Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Tuesday, 28 February 2012

Rainbow Cake Version Real

What are you feel if impian menjadi kenyataan? Remember this post? So now it's become real. Yes rainbow cake not only in my dream. Real ok. And thank you to Nabila-owner-Esyalicious to make my dream come true. Oh bukan simply je boleh jadi kenyataan. Bukan buat sendiri but remember this contest. Yes I won and get the rainbow cake for free. Worth RM50.

Let the pictures show and tell you betapa colourful and and you boleh fikirkan rasanya. Warning you'll be drooling in this post.

 

Count the colours. Texture cake sangat gebu and the cream just nice. Takde manis sangat simply awesome!



Ok now you see... 

Now u don't. Sekelip mata je dah habis.. :)


Siapa yang nak rasa bolehlah order. Tapi, you all kena bayarlah kan? but worth for your money. Gebus je.. :)

Monday, 27 February 2012

Look Post: Electric Blue & Orange

Ya Rabb, apahal lah buat muka macam ni? Hahaha. well, try look different sikit, normally muka control senyum je but his time kita monyok sikit ok. Look at my muncung, surely you can hang the hanger. hahaha.. Please critic, I'm ok with that.


Pesanan, please don't do your face like that depan your partner, husband, boyfriend or anyone else. Kalau tak suka pun jangan lah tunjuk sangat. :)

Pesanan lagi, please SMILE like this. People would love you. And anti-stress ok. Say cheese.



Btw, I really love my new skirt. It's from lawa-lawa. Also my leopard print blouse from lawa-lawa. People said lawa lah your blouse, lawa lah your skirt. I said its from lawa-lawa. Easy to remind, easy to choose, easy to buy and nice to wear. I'll make full review about lawa-lawa. So please check the lawa-lawa FB first.

Jom shopping!


Zaman Bercinta

Entry kali ni kind of jiwa-jiwa. Ingat Lisa & Yursy je ada cerita diaorang, kitaorang pun ada. :)

Dipendekkan cerita, gambar-gambar ini adalah time kitaorang dating. Jom kita tengok gambar.

Malu-malu, sengih-sengih, dan lagi tepat blur. Time inilah makan tak kenyang, tidur tak lena mandi tak basah tu. In the middle and diawang-awangan. Is it LOVE?

Sengih-sengih dengan BBM nya..


Kadang speechless, senyum je, senyum dah show a lot of meaning. Dalam hati ada taman..


Wawa dengan gaya ngadangada. Mr.Fand lagak Mr.Cool.. 


Half + half = one 


Time ini malu-malu, tak berani nak bertentang mata. Menyampah! haha..


Buat tak faham je. Malu-malu padahal muka dah merah padam. Masing-masing control ayu and macho. Eh ayu ke?  :)


Speechless.. sengih ear to ear.. :)


Kenangan indah biar kita simpan sampai bila-bila. Nati boleh cerita dengan anak and cucu kebahagiaan atuk and nenek dulu. Alahai comelnya lah cucu wawa nanti.. :)

Tagline: Kebahagiaan ada hak setiap insan.
Picture taken by BlackBerry time ni DSLR tak wujud lagi. Gambar ala-ala sephia-toned-picture show u gambar lama. Actually, takdelah lama sangat awal tahun lepas je.. hihihi..

Apa cerita menarik or kenangan terindah you all with your partner?

Sunday, 26 February 2012

Tudung Mak Datin

Ha yang ni memang truly datin. Selalu mak datin pakai tudung bling bling, beads penuh but Datin Norjuma sangat simple and cantik with her bawal. Cantik kan. Kalau I pakai tudung macam ni, boleh jadi cantik macam dia ke? Ha nak jugak.. :)




Simple yet elegant, tak perlu susah nak bersulam bagai, just put ribbon. Done! Match with your attire, and turn so cantik. Boleh look alike Datin Norjuma.

Look at this tutorial. Very inspired to those suka cantik yet menyerlah. Padanan colours tu memang mengancam ok.


Is it true? If orang dah cantik, pakai apa pun akan nampak cantik..

Sesiapa yang dah tak tahan tu? geram nak lawa macam datin. cara nak dapatkan nya boleh pergi ke website Aidijuma and Facebook.. Jom jom terjah. I planning tu buy and wear it with my kurung. Jom shopping..and one thing tudung dia murah start RM10, RM15 dah boleh dapat. :)

Check it out! 

