikit untuk budget bayar monthly installment rendah. Within Mr. Fand punya budget lah. Dalam masa seminggu tu terus meng'apply loan.  If takde masalah dengan gaji, dalam masa 3 hari je loan bank boleh approve. Dokumen yang penting macam slip gaji, bank statement, driving license and photocopy IC kena sediakan. Takde pulak mintak salinan degree lah. Maybe banker tu dah kenal dengan abang wawa. 

Semua urusan tu dibuat di Johor ye. Saya kan anak jati Johor. Bila nampak no plat J tu, ingatlah wawa.. ^___^

Tak lama urusan beli kereta baru tu, dalam 2 minggu macam tu dah dapat. Btw, we all sempat lagi pergi JPJ untuk dapatkan nombor gabungan menarik. ha gitu. Taknak dah main taram je nombor tunggang langgang. 

So inilah handphone baru wawa, eh kereta baru kami.. Ok muka takde perasaan bersama kereta yang wajib bayar hutang dengan bank RM100k++ including interest. Terima kasih bank!


Sekian, terima kasih!

Jom pergi jalan-jalan.

Thanks For The Memories MYVI

Sedih memang sedih nak melepaskan MYVI kesayangan ni.
Dialah peneman masa tension di UTM dulu, dialah transport untuk kita ber'dating' dulu, dialah tempat meluahkan perasaan. dialah tempat ber'camwhore' bersama girlfriends. dialah segala-galanya, DIA-lah kereta kesayangan hokey.

Actually memang tak plan pun nak let-go kereta ni sebab condition memang sangat sangat OK. Tapi bila Mr.Fand kata nak cari kereta lain dan difahamkan harga MYVI di market sekarang tinggi dan laris macam goreng pisang panas. Bila check kat bank, hutang pun tinggal sikit. So bila jual dan tolak duit hutang di bank dapat lagi cash. Hoyehh pakcik dan makcik kaya sekejap je. Then miskin balik coz bayar duit untuk downpayment new car. 

Kereta MYVI ni dah pakai 6 tahun, tapi memang nampak cantik lagi, broker kereta tu siap tanya lagi, 'u tak pakai ke kereta ni' ha see, suka lah tu abang broker dapat kereta elok dan boleh jual kereta lagi mahal. Untung kau ek?? Ye lah just imagine, kereta tu bawak pergi belajar dekat, duduk dengan family di Skudai dan belajar di UTM Skudai jugak. Area situ je lah pusing-pusing. Then, kerja hanya 8km sehari. Kerja area Putrajaya ni memang heaven 8minit dah sampai, tak jam, takde tol memang I looiike!!.. setelah 6 tahun pakai jumlah meter baru 90,000++km je. Accident-free. Service kereta pun memang tip-top, tak de nak hantar kat kedai Ah Chong ke, memang kami hantar ke Perodua je. Tak pernah meragam dan paling best minyak sangat jimat. Promote lebih-lebih pun tak guna, sebab kereta ni difahamkan dah ada new buyer. Aikk cepatnya?? Jual akhir awal bulan 9 tuhari. Sukalah new buyer kan kereta elok sangat. 
Before let go tu, inilah gambar kenangan terakhir bersamanya sebelum hilang dari pandangan mata. 

Sedihnya tengok gambar ini!

  
Dashboard yg masih intact!


Backseat yang tak luak langsung..
 

Tata my baby!!


Drama bersama ex-baby



Tak sanggup..


Pleaseeee...
Muka tak rela nak melepaskan pergi..  


Takpe saya pasrah!!


Iyer iyer ambiklah, jualah.. 
Sob..sob.. 


Kan dah cakap ok ok.. see dah boleh senyum kan??



So, for the next owner please take care of my ex-baby. Jaga elok-elok. Pleaseeee.. 
Sob sob..

Please, jangan diucap selamat tinggal..



Pssttt.. Pssttt.. agak-agak koranglah, wawa beli kereta apa?? 

Tuesday, 25 September 2012

Apa Makna Gambar Ni??

If you all tengok gambar ni, apa yang you all fikir?? 


 Ha tak fikir apa-apa??
Kan ada kereta kat belakang tu dan muka macam tak rela dipujuk.. 
ok ok.. If tengok yang ni pulak??

 If I bagi hint, I sedih bila pandang gambar kereta ni??


If you all tak tau, maknanya takde perasaan lah kot!! -____-
Anyway,
Thanks for the memories MYVI

Sob.. Sob.. Sob..




Look Post: Pilih-Pilih

 

Ha pilih-pilih.. which gaya you all nak tengok dulu dengan details? Coz banyak lagi style nak share with you. Lama dah tak buat look post! 

Tolong pilih kan ek? Saya dah pening tengok semua my pictures..

Ke tak nak tengok semua?? 

^___^

Monday, 24 September 2012

Disebalik Nama - WAFFAA

Lama dah nak share about this. 
Rasa you all tau, yang I ada label sendiri and I called it WAFFAA. Ada yang tanya what's WAFFAA?? dan ada yang cakap macam sama dengan label lain??. 

Ingat lagi ayat Dato' Siti Nurhaliza bila ditanya kenapa botol perfume Simply Siti sama dengan botol Nina Ricci, adakah ciplak? DCT jawab, 'bila kita buat sesuatu produk atau label kita tak dapat nak lari dari jenama atau produk yang sedia ada. Mesti secara tak langsung sama tapi bukan ciplak'

Oh please lah, tak kan nak menciplak. U think saya takde taste sendiri ke? -___-

Untuk clear kan lagi, mana actually dapat nama WAFFAA nih. Meh meh sini I inform kat you all. 


