Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 28 June 2012

Look Post: Emerald Green






As always before pergi tu, pilih which color sesuai with my dress. You maybe tau, I memang tak suka dengan green colour sangat, selalu with pink and pastel color. So i refuse to wear green scarf. I tukar dengan brown. So tak sure which WAFFAA scarf in brown yang sesuai, cos semuanya cantik. DARK BROWN, ORANGE BROWN or MILO BROWN.


Finally i go with ORANGE BROWN after Mr.Fand tolong pilih.. :)
My accessories is from Forever 21 bought it at Hong Kong. 

Foot note: sebab ramai sangat tanya I pakai size apa kan. So I pakai M or L. But for this i pakai L.
Sekian terima kasih.. :)

Tuesday, 26 June 2012

TIE RACK LELONG!


 

Actually my mom bising, kenapa nak let go tie-rack bukan senang nak dapat. It's ok lah. Saya bahagia kalau orang lain cantik dengan my scarf. Ceh ayat gitu! Actually ni semua pemberian my ex dari London dulu, so dari tak pakai baik let go kan. Lagipun nak lupakan semua kenangan bersamanya. erkk.. memang dah lupa takde nak kenang-kenang pun. :)

Untuk yang berminat please go to my pre-loved shop!
Please add RM6 untuk postage.
Email me at wawa.tasliman@gmail.com 

See you there..

Trip to Hong Kong - Part 2

After dah letak semua bag, we all pun makan bekal yang we all bawak tu. Nasi putih, ayam goreng, sambal lada. Rasa sedap gila bila makan tu di bumi Hong Kong. After makan we all bersiap untuk ke Tsim Tsai Sui dan 1881 Heritage. 

1881 Heritage ni sebuah hotel, depan hotel tu adalah tempat-tempat sejarah monumen cantik untuk amik gambar. Jalan depan sikit ada banyak butik-butik branded macam LV, Salvatore Ferragamo, CHANEL, HERMES, Esprit, DIOR. Oh nak kasi tau. Butik-butik yang glamour and branded tu kat sana sangat bersepah, mana-mana pergi mesti ada. Macam kat Malaysia ni standard VINCI, PADINI lah. Gila kentang banyaknya duit orang HK ni. Rasanya CHANEL tu butik tepi jalan je. Memang merata. Building kat sini memang tinggi. Tapi you all jangan risau dan tak kan sesat sebab station MTR merata cuma larat ke tak nak menapak.

We all kat sini je, pergi berjalan dari satu kedai ke kedai, tergamam ok. Nati kat Itinerary I akan ajar macam mana nak pergi tempat ni. Kita layan gambar je dulu. 

Oh perjalanan dari hotel naik train ke sini dalam 30minit. Senang!



Hotel 1881 Heritage. Tak sure lah bilik besar macam tu. Mau-mau 3ribu satu malam.


 Comel, nak pinjam bawak balik.. :)



After that, berjalan macam orang kaya di kedai-kedai branded. Tak beli pun, kita tengok je. Kita beli handbag lain.. weee...




Kita pusing area situ, sampai dah tak larat. Pergi Museum Hong Kong, SOGO, sampai pukul 6lebih macam tu. Balik bersiap untuk melihat Symphony of Light. We all balik hotel sebab dekat and senang nak ke hotel, plus bau dah masyam.. -___- 

till the next entry.. :D

Trip to Hong Kong - Part 1

Ha ramai yang tanya, bila nak buat entry pasal Hong Kong? and ada kakak-kakak manis bertanya macam mana Hong Kong? best ke Hong Kong? So today nak bercerita panjang lebar lah pasal HK ni. Marilah sama-sama kita membayangkan Hong Kong yang super duper bandar ter'busy' yang wawa pernah pergi. Rasanya London lagi cool dari Hong Kong. Tapi janganlah nak compare, mat salleh dengan chinese punya cara memang lah berbeza. :)

Actually holiday ke Hong Kong ni memang tak plan pun asalnya. Satu hari tu saja pergi jalan-jalan ke web AirAsia dan tiba-tiba ternampak promotion ke HK memang murah. Pujuk Mr.Fand untuk pergi dan akhirnya dia kata ON. Dalam Januari 2012 macam tu we all dah book siap. Terus book hotel jugak thru' booking.com. Ha memang awal kan.