Thursday, 23 February 2012

Alahai.. Merajuk ke?

Apa ertinya semua ini? ceh agak cliche intro. Kalau lah kita tengah cerita sambil tangan semua gerak-gerak betapa berianya nak menunjukkan pada dia kita tengah mempertahankan sesuatu, tup tup dia pandang belakang and tengok atas macam ni. (refer picture) Ha apa maknanya tu?

In other issue, apa yang you all akan buat? adakah terus bercerita sebab tau even dia pandang belakang ke, pandang atas ke dia tetap dengar and would think about that or kita pun pandang in other side? (konon buat-buat merajuk lah) tak tau sampai bila dia nak pujuk. Ataupun kita buat aksi menggoda sikit supaya dia pandang kita semula. Jangan menggoda sangat kang ada yang kena tinggal balik.. :)

Jawapannya ada di tangan anda. You can make a choice.

So far apa yang wawa belajar dalam live life marriage ini, apa yang dia cakap or cerita kita tidak perlu nak ambil berat sangat or ambil serius sangat. Sikit-sikit dia cakap kita terasa, susah lah macam tu nak communicate, so tak perlulah nak sensitif sangat. Take at possitive side maybe apa yang dia cakap ada betulnya. Think again orang yang cakap itu adalah husband kita. The man and only person yang paling sayangkan kita. So, janganlah melenting tak tentu pasal. And kita sebagai perempuan can use our kelebihan yang bersifat manja tu. At first relax dulu biar je dia nak buat apa, than try tackle back. Buat-buat lawak tak berapa pandai ke. Cerita something yang you all boleh gelak-gelak ke? Trust me dia akan ok than akan pandang kita semula or ntah-ntah terus give us hugs deep deep. Ha you all tak nak ke? Try doing good to feel good. Sacrifice little bit sebab tak rugi cause kita sacrifice pada orang yang sayangkan kita and paling kita sayang.

If kita muncung or merajuk (memang takdenya dapat pujukan mesra) in the end kita sedih, kita suffer kita miserable. Lastly, faham-faham sendirilah kita pun tak rasa happy dengan dia and sewaktu dengannya. Mulalah fikir kenapalah suami kita tak macam Aaron Aziz, romantik je. Kena sedar balik perangai kita macam mana? adakah macam Izzah? (Ombak Rindu). So you can make a different.

Think twice about that!

credit to my model (Mr.Fand) love ya, hugs deep deep.. :)


Look Post: At Istana Kehakiman




 
 


What i wore:

Maxi Dress from thepoplook.com
Blazer from CottonOn
Flat from Forever21
Tudung Bawal from Bawal Exclusive (Jalan TAR)
Location: In front of Istana Kehakiman, Putrajaya

The Opposite Of Pink Shop

Drumm roll... yayyyy I'll be selling my pre-loved items. Banyak collection wawa specially blouse. Ok dulu kerja di JB kerja swasta, memang banyak collect blouse. Hari hari tukar, macam-macam colour ada, and favourite brand I ialah MANGO or MNG. Well, dulu kedai MANGO ni bawah office je, so if ada SALE or new arrival I akan terjah. But nowadays pergi kerja lebih comfort pakai baju kurung, government lah kata kan, if pakai blouse or menarik tertarik sikit orang akan pandang atas bawah. Agaknya lah, cause I tak pakai lain except kurung now. Outside or hangout with Mr.Fad baru pakai vogue. Eh vogue ke? :)

But, pre-loved bukan saja baju but akan ada produk lain macam handbag, kasut and so on will be uploaded soon. Tunggu ok. Teaser antara produk yang I akan let go so take a look. 






Harga sangat reasonable, if ambil banyak akan ada lagi promotion. It's so negotiable with me. Harga kat kedai memang tak dapat murah macam ni lah kan.. :)

So please visit my shop. I called it 'The Opposite Of Pink Shop'

Wednesday, 22 February 2012

Coincidence

Orait.. cuba tengok betul betul picture I ni..
Tenung dalam dalam, setiap angle..
If tak puas hati lagi look at here.. 


Dah tengok? Dah tenung? So are you ready?





-






-






-








-







-





Betul ke ready? 




-





-






-





-





-







-






-







-





-




Ok here it is!