WA for WAWA

Saya lah founder idea asal semua dari I sendiri. Dari start kerja pilih kain, choose the colours, jahit, take picture, edit photoshop, promosi, senang kata from A to Z adalah WAWA. 
FA for FAND

Yes, thanks to Mr.Fand for being supportive, dialah yang komen, komplen positive negative, suggest, idea, dan kadang sumber kewangan saya untuk WAFFAA ^___^

 Oh nama FAND tak kan nak letak WAFFAAND pulak? Oh no way.

Dan bila combine WA dan FA ada maknanya. 

WAFFAA in the Arabic language is an adjective meaning "Faithfulness" or "Loyalty".

Of cos bila saya buat kerja full with faith and loyal. Penuh dengan kasih sayang gitu.

Oh sungguh sangat bermakna kan??

WT atas tu stand for my name Wawa Tasliman and heart shape tu biasalah kan, colour pun pink ala girlish. Memang tak dapat nak lari from pink. 

So sangat clear, and hopefully bila you all nak plan to do something, first sekali pilih benda/nama apa yang you all suka, then baru google apa maksudnya. InsyaAllah benda yang lahir dari hati yang baik mesti outputnya pun baik. 

Anyway, thanks to WAFFAA customer. Appreciated your support. Sayang you all. 

Jumpa wawa di  GLAM CHARITY BAZAAR sabtu ini. You all memang awesome kalau datang ok!! :)


Friday, 21 September 2012

Jom! Jumpa Di Sana!!


Jom, boleh wawa bagi tutorial free kat sana nanti. See you there pretty ladies!! :)

InTrend, Kilafairy & Saya!!

Pada suatu hari, dapat call fron InTrend untuk menjadi teman kepada Kilafairy untuk makan bersama selebriti. Ha? Kilafairy? Ha? Makan? Both sebab I would say NO. Mula-mula tu staff InTrend akan setkan with Akim AF tapi in the end dengan Kilafairy. Hurm tak kisah lah janji dapat makan free!! Boleh? -___-

So pada hari yang dijanjikan, for sure lah weekdays, dan kerja kerajaan ni memang pantang untuk cuti setengah hari ke suku hari, kalau agak-agak tak datang terus je mintak cuti, sebab cuti banyak. Still berpuluh-puluh. So sebab nak jumpa Kilafairy terus mohon cuti. Jumaat rasanya. Oh cerita ni memang dah lama tapi tak sempat nak update. Bulan Jun lepas, sebab nak simpan sebagai kenangan memori indah bersama Kilafairy, so kita cerita jugak. :)

Masa yang dijanjikan telah tiba, sampai di restoren yang Intrend dah tetapkan, di Sentul Walk, sumpah tak pernah pergi tempat ni, Alhamdulillah encik google maps membantu. Sampai awal takde siapa lagi kat resto tu, in my mind, eh salah tempat ke? Eh saya kena tipu ke? Tapi bila call staff InTrend, rupanya they all ontheway dan sesat nak cari tempat. So tunggu je lah. Asyik tengah tunggu nampak dua orang gadis jelita dari jauh tengah jalan catwalk menuju resto tu, dengan berpayung bagai. Rupanya bila dah dekat baru tau itulah Kilafairy and PA dia. Lawa sey, yang paling buat tak boleh kedip mata apasal slim sangat, pinggang 22 je. Tak makan ke minah ni, kulit pun cantik. Tiba-tiba rasa nak balik rumah pulak sebab rasa tak cukup hot nak amik gambar dengan Kilafairy. -___-

Tapi bila sampai tu, dia pun ok sangat, friendly, memang patut jadi retis, gosip-gosip  and berbual dengan dia, dia sangat peramah macam dah kenal lama. Sesuai lah memang I pun kepoh dia pun kepoh. I like. Takde pun tengok dia berlagak ke, over control cun ke, memang best dan sempoi. Tapi kadang tak kedip tengok bibir dia betul ke orang kata botox, tengok macam ori je *sempatlagi*. Maybe dia amik gambar tang bibir tu dia akan buat mungil. Padahal memang original cantik. 

So seperti yang dijanjikan, staff InTrend pun sampai, interview owner resto, Kilafairy dan tanya about myself. After that, makanan pun sampai, belum boleh makan lagi, kena posing ala-ala bff makan bersama. Konon suap, hulur makan pada Kila, minum bersama. Aduh tak reti hokey! Senyum pun tak lepas lagi, sebab as always, I kan kalau senyum mesti tak nampak gigi, but staf InTrend cakap, if u senyum nampak gigi cantik lah wawa" Ha ok lah..

A month after that dah lupa pasal InTrend, suddenly ada akak kat office tegur, 'wah! u keluar InTrend with Kilafairy' so macam blur kejap yang mana ek, baru teringat balik dan terus cepat-cepat beli InTrend.. Kita  amik gambar sikit, buat kenang-kenangan. ^___^


Close up..


Petikan.. 


After that kita bergambar mesra bersama..


Kilafairy dengan gaya manjanya..


With staff InTrend

  I'm wearing WAFFAA scarf in Dusty Pink

Balik tu rasa penat, can't imagine kalau shooting satu filem, artis-artis ni memang dasyat..



Tuesday, 18 September 2012

GLAM Charity Bazaar


WAFFAA collection and me will be there. You are invited. See you there.