Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Friday, 25 November 2011

Hello From Bandung!!

If post ni dah keluar, that means wawa dah sampai Bandung, Indonesia. Holiday kali ini wawa pilih bandung sebab semangat wawa yang suka bershopping and mr.fand yang suka vacation. So lastly we all pilih Bandung. Nak pergi Paris jauh sangat pulak, if nak pergi Melbourne tak reti speaking. hikhik... actually, nobody know, apart my family coz surprise..surprise lah sangat kan? :)

So salam dari Bandung. Doakan journey wawa selamat pergi dan balik.

Wawa tinggalkan you all dengan pictures masa di Feringghi, Penang. So, if korang rindu wawa tengok pictures ini ok..




You all pergi bercuti ke mana end of this year ni? Anyway, Happy Holiday!! :)

Thursday, 24 November 2011

Katy Perry - The One That Got Away


part of the lyrics yang super touching!!

"I was dreaming you were my Johnny Cash
Never one we got the other
We made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

And in other life
I would be your girl
We keep full our promises
Be us against the world

And in other life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away

All these money can't buy me a time machine
Can't replace you with a million rings
Shoulda told you what you meant to me
Cause now I pay the price"

Appreciate somebody yang masih ada before she/he gone.. I love everything/everybodies yang wawa ada sekarang.. including katy perry.. :)

one of my favo songs yang wawa akan dengar setiap pagi before pergi kerja... the o o o one...

Wordless Thursday....

coz excited nak fly esok.. pergi holiday.. dekat je, yang penting oversea.. hehehe.. pergi mana tu? ramai tanya.. tapi tunggu lah.. soon you all akan tau. rasa lama tak blog sebab wawa outstation.. tak berkesempatan pun nak update.. miss you all.. :)

picture bawah ni time wawa di penang.. di padang kota lama.. penang memang besttt..






ok lah, see you soon.. 

Saturday, 19 November 2011

Si Tudung Tweet, Skrin Di TV9



Sinopsis:
Mengisahkan tentang kehidupan pelajar di kolej yang inginkan perhatian. Zubaidah merupakan seorang pelajar kolej yang sanggup membuat apa sahaja supaya mendapat perhatian ramai. Liyana Jasmay yang memegang watak Zubaidah, berasa iri hati terhadap Marissa, lakonan Juliana Evans, yang dianggap saingannya. Marissa merupakan bukan sahaja bijak dari segi komunikasi dan penampilan, malahan ramai gadis di kolej ingin menjadi sepertinya dan menganggapnya sebagai idola.

Situasi ini membuatkan Zubaidah bertambah iri hati dan bertindak mencetuskan spekulasi di laman sosial terhadap Marissa. Apatah lagi ramai jejaka yang ingin menjadi teman Marissa. Pelbagai perubahan dilakukan oleh Zubaidah untuk menyaingi Marissa sehinggalah suatu hari, Zubaidah melakukan sesuatu yang tidak diduga semasa menghadiri kuliah pengajian Islam dan mendapat perhatian ramai!

Pada yang belum tengok and have time or tak tau nak layan cerita apa. seriously boleh or must tengok cerita ni.. best..innocent je zubaidah dari parit jalas. lama-lama cantik and style hana tajima. seronoklah. cliche! style liyana jasmay dalam cerita ni pun cantik and ada pesanan yang menjadi tauladan kepada kita in this story.

In this story diaorang gunakan tweet-je (twitter) and faceback (facebook). seronok and awesome. :)

Friday, 18 November 2011

Night Market, Batu Feringghi.

Night market kat Batu Feringghi should tukar nama to Arab Night Market. sebab apa tau, bila wawa pergi sana orang sekitar tu ialah orang arab. Restoren yang ada di kawasan tu semua pak & mak Arab. Pergi mamak area feringghi tu pun ramai arab yang cun-cun, muka macam patung, mata hijau and pakai abaya. Menurut mr.fand musim cuti di sana tu yang ramai ada kat sini. ye lah kot. :)

Night market ni sama je macam uptown or downtown kat KL. orang kata kualiti lagi bagus sebab sini orang chinese jual, KL orang Melayu. tapi pendapat wawa sama je. Orang Melayu ke Cina kita 1Malaysia ok.