Ok jom start cerita.

Seawal 4.30am, I dah bersiap pakai make-up, lilit-lilit WAFFAA scarf (kalau hari biasa,gila ke 4am dah bermakeup bagai) lol. 5.30am taxi dah tunggu kat depan rumah dalam 6.00am macam tu dah sampai LCCT. Then check in bag, masa pergi tu bag I je dah almost 15kg. Aikk belum beli barang lagi tu, sebab apa tau, we all bawak makanan siap-siap untuk stok 4 hari kat sana. So terpaksa add on untuk bag lagi 15kg kat kaunter AirAsia (RM30). 


So dalam pukul  7am dah siap sedia dalam plane. Flight amik masa dalam 4jam dan time HK-Malaysia sama so, senang we all nak budget masa. Cuaca time I pergi ni, panas dan hujan. Flight sangat best, rasa sekejap je dah sampai. Excited lebih kot. Eh memang lah sampai 15minit lebih awal sepatutnya 1105am tapi dalam 1050am we all dah sampai. Alhamdulillah!


Macam biasa terus amik bag, ramai nya orang kat airport tu sebab time I pergi ni, Singapore tengah school holiday. Airport HK sangat besar ok. Sila anggar kan 5kali ganda dari KLIA. besar woo. nak pergi amik bag tu pun sesat. Dan orang HK tak berapa friendly macam di Malaysia. Patut diaorang kena amalkan budaya senyum macam di sini. Sigh.


Lepas collect bag, terus menuju ke kaunter train ticket. Memang akan nampak time you all keluar lepas amik bag tu. Senang. Macam-macam ticket ada, tapi ramai yang suggest suruh amik Octopus, so kitaorang dah tak tengok kad lain. HKD100 (HKD50 untuk deposit dan HKD50 untuk kredit) Boleh guna untuk, MTR, bus and tram. Untuk topup kat setiap MTR station ada atau 7eleven pun boleh. Senang. 


Bila dah settle dengan Octopus card, oh! si penjual ticket ni sangat lah tak peramah, jawab pun nak tak nak je, and ada ke perempuan dikaunter tu boleh cakap cina dengan Mr.Fand. We all pun blur kejap nak gelak ke nak marah ke. Apa ke hal.. Layannn. We all terus menuju ke station bus, sebab dah google naik train dari airport ke bandar HK melalui ekspress train sangat mahal. So we all naik bus. Eh eh bus diaorang sangat maju sebab siap ada CCTV lagi dalam tu. Ish dasyat ok dan yang paling best bersih! 

Agak jauh sebenarnya nak ke bus station, tapi senang sebab banyak signboard ikut je, signboard bus and train. 


Cik Puan Wawa Tasliman, ketua rombongan kita pada kali ini ye. :P



Signboard sebesar alam. Pelik kalau you all tak faham. Senang! Hotel we all area Yau Ma Tei, Nathan Road so kena naik bus A21 fare HKD33. Jom serang. 


Station bus yang super efficient..

 
CCTV senang kalau nak tengok luggage kitaorang kena amik ke jatuh ke kat bawah..



Yayy dapat naik bus.. Susah tu kat Malaysia nak naik bus..
Bus ni terus bawa sampai depan hotel. Oh hotel kami ialah Casa Hotel, Nathan Road, Yau Ma Tei, perjalanan 40minit dari airport.  




Pemandangan. time ni atas jambatan ala-ala jambatan pulau pinang tu tapi tinggi dan lagi panjang. view memang cantik. 


Sampai je hotel, masa check in tu jumpa dengan chinese dari Malaysia. Mr.Fand siap berbual mesra dengan dia di hotel tu. Ramai orang Malysia stay kat Casa Hotel. 


Inilah hotel kami!




Kecik sangat, we all memang tak budget kecik macam ni. Lupa nak tengok square ft. Ingat standard hotel kat Malaysia ni. OMG terkejut we all. Sempit hokey! Tapi price ala-ala Hyatt kat Malaysia. pffttt.. Lesson learned, kena check sqft hotel next time before book. 


Tapi location hotel ini sangat2 strategik. 1minit je jalan nak ke station MTR Yau Ma Tei!


