Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Thursday, 26 April 2012

Perbezaan Android, iOS (Apple) dan Blackberry

Orait since semalam I told u yang I dah change my old BB to my new Android kan. So now I nak share beberapa pengalamanlah menggunakan smartphone tu. 

Blackberry

Suatu ketika dulu, blackberry ini one of the reason orang nak guna adalah disebabkan wujudnya BBM, so pasangan yang tengah bercinta senang lah nak mengayat menggunakan BBM ni, sebab cost dia sangat rendah. No limitation sebab you all dah subscribe kepada Blackberry Internet Services. Part of application memang tak banyak yang you all boleh download. Games pun memang sangat limit yang I main one and only ialah beZombied. Tapi time tu tengah bercinta so application or games pun tak penting sebab BBM untuk reply boyfriend punya mesej lagi penting.

If based pada home screen memang sangat kecik, if I nak browse 'the opposite of pink' pun tak boleh nak browse semua. And maybe at one time your blackberry akan 'hang'. Terpakse keluarkan battery sebab if u tekan button off, then on balik your phone still akan 'hang'. Sangat sesuai untuk yang berjiwa sabar. 

If nak pergi 'kedai' Blackberry you can go to Blackberry App World. Honestly, agak slow untuk download dan pada pendapat wawa, not really user friendly. 

Android

With Samsung S2 dual core prossesor, everything u touch terus pergi, in just a blink of your eyes, terus dapat. Banyak application FREE you can download. Cepat sangat, if you all tak suka boleh uninstall. Cepat lah tu yang sampai tak tidur malam godek your phone.

For those yang suka amik gambar macam wawa ni, this phone sangat best, u can easily capture, crop, rotate and edit. Untuk edit you can download FREE application macam photogrid, picstitch, photoart, mytubo, picsArt (oh nampak sangat saya memang kaki edit gambar). Banyak babe. 

Ok untuk data plan, nowadyas wawa subscribe 1GB with MAXIS, tapi yang bestnya if taknak guna data plan, boleh change to WI-FI. Ini untuk mengelakan our data usage berlebihan pakai. For sure your office ada WI-FI kan, so sangat mudah. Untuk settings pun sangat mudah. 

Android marketplace sangat besar and bestnya, total of applications is increasing day by day. Tapi kan, just hati-hati please download your anti virus (FREE) sekarang wawa guna AVAST! 
We can call Android is open source operating system. 

iPhone

Cantik, but then application tak banyak boleh download sebab iPhone sangat menitikberatkan pasal security. Application FREE pun sangat sikit di Apple App Store. Every application yang ada semua dah ditapis untuk diguna pakai dalam iOS.

At this time,  wawa dengan Android dan telah berpengalaman with Blackberry. (bear in mind i'm not fanatic with phone ok). Ada tu 2 bulan sekali tukar baru. Oh for iPhone information tak banyak boleh share sebab tak pernah guna. Tak guna kot (for this time) sebab dah fall in love with Android. If you all tau please share with me and pembaca 'the opposite of pink'

Now you know, why i love Android so much.. :X 

 

Wednesday, 25 April 2012

Goodbye Blackberry



Goodbye old Blackberry, and welcome for new Samsung.. :)
Beruntung siapa pakai my BB ni sebab still in good condition.. 
Finally I choose full touch screens handphone. No choice lah since I suka sangat with android OS. 
but nowadays seronok and tidur lewat sebab godek-godek my new phone. 

Is there anyone that doesn't like touch screen phones? tapi bila u dah dapat android OS yang banyak function and available FREE application, absolutely u akan suka. yayy!!