Yang paling best kan. peniaga kat sini ada letak dua harga. Orang luar or orang penang. Sebab masa mr.fand tanya harga casing handphone dia kata 'if harga luar RM200 if dengan u i jual RM25'. Nampak tak perbezaan ber100% lain. Bila jalan-jalan lagi peniaga kat situ akan layan orang arab ni lagi ramah dari orang tempatan sebab price yang diaorang boleh mark up. You all tau kan kristal tu boleh dapat dalam RM20-30 tapi peniaga tu boleh markup sampai RM300 kat orang arab. Si makcik arab ni pun belilah, tak tau yang diaorang dah tertipu. Patutlah orang cina Penang boleh beli rumah besaq, ini kerja diaorang. :)

Ok lah whatever, yang penting wawa tak tertipu dan wawa happy di feringghi. mr.fand kata feringghi lagi best dari Bali. ye ke? Tapi tak kira wawa nak jugak pergi Bali. InsyaAllah next year.


Wawa tak beli apa pun. Takde yang berjaya memikat hatiku. Yang wawa pegang tu ialah mangga muda & asam. sodapp..

 

 

Gambar ni pak arab yang peramah tu lah tolong amikkan. wawa tak mintak pun dia yang offer. best best!

Thursday, 17 November 2011

MAJALAH REMAJA!

Wawa balik dari kedai aunty kat bawah. kedai aunty bawah office ni ala-ala 7eleven. Macam-macam ada or can say one stop center lah. Bila pergi ke area magazine wawa beleklah apa magazine nak beli ni. Semua ada just name it. padat lagi mantap kedai aunty ni. bila belek lagi dekat 10 minit kat situ aunty tu dah pandang-pandang jeling-jelng.. nak beli ke nak baca free tu.. mesti aunty tu fikir dalam hati.. hehehe.. ok ok wawa belilah satu magazine tu ialah..


REMAJA.. 

Balik je office, biasalah office kan semua kepoh-kepoh kat sini.. bila diaorang tengok. eh wawa beli majalah REMAJA?? kenapa pulak? wawa remaja lagi ke? hahaha sungguh tak sesuai ok!!  See wawa lagi muda dari umur magazine ni. 



Patut beli JELITA, ke WANITA ke.. oh no no.. seumur hidup tak pernah beli magazine berunsur macam tu.. paling selalu beli pun CLEO. dulu time nak survey wedding ideas wawa beli PESONA PENGANTIN. rasa dah lama tak beli magazine sebab mahal and one thing, semua info lagi menarik and u can get from the internet.

Balik pada magazine REMAJA tu, cover DIANA AMIR.. cantik and hijabers fashionista.. wawa suka sangat..


Antara yang ada diana bercerita sebab penghijarahan dia dari free hair ke bertudung. bagus kan. bertudung pun still bole berfesyen. Lagi best dia kata rezeki dia makin bertambah since bertudung. Alhamdulillah mohon rezeki tu lagi berkat. Pernah dulu orang cakap muka wawa macam diana amir? erkkkk ye ke? 

Bila belek-belek ni ok jugak, banyak info-info menarik. Antara yang nak share ialah...


hehehe.. Yup.. malam ini jugak saya try this tips, sebab nak sexy macam Rihanna.. :)

Lain tips sila dapatkan REMAJA di kedai or 7eleven yang berhampiran anda!!  Yang latest cover dia ialah SHAHIEZY SAM & SCHA ALYAHYA.

Pictures via BlackBerry.. sila take note..

"Nuffnang Blog Awards, Here I Come"



Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

Ah! can you imagine that! the prestige awards ceremony by Nuffnang. So awesome! Upon i read the details about the event, i seriously wants to get the ticket to join the event. It would be a once in my lifetime the best experience as a blogger. 