....till the next entry! :D

Friday, 22 June 2012

SAMSUNG Galaxy SIII by Celcom

 
SPONSORED POST

Tak cukup dengan entry before this pasal SAMSUNG Galaxy SIII harini I nak share lagi pasal kecanggihan SIII ni. Antara smartphone yang paling ‘smart’ pada waktu ni. Beyond words kecanggihan and its knows what you need before you do. Hah sampai macam tu. Pernah dengar tak “canggih sangat belum tekan lagi dah keluar”. Lebih kurang macam tu lah this smartphone. Antara ciri-ciri lain yang you all kena tau kecanggihanya ialah:

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich memberi you all super power and performance!
  • Dengan camera 8-megapixel untuk mengambil gambar you all dengan clear
  • Display dengan keluasan 4.8” HD Super AMOLED
  • Boleh menyimpan semua, gambar, movie, music dan videos up to 64GB via microSD

Sangat awesome! Dapat rasa kecanggihannya tak? Masa untuk lupakan telefon lama anda!

Kepada peminat Samsung Galaxy SIII you all kena ada data plan dan Celcom Exec menawarkan harga yang sangat berpatutan with as low as RM1,393 (RRP:RM2,199). Wow berbaloi-baloi. Ini antara package yang available yang ditawarkan oleh Celcom.


For all Samsung lover, apa you all tunggu lagi. Kepada yang tengah nak tukar handphone lama kepada smartphone, you all can get the best price only with Malaysia’s best network. CELCOM!!

Must remember, Celcom adalah network yang paling luas network coverage diamana jua di Malaysia, luar, dalam, atas bawah, semua ada network coverage. Apa nak risau kan? Plus, kerja you all akan lagi mudah, text messaging, voice calls, video, surfing, email dengan mudah.  Not only that, dengan Celcom anda akan dapat menonton video streaming menyeluruh dengan stable connection. Eh you all tak nak ke? I macam nak scream and get Galaxy S III now with Celcom plans offered.

What are you waiting for? do come to any of Celcom branch or Blue Cube now. Jangan tunggu lagi! Dapatkan juga maklumat lanjut tentang Celcom packages di  


Thursday, 21 June 2012

Percayalah!

Bila sebut handbag branded, mesti kita akan imagine beli kat butik besar, mesti beli kat KLCC, PAVILION or shopping complex yang parking sejam RM10 mcm tu kan? Tapi sekarang ni handbag mahal beli online. Macam rasa tak kena or something's wrong somewhere. Itu pendapat peribadi I lah. 
Tapi nothing is imposible kan, bila blogwalking sekali terjumpa website yang jual handbag riban riban melalui online.
Hurm betul ke ni? Original ke ni? Mana diaorang dapat stok and banyak lagi soalan lah.

Tapi bila jalan-jalan tu, terlihat satu bag ni. Fuyoo cantiknya. Cuba tengok price bawah tu. 
Oh RM580 jer!!



Longchamp Planetes Short handle / Medium Large- RM580 only~!
Longchamp Planetes Short handle / Medium - RM499 only~!


Apa pendapat you all? pernah ke beli handbag riban-riban thru' online? boleh percaya ke? unless yang jual tu member you all lah kan. 
(makna sebenarnya:) nak beli handbag tu tapi macam tak berapa pasti ok ke tak. I meant boleh percaya ke tak? What do you think beli handbag thru online?
Kalau pernah blog apa you all deal with?

Oh longchamp!!! :)

 



Favourite Kedai Shopping

Ok ok meh sini saya jawab ye. Dengar baik-baik mana I beli baju-baju ni. Ramai sangat dah tanya via emel, whatsapp, instagram, twitter, facebook dan semua jenis media sosial yang ada, Macam-macam soalan, "Please dear, mana you beli this tops?" So entry ni sesuai untuk you all. (habislah rahsia kejelitaan I, it's ok bak kata Dato' CT rahsia ku milikmu) ;)

Cerita dia macam ni, time tu pergi berjalan ke IKEA, bersama hubby tersayang, tup tup terfikir, lama dah tak pergi IKANO. Kami pun menuju IKANO. on my way nak ke IKANO tu lalu kedai-kedai makan semua dan disitu lah ada terjumpa tops yang sangat menghairahkan. Memang cantik collection kat situ dan harga sangatlah berpatutan.

