Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 30 August 2012

Bedroom Decor

If turquoise can turn my bed room cantik macam ni, i can say "bye bye pink, HELLO turquoise". 

 

If you needed a burst of happy day, I hope this bright bedroom did the trick!

Admitted this is not my bedroom, but i really envy with her.. 

picture source: link

^__^

Wednesday, 29 August 2012

Teaser: Kilafairy and Moi


Super duper hottest.. Kilafairy



Thank you magazine in-Trend. 

For full story, tunggu idea and time nak write post nanti. Thank you for waiting.. :)


Please ignore my perut muncit.. ^_^


Tuesday, 28 August 2012

Kisah Hari Raya

This Raya is my second Raya as a married person. So bila last raya at my side so automatically second raya ni, we all ke side Mr.Fand. Alhamdulillah no arguments, lagipun this Raya cuti lama seminggu and after celebrate Raya at Mr.Fand's side, we all balik ke Johor. Yayy!!

Actually Mr. Fand orang Shah Alam, MIL and family-in-laws semua di Shah Alam, tapi oleh sebab nak rasa mood raya lebih and 'feel' balik kampung, tu yang we all ke Penang. Aunts, pakcik rapat Mr.Fand semua kat Penang.

As normal after sembahyang Raya at the mosque, we all came over to makcik Mr.Fand paling sulong. We had the minta ampun sesion where we kneel and salam to ask forgiveness. Bagi duit raya untuk budak-budak. Best woo diaorang dapat banyak duit. Satu hari boleh collect RM300-400.. Please kembali ke zaman budak-budak please.. :)

After that we moved to beraya ke semua tempat area Penang, Georgetown, Feringgi, Balik Pulau and tak ingat apa tempat lagi. Tanjung Tokong ada ka? Absolutely seronok sangat. Penang sangat terkenal dengan Nasi Tomato, Ayam Sambal, Salad and Kuah Kacang. Sangat lah beza dengan Johor yang macam2 makanan kan. Rasa tak kenyang pulak bila kat Penang ni..Hahaha..


Di pagi hari raya.. Bersama cousin and MIL.. 


"Knock knock bukaklah pintu.. kami datang nak beraya"

I'm wearing WAFFAA scarf - Basic Peach


Time beraya sometimes ada perbualan yang tak berapa faham. Noticeable, orang Penang cakap cepat. Kadang tak boleh catch up apa diaorang cerita. But if tak sure, Mr.Fand akan translate kan. Well known orang Johor kan lemah lembut and slow motion.. Haha.. Lagi teruk tu, senyum angguk je apa they all cerita, kalau nak cover blur sangat tu, dah balik in the car baru tanya, apa actually diaorang cakap. Sorry ha. :)

So acceptable because I'm still in the process of learning, and they're such nice people though. Alhamdulillah, they really treated me like I belong. Menantu kesayangan lah katakan..

After dah puas beraya since pagi, so malam inilah yang saya buat! Muahaha..


Shopping at Straits Quay, Penang..

SELAMAT HARI RAYA TO ALL THE OPPOSITE OF PINK (TOOP) READERS!
MAAF ZAHIR BATIN FOR ANY OF MY WRONGDOINGS, KNOWN OR UNKNOWN TO ME.

Love!

Monday, 27 August 2012

Look Post: Pastel Colour





Dress from thepoplook
Cardigan from MNG
Location : Garden, Alamanda

Salam Aidilfitri

Selamat Hari Raya!!

Wishing all my Muslims friends, Selamat Hari Raya. (better late than never!)
May Allah blessing you today, tomorrow and always! Do forgive me for all my wrongdoings and mistakes to you. I wish you all have a blissful Hari Raya! :)

So kosong-kosong ok.. ^__^

What's your favourites kuih raya? Choc chips? Almond London and if ada buat open house, please invite me *takmalu*

Oh siapa yang berjaya turunkan berat badan di bulan Ramadan yang lepas. Or after raya berat badan naik semula? I guess everyone thinks Ramadan can make you lose weight.

Maybe, not for this girl!!




-____-


Have a Happy Raya everyone!
Maaf Zahir dan Batin..
Mood masih RAYA! 

*Picture raya belum upload, memory card tertinggal dalam handbag raya..