Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Saturday, 31 December 2011

Bye bye 2011, Welcome 2012

What happen in 2011.. So precious and still 'green' in my mind..

Umrah in APRIL 2011


Tie the knot with Mr. Fand. MAY 2011



 SingaporeMOON MAY 2011



First time raya together AUGUST 2011
Pening, so many pictures.. look at here!


BANDUNG NOVEMBER 2011
Look at here, here 2, and here 3... 


AIT tie the knot DECEMBER 2011..
She's my first niece. Look at here..


I think i did pretty well. The best words to describe all this moments is ALHAMDULILLAH. Dengan kuasa tuhan dan keizinan dari-Nya kita berjaya melalui everything yang kita plan. Syukur, everything went well. 

Welcome 2012, i hope i can be the best wife to my husband, the best daughter to my parents, the best sister to my sibling and BE THE BEST for myself. InsyaAllah. 

The game start! Happy NEW YEAR guys! Love ya!


Friday, 30 December 2011

Happy..

....when my desire or my dream come true..

Muka happy..


yes! my second FitFlop. before this. Electra Strata Grey. And now, Electra in Gold.


Well, to people like me who prefer comfy shoes rather than any other sandals or heels, memang teruja sakan lah. I'll forget about my heel. and I love the sequins.. :)

Was it Fit or was it Flop? :)




Girls! you must have one! Sangat selesa.Let's go flipping and flopping around. :)

Location: Sunway Piramid

Keindahan Pantai & Keenakan Makanan

Two different things but synonym. Makan di tepi pantai yang indah, sambil terdengar desiran ombak, sambil dihidangkan sotong goreng tepung dan butter prawn yang enak. Oh bestnya. *slap* harap maaf anda sekarang berada di office  sambil minum Horlicks fibre-up je ok. Hihihi..

Ok! If u all nak rasa suasana yang wawa cakap before that. Please go to Aroma Ikan bakar Jeram, Kuala Selangor. Memang best, semua fresh, sedap sehingga menjilat pinggan. :)

Let's picture show you keadaan di sekitar pantai Jeram, Kuala Selangor ok. 






Then we end the day with a gorgeous sunset and yummy in my tummy. Sorry lah takde picture food, sebab semua kita dah perabis. Maybe next time. Restoran ini adalah must go every month punya. Mom-in-law belanja. :)


Located at Pantai Jeram, Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan.
Opening Hours: 4.00 pm to 12.00am, Closed on Monday once every two weeks. If you are planning to come here in weekends, must make reservation first by calling.
Tel. Number: 017-316 3177

Nak pergi mesti ajak wawa ok.. :)

Thursday, 29 December 2011

Bandung Escape! - Part 3

The third day, we go Trans Studio Bandung! Is one of the biggest theme park in the world. Canggih & cantik semua yang ada di Trans ni. First time pergi, sebab theme park ni baru bukak 18 June 2011. Semua permainan pun baru lagi. Definitely best.

 

Cantik decor kedai popcorn ni, nak beli tapi seller tak tau pergi mana. Maybe main roller coaster kot. 

Semuanya yang segar segar saja!!  

 


Harga ticket IDR200,000. Actually untuk budak pun same price. 
 

 

Don't forget to print this map. Easy for your guide and It could be handy in 4.2  hectares indoor area. Fuh!

 
For more info visit Trans Studio Bandung

After Trans, we manage to go Rumah Mode. Seriously tempat ni memang paling heaven for shopping. Antara semua factory outlet at Bandung. Wawa prefer this place. Rasa nak ambik semua, barang cantik. Jangan tanyalah berapa puluh wawa beli cardigan, t-shirt, jeans, maxi dress. I Love Rumah Mode. Mr.Fand geleng kepala je. "You want to sell it again?" Nope all this for me. :)

Siapa boleh buat Rumah Mode di Malaysia. Wawa akan pergi hari-hari. I just grab whatever I wants and put it inside my bag, Simple as it is kan? Because the price sangat murah!..

 





Dress: thepoplook.com

Love come to Bandung to shop till drop! Definitely will come again! So that's all I guess! Daaaaaaaaa~ *bye hand*

Can't wait for Hong Kong Trip next year. Jom guys. :)

Bandung Escape! - Part 2

Day after that we all plan nak ke Jalan Dago & Pasar Baru for shopping! Wheeee!  

There are almost 50++ factory outlets (NOT shopping malls!) in Jalan Dago alone! Many brands such as Guess, Armani, Gap, Monarchy, LV, Bebe etc etc are available. The real and the not so real are there but the quality is better than Malaysia. Fashion at Indonesia more updated than Malaysia. The price arround IDR150,000- IDR300,000. But in good quality. Hopefully Malaysia jual barang macam tu. Now, kita pergi reject shop pun price RM50++ but quality kurang kan.