Sesiapa nak pergi kedai ni landmark dia, parking dekat IKANO, lower ground floor, berderet dengan food court kecil bawah tu, ada ATM machine CIMB and MAYBANK, restoren Ketam Village Steamboat, Kedai kuih muih MAMA Nyonya, and near the underpass heading towards theCurve, Nama kedai LOVE IT!

Banyak baju or dress or cardigan cantik-cantik. Harga memang murah.





Pinjam gambar dari google.

Untuk tops yang bawah ni, I lupa apa nama kedai dia tapi beli time AZYA' Bazaar. Kota Damansara. Nama penjual tu JUICE. nati I try find out balik apa nama booth tu. Siapa pergi AZYA' Bazar tu, dia depan booth Rina Salleh. Any idea? Atau pun I ada ternampak tops yang sama dijual di butik LAWALAWA.. :)

Cepat terjah!!!

Untuk scarf tu absolutely dari WAFFAA scarf.



 Haih tauke kedai kena bagi komisen sikit patutnya ni.. :)

Ok sekarang dah share. Boleh tolong I pulak, mana nak beli this wedges/kasut merah. Maybe ada adik, kakak, makcik or friends you all jual, atau terjumpa time tengah surfing tu. Let me know ok. Suka tengok amoi-amoi kat HongKong tuhari pakai, tapi bila nak beli semua pig lining. erkkk. Tension kita. 


oh sedikit pesanan penaja. If time you all pergi tu takde tops yang dimaksudkan, jangan marah ek. ;)

Wednesday, 20 June 2012

Look Post: Free & Easy




Entry berkaitan:
 

Wawa Si Belang

Bila nak pergi event, or keluar hangout with Mr.Fand mesti fikir apa nak pakai. Pergi Alamanda untuk dinner je pun kadang termenung depan almari tu, sigh (what to wear?) Apa maknanya tu dah terbanyak sangat baju or baju tak cukup (oh mungkin tidak) Sampai tak muat I punya almari ukuran 10kaki tu, Amik sikit ruang almari Mr.Fand. Sabar je lah ek sayang. :)

Last night nak keluar dinner je pun, after mandi boleh duduk terfikir apa nak pakai. Kan senang kalau ada orang nak tolong fikir kan baju apa nak pakai, sesuai ke tak. Oh! tolong la Puan Wawa nak keluar dinner kat Alamanda je pun. lol..

Ok bila tarik-tarik tops yang ada, first tarik tops stripe, lagi stripe, eh stripe lagi, belang lagi, berapa banyak belang dah. Boooorrrinnnggg!!!


 Ni antara baju yang berjaya ditarik keluar. Ada lagi terselit-selit celah lipatan maxidress and shawl. Oh my goodness memang kena buat jualan murah ni untuk let go. Honestly ada yang tak pakai lagi tu. Apasal lah obsess sangat dengan pak belang.


Sebab boring with belang-belang.
Lastly, I go with polkadot. Boleh?

Tuesday, 19 June 2012

Sneak Peek: Hong Kong Trip


 



Yay I'm back. No more holiday, No more shopping, so sekarang KERJA.. boo

Orait tengok dulu gambar sikit ni, don't worry saya ada 1000++ picture, tak habis tengok lagi pun. I akan buat full review about Hong Kong trip. 

Stay tuned! :)

Wednesday, 13 June 2012

Can't Wait!!!

 Wordless Wednesday..

Honestly can't wait for that.. Ha nak pergi mana tu? kat mana tu? Tak kan tak tau kot? 
Bila dah balik nati, i story panjang kat you all lah.

Doakan selamat pergi, selamat kembali.. ;)



See you there Disneyland!

Right now, muka senyum happy macam kucing ni. Hah gitu.. :)

Jom Shopping!

Restock Update up!
Many of your favourites colour back in stock!
 
Love!

Tuesday, 12 June 2012

Look Post: Puteri Wawa Tasliman II






Sigh.. terlupa ada picture ni.. More than 2000++ pictures in my folders. Tak tau macam mana nak sort out.. Kadang sampai lupa eh ada ke gambar ni, oh gambar ni time bila pulak? :P

Before this antara entry yang berkaitan ialah here, and here. :)