Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Wednesday, 25 July 2012

Look Post: Red Pants

Lama dah tak berposing-posing, What I wore for iftar with in-laws last weekend. Gambar makanan takde maybe next entry. But I love my new red pants. I bought it at Hong Kong from MNG basics. Awesome.

Jangan marah saya, tops ni dah lupa beli kat mana. Maybe, Berjaya Times square, Mid Valley, serius tak ingat. Brand mainland! Ntah tak pernah dengar this jenama, but sangat soft. Time beli ni ingat sesuai time I pregnant, tapi belum pregnant dah pakai dulu. Boleh? ;)

Waffaa scarf in Soft Pink (my favourite colour) :)

  

Accessories from Forever 21 (Hong Kong)


Ha kasut ni paling best and selesa and murah. Mesti you all sukakan kalau murah. It is from BATA reflexology. I beli time balik lunch di Alamanda last week. Eh betul kan last week tak puasa lagi kan takut salah bual. Time tengah jalan-jalan depan BATA terus ternampak kasut ni tanya size kat assisstant and terus try, selesa woo macam ada orang massage dalam kaki. Tu kot yang dia letak reflexology. Ala-ala vintage shoes, I like.. :)



Love!

Tuesday, 24 July 2012

WAFFAA ada Peminat??


Woot woot 483 share!! Refer yang lepas.. Fuh!! Dup dap dup dap..

Tak tau kenapa wawa rasa nervous, maybe over excited, takut or ntah lah. Excited sebab maybe ramai yang dah tau kewujudan WAFFAA scarf. Alhamdulillah dengan support from you gurls. Takut if ada yang berkecil hati bila tak dipilih sebagai pemenang nanti. But i know you all memang awesome. Big hugs.. :)

Bismillahirohmanirohim. Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha Mengasihani, I akan pilih 2 orang pemenang dan akan announce dalam WAFFAA by Wawa Tasliman pada pukul 11am. Hopefully tiada bias, tiada talian hayat, tiada kabel besar, tiada amukan, sebab semua nya sekadar suka-suka. InsyaAllah doakan if ada rezeki nanti, I akan buat SHARE & WIN lagi. 

Cerita yang sama juga pasal WAFFAA scarf. I saja google dan ternampak 2 orang blogger yang awesome membuat entry untuk WAFFAA and me. Thank you babe. *pelukketatketat* Eh wangi ke? nak peluk orang ni? Wangi ok pagi ni bau Jadore DIOR. If tak suka bau Jadore, i sembur perfume lain untuk hugs you all.. :)

Ok ni wawa paste sikit gambar dari entry dua blogger awesome ni, If nak tau apa yang diaorang celoteh just pergi link dibawah.Thanks memberku..

Aleen Avril not Avril Lavigne.. :)



By the way girl.. My name is Wawa Tasliman instead of Wawa Talisman. ;)

Tapi Wawa Tasliman still sayang korang..


Friday, 20 July 2012

Harapan Ramadhan


Happy Ramadhan!
As The Fajar Azan Begins
And The 1st Holy Fast Begins
May Allah Bless You With Happiness
And Grace Your Home With Warmth & Peace. Amin..  
 Rindu time kecik-kecik, mak wake me up, and pimpin tangan pergi dapur untuk makan sahur. mak suap makanan, mulut nganga tapi mata still tak bukak. mengada tahap gaban. try test buat sekarang dah tua ni agak boleh tak? -______-
...nak solat terawih penuh ramadhan tahun ni.

OVERnya!!!

"Green Day - Wake Me Up When September Ends"


Ingat pasal share and win i said before? Start 15 July tuhari, but now sangat over my expectation!!

232 shared!!? 

but i only choose 2 orang. Mula expect dalam 10 orang paling ramai pun 50 people yang join. Hokey tarik nafas kejap, and i try to be fair untuk pilih siapa. Memang takde bias ke pilih bulu ke hokey!