I am itching to go. I pray to gets the ticket. And here is the top three reasons of why I wants to attend Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011.

1- I wants to meet bloggers & absolutely Nuffnagers! Exposure to the nuffnang community must be so enjoyable moment. Meet with new people. I simple love meeting people. I would really love to meet them personally, talking to them in person will open up a whole new perspective me as a blogger. Wouldn't be fun to have blogger friends in different countries? That would be superB!


The bloggers in Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards 2009. Awesome!

2- Walk down a red carpet. It's almost like the Oscars for the blogosphere. I really don't want to miss this opportunity because it's part of my dream to attend this award. The Nuffnang Asia Pacific Blog Awards sure was a blast, isn’t it? You wouldn't ask for more. Believe me. 



The Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards 2009

3. I want to see and know who brings home Nuffnang trophies!!  I’d love to see and meet these people who make a difference blogging in their respective niches. I would want to acknowledge and give support to my fellow bloggers who worked hard in making their blog stand out from the rest until they can win. It will be cool to see the winners of each categories. The most important thing is to be able to feel their happiness and congratulates in person.






These are my top 3 reasons why I want to attend the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011! Don’t just say, “Wish I can go too”, DO SOMETHING!!! Try to win an invite like me!!!
 
Anyway, no matter I win the tickets or not, I will still be glad that I tried!

Thanks everyone, thanks Nuffnang, thanks blogger. Wish me luck! Sincerely, all the best to all finalists for this year's Nuffnang Blog Awards.

Wednesday, 16 November 2011

Nak ke Tak Nak?

Hurmm nak beli ke tak beli. now, wawa tengah fikir. kalau ingat pesan mr.fand and mak suruh stop beli any baju. sebab dah banyak and obviously baju yang baru and tak pakai pun banyak. tapi collection WHAT's NEW thepoplook sangat cantik.. hurmm thinking.. 




Help me!! :)

Gigi Comel




Gila comelll.. macam nak hentak-hentak kaki sebab comel sangat.. favourite blog.. setiap gambar ada cerita.

Wanted

L.O.V.E

I'm dying for this Long Cardigans in Beige. Someone tell me mana nak cari? I've just purchased a dress to go with it. over kan? Ha its must be long cardigan. can cover up my 'asset' :)






 
 
I had cardi in yellow. This cardigan from NICHII and no collection in beige. 

Cardigan is a must-have item if you're wearing a tudung, you would it need when you use a tank top, a t-shirt, or an armless top or dress, and I need to have these cardigan (s)! 

Ha ada blog yang share with us what she looking for and what she found. sought-and-found. canggih! later wawa nak share dengan dia lah. :)

Tuesday, 15 November 2011

About the future...

Lihat apa kaca mata kita pakai hari ini. JIka kaca mata mencari kesilapan dan fokus kita mencari kesilapan maka itu kita nampak dan akan buta pada semua kebaikan didepan mata kita. Mula cari kesilapan kita dan betulkan diri hingga tiada tenaga untuk melihat kesilapan orang lain. Lihat keluarga kita dan jangan sekali kali bajet bagus dan rasa kita lebih baik dari orang lain. setiap kali kita komen orang lain lihat samaada kita ada sifat ini dan banyakkan istighfar. Lihat apa yang kita lihat setiap hari di facebook. Jika keburukan itulah diri kita hari ini dan esok hari dan selamanya dan diakhirat nanti.
Source: Prof Dr Muhaya. I really love her. I adore her..

Monday, 14 November 2011

Eyebrow...

Admitted, wawa ialah orang yang paling paling paling tak kisah about kening. Wawa lagi suka about lips or eyeliner. Pasal kening memang tak amik peduli kot. 

Before ni ada member office sangat stress pasal kening.. "oh i nak pergi saloon repair kening", "alamak kening nampak serabai lah" depends lah kan. masing-masing punya taste. but wawa believe eyebrow that dominate the face.