Bila tengok picture ini terkejut, sebab boleh sama dengan Dian Pelangi. Seriously it is coincidence. Tak pernah tengok pun picture dia ni before. Baru perasan tadi. Tu yang agak terkejut. Ok, if sama dengan orang lain acceptable lah, ni Dian Pelangi ok! Adakah wawa punya fashion dah setanding dengan artis antaranbangsa? eh siapa pulak artis antarabangsa.. over peghasan pulak.. hihihihi.

 Just wawa takde cincin gold besar tu je?

You so inspired me Dian Pelangi. This is just coincidence. Please sell your item to Malaysia. If Dian baca blog ni lah. Owh what's mean Dian ek? Macam keturunan contoh kat Malaysia macam tengku, sharifah ke? Please somebody tell me?

Wawa rainbow! :)

Wordless Wednesday

Tuesday, 21 February 2012

CANDLE LIGHT DINNER

Last weekend we all plan nak makan je kat rumah and Mr. Fand want to eat Western dishes. So, tiba-tiba *ting! idea datang dan terngada-ngada I plan to do candle light dinner with my hubby. First time buat ni. So google apa yang perlu ada untuk candle dinner ni?

Syarat utama mestilah ada candle kan. Tutup semua lampu hanya pasang candle bagi suasana romantis and 'hot' gitu. :) Semua bahan Mr.Fand beli beef steak and chicken yang dah ready marinated. I just prepare and add some black pepper sauce. Rasa masak western style easier than masak sambal, no need tumis semua tu.

Secondly, mestilah suasana yang romantic, night together must be amazing. makan pun bertenang mata. ceh! Create that mood. Do some decorating. I used flower (pink colour) memang bunga atas meja tu je and I used big plate. Kalau kita pergi restaurant western mesti diaorang hidangkan plate besar kan. So purposely beli big plate kat Alamanda untuk dinner ni. Oh gelas yang kelass tu pun baru beli and it's only RM5 je. Murah dan worth it! :)

Look at that! Isn't it romantic enough? 


My portion.


Bekas candle itu, I ambik glass yang my mom bagi. Ni kalau dia tau mesti bising sebab bekas lilin yang panas and cair tu susah nak hilang. Sorry ye mak. Later I ganti glass corelle for u.


Dim light. Makan suap suap.. 


Zoom in, plate for Mr.Fand. Beef steak and black pepper sauce. Oh sauce tu I akan upgrade next time. Anyone tau resipi yang best untuk black pepper sauce?



Sebab nak feel lebih, kenalah bertudung bagai time dinner cahaya lilin ni ok. Jangan lupa sembur perfume lebih sikit..Make up pun tak sempat pakai.. :)

Last but not least we had red velvet cuppies. Favourite we all. Yang ni pun buat sendiri. If nak order go to Hanimura CupCake.


Very enjoyable dinner, puas hati dengan apa we all have done. Oh we all masak together, kecoh kat dapur macam ada 10 orang tapi just two of us. After dinner we all tengok Merlin, rest and relax, we talked so much. After that we had ehem ehem.. *blushing*

Ready for your own candle light dinner?

Monday, 20 February 2012

Nuffnang Turns 5!!

Nuffnang is celebrating 5th Birthday very soon. I'm very exciting have journey with Nuffnang and the cute blue stickman! Oh, Who's blue stickman? Here it is. Say HI to it please!

 
I think the Stickman should do this for his birthday celebration:

Fistly, has girlfriend in blue like this or prettier than this to be stickman's partner..


Secondly, have performance from nuffies to make celebration more spies up! Wonder girls or wonder nuffies. Can anyone? :)


Make the event reallly awesome and rejoice. Try to vary the music, think about the different stages of the evening and build up the atmosphere. :)

Thirdly, 5 layer cupcakes and ballons make the event more interesting! All the food in blue.. Oh can wait for that..






Fourtly, famous blogger should be there. Share the excitement of celebration. Including me. :)

Fifthly, make the party blue and be entertained, surprised and indulged. Into the Blue for bringing some fun..


That's all. Can't wait for the actual day come.

Last but not least, speacial for stickman!


Happy 5th Birthday Nuffnang!!


Oh, if you are interested to join Nuffnang's 5th Birthday Celebration as well this coming 26th February 2012, do check their link here. Catch you there!