Tuesday, 24 April 2012

Look Post: Tribal Tops

 


self potrait

What I wore:

Scarf from WAFFAA scarf
Tops bought at booth e-curve
Palazzo from thepoplook.com
Make-up and location by/at ENUCA 
:)

Monday, 23 April 2012

WAWA AT LAWALAWA

Normally bila pergi butik baju, ayat yang biasa akan keluar, OMG lawalawalah, lawalah baju ni. lawa-lawa semua koleksi kat sini.
So, sesuai dengan ayat-ayat kita tu, you all kena pergi this butik LAWA-LAWA or go the FACEBOOK
Kalau tak percaya try tengok gambar yang wawa amik dari butik Lawa lawa at Ukay Bouloverd. 
 
 
Aksesori yang ada
 Love the frame picture.

Antara dress yang ada, with very reasonable price.. :)

Tops, sampai pening cos tak tau nak pilih mana satu cos semua lawa-lawalah.. :)



So what? what are you waiting for?! menyanyi ala-ala mizz nina. 
Jom terjah Lawa-lawalah.. :)

p.s/ if nak pergi ajak wawa sekali ok..

MIMPI WAWA

Last night my dream was about pastel. Seluruh keliling wawa ni warna pastel, cool, cozy, sweet je.. Masih teringat-ingat lagi. Oh nampak sangat saya jenis yang kuat berangan. fuh stop it wawa!






Pastel colour being slightly baby-ish but I'm absolutely loving pastel at the moment.. they are so dreamy-like.. :)

Friday, 20 April 2012

Look Post: Striped & Chiffon



 
 

Oh my striped and chiffon palazzo so comfy. 

Tops from Pretty Chase
I had a really nice experience shopping there.. I especially love this outfit because the colours match it so well. Yes this blazer from cottonOn again.. :)

Oh talked about Pretty Chase, they are having a promotion from now till the 25th April 2012. See banner below. 



 Now you know, why i love Pretty Chase so much.. :D


WAFFAA SCARF di pasaran!



 
 


Hi beautiful, after months of planning and hard-work, Waffaa scarf is ready for you. I with humble present to you waffaa scarf it from me. :)

Need i say more? Check this space.. Waffaa by Wawa Tasliman. 

For those of you that have been following and have asked about tutorial. InshaAllah wawa akan buat ok. Want to share with you.

Blogspot : Waffaa Scarf

See you there darlings.. :)



Thursday, 19 April 2012

About WAFFAA scarf





 

Honestly, wawa busy sangat with my newbiz. just imagine semua wawa buat, pilih kain, menjahit, online management and everything. maybe kecoh sebab baru sangat dalam bisnes ni. no experience at all. wish me luck darlings. 

btw, alhamdulillah for overwhelming feedback for WAFFAA scarf.. Sayang my pembeli. Promise I akan buat tutorial macam mana I pakai my scarf ok..

picture taken from my instagr.am. I'm addicted with instagr.am! :)

Wednesday, 18 April 2012

Melepas..

Rugi bila tak dapat pergi. I thought if dapat pergi boleh bukak bazar for WAFFAA

 
because Mr. Fand had planned and booked our holiday and hotel on that weekend.. 
i should sigh or yayyy!! 
;)

For more info about that event. click here..

HIJABERS BLOGGER PILIHAN

Hi darlings,

Look at this banner, or please check MD (mak dara) blog. howt kan? 
Not only that, MD hosting a contest for hijabers blogger (sesuai lah tu untuk wawa) :)


The prizes (not $$$) but..

"14 atau lebih peserta yang bertuah dan terpilih akan mak promote kaw kaw di entry mak mulai 23 april hingga 13 May nanti." 
MD is famous blogger, and featured in HIJABISTA MAGAZINE (EDISI PENGENALAN) woottss!

 picture taken from my instagr.am

In conjunction with that, here's my picture and simple description. :)

(1) Mix + Match = fashion

 
  

(2) holiday and fashion..


(3) shopping untuk fashion..


 (4) fesyen buat anda lebih berkeyakinan (are this picture confident enough?)


(5) Simple yet elegant with baju kurung


 (6) fashion itu pilihan warna


(7) sense of fashion comes from within


 Oh sangat cliche wawa punya description.

ok that's all.. wish me luck..

:D