First time ni buat share and win. Untuk suka-suka sebab memang tau you all and myself suka je barang free kan. weh orang nak bagi bagi free, tak nak ke? btw, I really appreciate and thanks for your support, ada kes tu sampai bergaduh, scarf tu dia punya. relax la babe, i promise akan restock and jangan marah-marah ye nanti dah tak comel. kan boleh cakap elok-elok and we can be a friends. *sayanghugandkises* :)

InsyaAllah i akan pilih nanti. Bila dah ada pemenang keputusan adalah confirm, so segala surat menyurat after tu tidak akan dilayan. 

Now ada masa lagi untuk share. InsyaAllah I akan announce dalam wall WAFFAA By Wawa Tasliman

Monday, 16 July 2012

Barang baik FREE!!


 Siapa nak WAFFAA scarf free. Worth RM50 untuk dua orang yang bertuah!
 Click sini..

Sunday, 15 July 2012

Projek Puasa untuk Hari Raya!!

Pilih pilih.. cari scarf yang paling match untuk baju raya you all.. :)
Don't worry pada siapa yang tak reti pakai scarf or shawl, tutorial in the making. Thank to my photographer (Mr.Fand) lol. Takde budget lagi untuk hire annaseaskay or ministry of moment. 

Jom tengok colour yang ada..

Black & Grey Collection


Brown Collection

Milo brown tu ala-ala rosy brown. Colour favourite wawa ialah Khaki brown and orange brown..
 

 Adik beradik biru. Electric menjadi rebutan. Jangan nagis jangan sedih, InsyaAllah before raya ada lagi restock. Raya? Puasa pun tak lagi.. :)


Olive green sangat cantik dari Green Collection.
 

Purple Collection
 

My favourite!! Scream!!
Pink Collection..
 


Semua ini you all boleh dapat di sini. 
 

I akan buat SHARE & WIN di Facebook. Check it out and stay tuned!  


opss ini antara yang telah dibeli dan akan di post on Monday. Siapa nak tolong I bungkus semua ni?

Thursday, 5 July 2012

Look Post: Darker Brown




I try ubah style pakai WAFFAA scarf. Actually banyak style lain yang boleh digayakan. One of my favourite style sekarang. Sangat free and easy. Nati i share link for this hijab tutorial. :)

What I Wore: 

WAFFAA scarf Dark Brown
Blazer from Forever21
Jeans from GAP
Handbag Charles & Keith
Flat Leopard from Forever21

Wednesday, 4 July 2012

Dialog Kosong


I agree that a picture is worth more than a thousand word (maybe two thousand or more)!!

Wordless Wednesday


or Maybe both..
:)

Tuesday, 3 July 2012

MAC Private Sale!!

Awesome, super murah, the best produk make-up ever. Discount up to 70% untuk MAC. Memang crazy SALE. Masa pergi tu menggila. tengok tu nak, tengok ini nak sebab harga sangat murah!! Contoh lipstick 1 RM80 dapat 4 with RM80 di private SALE ni. Untuk semua barang, blusher (main lanting-lanting je) lipstick, eyeshadow, lipliner, eyeliner. Semua I beli. Worth every cent!

I'm glad sebab dapat invitation dari my best friend blogger, Thanks so much pada Noor Al-Hameed sebab sudi ajak I join sekali. Love you. Member in crime Ami.
Suka semua barang time tu. Eh MAC hokey, siapa yang tak suka? 