Ada yang sanggup berhabis untuk trimming & shapping. For permanent kena pluck semua eyebrow and design  depends pada bentuk muka. Cara ni mahal ada sampai rm200-rm400. Fuh!! quite tedious process, sakit lah kan. somehow, guna tattoos can only be removed via laser. mak aih. anything untuk nampak cantik.  

Try tengok eyebrow wawa. .. no komen.



 Pernah jugak wawa trim kening time wedding dulu. Konon nak dpatkan seri pengantin.. :)


Bila sebut pasal hukum rasa takut pulak nak trim kening. rasa you all pun dah tau dan pernah baca. you all jangan sensitif sangat ok. ini wawa nak share untuk renungan kita bersama. 

Daripada Abdullah bin Masud, daripada Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Allah melaknat wanita-wanita yang mencabut bulu kening atau bulu muka (al-Namisah) atau meminta orang lain mencukur atau mencabut bulu keningnya (al-Mutanammisah), wanita yang mengasah gigi supaya kelihatan cantik. Perbuatan itu telah mengubah ciptaan Allah. (riwayat al-Bukhari, Muslim, Abu Daud)

Cuba baca artikel yang pernah wawa baca dalam paper Utusan. (Wawa sangat rajin baca surat khabar sebab free kat office ni kadang boleh bawa balik lagi)

Opinion wawa nak cantik pun berpada-pada kan. Jangan over and too much pulak. Jangan sampai takde kening pulak..



Ada berani??

Wawa suka style macam ni. Nampak cantik.



Kening nora ni nampak tebal tapi serious wawa sangat suka.


Choose which one is yours.. Mine K.



:)

Ceritera Aidil Adha

What? AidilAdha? Pictures last week yang tersimpan. Banyak kerja sangat kat office. Well, awal bulan kena siapkan report itu dan ini. ok cuti aidiladha tuhari wawa ke penang. First time beraya disana, everything went well. Aunties and uncles mr.fand semua ok and best. Diaorang of cos la slang penang yang sometimes wawa spontaneous akan reply apa? ha? hehehe tak faham.. so diaorang akan ulang or mr.fand akan translate. 

Seriously banyak beza sangat dengan raya di Johor. Mak abah wawa biasanya akan berpuasa dan whole family akan gather untuk berbuka puasa bersama. tapi lain di penang takde pun, malam raya tu siap berjalan-jalan di Queensbay. memang tak rasa raya tapi pagi raya tu je bila takbir bergema di subuh hari. touching bila teringatkan mak abah di Johor. sob sob.. ok tak payah nak mengada-ngada. :)

Mr.Fand ke masjid bersama sepupu dia. Wawa prepare makanan bersama mother in law and sepupu semua. After diaorang balik dari solat hari raya kami pun makan bersama. kat sana about food pun totally different. if di Johor mak akan masak ketupat, lodeh, rendang and kuah kacang tapi kat penang makan ketupat palas ayam rendang and kuah kacang yang rasa pun lain sangat. of cos la johor & my mom masak lagi best. 

After that terus pergi beraya kat rumah relatives mr.fand. first time wawa jumpa. ye lah first time balik penang since bernikah dengan mr.fand. Actually mr.fand orang shah alam duduk dari kecik pun at shah alam, family mr.fand pun stay dari dulu kat shah alam. tapi relatives semua at penang. mom in law wawa orang penang. ramai cakap mr.fand anak mami ke? hidung mancung ok bukan hidung tinggi. hehehe. actually bukan pun takde kaitan dengan anak mami atau mamo. 100% melayu penang.

But sepupu mr.fand ada yang berkahwin dengan anak mami, ok je diaorang takdelah sombong seperti yang wawa pernah dengar atau baca dari experience orang lain. 

Sepanjang di Penang happy, dapat jalan, makan, and know each other dengan relatives mr.fand. wawa akan share lain post about jalan-jalan di Penang. :)

Ready to go...





Beraya at anutie Husni's home.

 

Ha one thing kan, baju polka dot ni wawa beli at Jalan TAR. guess how much the price? RM39!! Need a say more. Comfortable and sesuai. :)