 

Before that, we had our breakfast at the hotel itself.  The food was okay lah. Not really nice. The thing u must have is Extra Hot Sambal Extra Pedas. Actually sos cili extra spicy. Untuk menambah perisa.


 I love the Mango juice. Marvelous.


Heritage one of the famous factory outlet in Jalan Dago (branded apparels..very good quality t-shirts and etc made in Bandung to be export to Europe, USA, Aussie and also for Hard Rock outlets)

So shopping sakan wawa and Mr.Fand at here. 
 

For lunch, wawa ke restoren Simpang Raya, Jalan Pasteur. Nasi padang. Time ni waiter akan letak bermacam-macam lauk atas meja. So, you all kena pilih mana yang nak makan je. Once, you touch je consider makan dan kena lah bayar.


Best ayam goreng and sambal kentang & fishball.
 

Lepas makan tu kat jalan besar ada promosi for axisworld kot. Meriah sangat. Ramai cewek-cewek Indon kat situ. One thing, noticeable cewek indon ni body semua slim, petite size, susah nak cari cewek yang gemuk or obesiti. No wonder Malaysia ialah negara pertama di Asia yang obesiti tertinggi. Sebab Malaysian food sedap kot. Malam pukul 2-3am pun still makan. Macam mana tu?


Dress: Thepoplook.com
Cardigan: Nichii
Shawl: Nichii
Shoes: Forever 21
Accessories: Forever 21

....... to be continued


Bandung Escape! - Part 1

Sorry for late update pasal vacation wawa ke Bandung ni. Lama dah status draft. Today je baru ada time nak update. Kalau boleh semua cerita tahun 2011 akan wawa settle before new year.

Let's we talk about Bandung.

This time kali kedua wawa ke Bandung. First time dulu with member UTM and ambil package syarikat apa tak ingat di JB. Time kat JB dulu rasa lagi dekat sebab wawa naik plane from Changi Airport. Ke Singapore tu travel agent sediakan bus. Susah juga sebab naik turun dari immigration Malaysia and immigration Singapore untuk chop passport.

This time arround yang bestnya wawa pergi bersama Mr. Fand. Dia dah 3 4 kali ke Bandung, so semua accommodation Mr.Fand yang settle. Vacation ini kedua after Singapore. Oh about Singapore wawa akan story jugak ok. 

Flight ke Bandung area kul 3pm waktu Malaysia. So kita fly 2 jam and sampai ke Indonesia pukul 4pm. Indonesia lewat 1 jam dari Malaysia. Tapi keadaan lebih kurang sama je kot.

Muka happy nak fly.. :)




Before pergi kita orang plan nak makan di LCCT, tapi time tu sangatlah ramai. MCD, Marry Brown, Starbucks, Old Town White Coffee full seats. So Mr. Fand kata beli je atas plane. Plan nak makan satay, tapi habis. So yang ada Nasi Ayam ni. Try guess berapa harga? IDR70,000 = RM20. Tak sedap ok, desperate punya pasal.

Airport Bandung. Kecik sangat Airport International dia. Rasanya airport Sungai Petani, Kedah lagi superb! Sampai sini teringat sinetron di Astro Ria. 'Ibuk sila beratur ya!' Kastam diaorang tak reti senyum. 


Time ni we all tengah tunggu member Mr.Fand ambik a.k.a supir kitaorang. Yang bestnya Bandung sejuk, maybe 24-27C..


 

After check-in, we all terus dinner di Karamba Cafe Bandung, this is Sundanese Restaurant. Actually harga takdelah murah. Wawa rasa Indonesia punya makanan mahal. More expensive dari makanan di Malaysia. Memang target untuk orang Malaysia je makan sini. Time makan ni pun semua orang Malaysia. Nampak tudung awning dah tau orang Malaysia..  




Opss dah strat makan baru teringat nak amik gambar. Ini ialah Nasi Goreng Ayam dan Telur Mata Sapi (Sapi=Lembu). so-so je. Price IDR35,000 = RM10.


This one tak ingat apa nama dia. Yang bungkus daun pisang itu ialah nasi dan kuah tu lebih kurang tomyam tapi rasa manis. Tomyam manis. Can u imagine that? 


At Bandung we all stay kat WIRTON Dago Hotel. Jauh juga dari Jalan Dago, memang perlukan transport ke sana dan ke sini. Tapi kalau nak dari hotel ke Jalan Dago naik cab dalam IDR40,000 = RM15 kot. ok lah kan. Cab chevrolet lagi. Kat Malaysia tak pernah naik tapi kat Indonesia je naik. 

Ni sekitar room tu. Besar luas, selesa, bersih, tapi aircond kadang buat hal. But, no problem sebab Bandung memang sejuk.






This hotel worth-it for your money. Satu malam dalam IDR375,000. Kira sendiri. Klik here for converter... :)

... to be continued.