After dah puas bershopping, we all mestilah amik gambar together. (sebab time shopping diharamkan bawak masuk camera) 







Makeup baru saya!! *lompatbintang*



Kalah mak andam.. :)

What I wore:

WAFFAA scarf colour MILO BROWN (my favo colour)
Blazer from H&M
Polka Long Skirt from thepoplook
Accessories Forever 21

Look Post: Pastel Peach



What I wore for my Birthday celebration:

WAFFAA scarf in Basic Peach
Maxi Dress from Forever 21
Belt from H&M

Monday, 2 July 2012

Dalam Kenangan

Bila sebut birthday celebration. Paling I tak boleh lupa dulu celebrate with my friends.. Time ni memang best, kepala semua pun gila-gila sebab time ni macam takde problem je, zaman kegemilangan muda remaja gitu. Bila berbual asyik bercerita boyfriend tu boyfriend dia. Kihkih. Thanks for the memories. Time ni di JB, semua bestfriends sekarang pun di JB. Rindu semua. -____-


In memories 1st July 2009

It's My Birthday

1st July is my birthday. So today (2 July 2012) saya berumur 28 tahun 2 hari. :) Selamat hari jadi untuk saya. Jadilah insan yang berguna. Jadilah isteri yang solehah, jadilah orang yang betul-betul manusia. Doa semoga 'jadi'lah yang terbaik untuk diri anda. InsyaAllah. Sendiri advice, sendiri jawab, sendiri kena ingat. :)

Hari-hari dalam bulan July akan senyum lebar. Hah over lah tu sebab July is Birth-month..  Orang celebrate sehari je, but Wawa nak celebrate sebulan. Boleh? Anyway thanks yang wish on FB, instagram, twitter, whatsapp or by call. Thank you so much.

Speacial thanks to Mr.Fand, sebab belanja makan di Ben's (selalu pun dia yang belanja) but ada lagi best, masa i tengah window shopping tak plan nak beli pun, dalam MNG Pavilion, dia boleh cakap, u belilah apa nak beli, nati I bayar. Ha? terkejut ok, selalu ayat yang keluar dari dia, 'tak payahlah beli baju lagi, dah banyak kan?, but semalam memang terkejut. Fuh apasalah I tak masuk COACH ke, ZARA ke, hihihi. After tu i pun pilih beberapa collection MNG. Takdelah sampai ribu-ribu pun damage, agak-agaklah I kan isteri solehah yang sangat memahami.. -_______- (Lupa plak nak amik picture. :) 
 
Thanks sayang, I love you so much. Now you know kenapa I nak celebrate birthday sebulan. :)
 
Sekitar dinner or small celebration no-blow-candle, no-potong-cake, no-balloons, no birthday card but I'm so happy. *senyumsampaitelinga*
 
 



This is my birthday cake (Red Velvet) two thumbs up!



Food review: 
Sangat sedap serius! and harga sangat affordable, 1 meal dalam RM20++. Memang sangat worth it, untuk red velvet tu moist soft dan tak manis. Actually nak Strawberry sandwich pavlova tapi dah habis. sob sob. Untuk Nasi Ulam, sedap ayam paprik. I punya husband kan kurang sikit western food ni, so I suruh try spaghetti, carbonara, nasi jugak yang di order. Air ginger & lemon. I order mango milkshake dan Beef Lasagna triple sedap dari Pizza Hut rasa dia, memang superb!

Wish me Happy Birthday please!! *kedipkedipmata*

Second Wedding

Orait jangan mengelabah, actually bila tengok ramai artis and blogger getting married, rasa macam nak berkahwin lagi. Actually teringin nak pakai wedding dress, make-up, duduk atas pelamin. Dikipas oleh bridesmaids oh sungguh bahagia. Terimalah ye mood ngada-ngada saya ni.. :)

Ok ye pengantin tumpang duduk sekejap je tak lama pun.




Orait, mood berangan dah habis, kan dah cakap tadi sekejap je.


Pengantin yang sebenar ialah my second niece. Nurul Shafiah Mohd Isa. Congrats manja (nama timang-timangan gitu), promise with me to be a good wife and to love your husband till the end of your life. Contohi ucu (nama panggilan I dalam family) ok.. :)

Congrats manja, Love you, Love my family so much!!

psstt: pasangan mana lagi berseri??