Followers

INSTAGRAM @WAWATASLIMAN

Friday, 26 August 2011

Majlis Khatam Al-Quran

Majlis khatam Al-Quran ini adalah hajat mak wawa. Sebelum wawa plan nak get married pun mak ada cakap nak buat majlis ini. 'Mak nak panggil semua kawan-kawan mak datang & cikgu gayah, then, ucu kena mengaji'. Tengok betapa excited mak. Alhamdulillah, majlis itu berlangsung as we planned. Night before nikah which is friday. Time itu, semua preparation wedding yang lain almost 90% done.

Attires: Kaftan grey & pink wawa beli from internet. Lupa beli kat mana. But, tudung & inner form Najjah. Baju sesuai sangat, sopan yet vogue untuk majlis khatam lol. Make-up, ha believe it or not wawa make-up sendiri. At least, avoid dari nampak pucat or sakit ok lah kan. 

Posing before start majlis.  




 

Majlis start, ramai kawan-kawan mak yang datang time ni. full support. my family, niece, cousin, semua mengaji bersama. Alhamdulillah, hajat mak termakbul jua akhirnya. 



 
 

Alhamdulillah, this event went successfully with bless from Allah. May all good effort during this event can be continued to lifelong future. InshaAllah. Semoga semuanya sentiasa diberkati oleh-Nya selalu. Aminnn. :)

Spaghetti Carbonara

I warning u! This post can make u drool & boleh buat kecur. Are you ready? :)

Tadaaaa...


Need i say more? Sedap! Serious, combination cheese, mushrooms, sosej, and hotness black pepper taste. slurppp. hit my spot! mr.Fand also like it, but he more prefer bolognese.

Senang sangat nak buat, sebab wawa guna PREGO lol. Ala buat apa nak susah use the old way, sebab guna PREGO dah dapat sauce carbonara yang marvelous.

Here with, i share recipe Spaghetti Carbonara. 

INGREDIENTS
 
2 tbsp Olive Oil
2 clove Garlic (chopped)
3 pcs  sosej Ayamas frankfurter chicken (sliced)
1 tin PREGO - mushrooms carbonara
Flavored Black Pepper 

 METHOD:

1. Heat oil, saute garlic until tender. (kaler emas2 macam tu)
2. Add sosej, cook slowly until crisp.
3. Add black pepper as needed. (i like spicy)
4. Add PREGO and add 1/2 half tin hot water.
5. Stir in remaining to keep from sticking.

Serve at once. Isn't it easy yet super delicious.

I really enjoyed being in kitchen. I want to cook more for my beloved hubby. Air tangan seorang isteri. See you with another recipe. :)

Tuesday, 23 August 2011

What do you regret doing in your life so far?

Bila baca emel lambat 3 hari. Emel dari En.Amir owner Odisi Studio yang mengatakan wawa dapat join iftar with Maria Elena. Arghhh! serius tak perasan emel tu. Dalam BB memang tak setup emel untuk wawa.tasliman@gmail.com. Even notification facebook pun takde. First thought memang tak dapat join iftar tu sebab yang 'like' wawa tak ramai. Competitor siap dapat 'like' almost 3000 'like'. mak aih camner diaorg boleh dapat like banyak camtu ek? tapi yang best nya judge mesti suka wawa (perasan) so wawa terpilih antara 5 lucky person join iftar tu. ye lah sebab almost 400 awek-awek cun tau yang join contest ni. arhhh serius rugi sangat. regret lahhh weiii. rasa lepaskan boyfriend lama dulu pun tak regret macam ni. :)

Harapan musnah atas kesilapan sendiri. En. Amir boleh buat contest yang best-best lagi tak next time, wawa nak join & nak menang. pleaseee. 

Ini lah emel yang wawa baca lambat tu. Nak jugak copy paste sebab nak remind benda regret so far in my life. sigh.
 

 

Ha tengok. di sebut-sebut nama wawa. Apasal la. Apa lah yang wawa buat sampai tak perasan ek. Memang hari-hari check facebook via laptop and via BB tapi memang malang kan?

 

Ini lah picture yang dipertaruhkan. Please make my dream come true one more time. Andai dapat ku undurkan waktu.  



 If pergi mesti dapat jumpa ladies yang cute miut tu kan. argghhh!


Jealous dengan Laila Enzai. Kalau tak mesti muka wawa ada dalam gambar dia orang. sigh. 


Moral of the story. there are no second opportunities in a real time scenario (iftar with maria elena). huwaaaaa.

Friday, 12 August 2011

My Wedding Reviews Coming Up

Wawa want to share with you all about my wedding. time majlis khatam al-quran, time nikah, time reception, time bertandang di Shah Allam and all about my wedding. InsyaAllah. Promise, I'll be writing full review of my wedding. I want share with you. Tungguuuu :)

Alhamdulillah, everything turned out just like what i wanted. No words can describe how happy i was. Time nikah and reception were truly few of the most memorable days in my life. meaningful sangat. MashaAllah. I can't forget lah. even though we have been married for almost 4 months but the memories still 'green' in my mind. Thank you Allah for the happiness.

Sneak peak. time nikah ceremony at my home Batu Pahat Johor. Enjoy!

Date: 7th May 2011






photo by: artcreative photography (saluddin ismail) I'll be reviewing about him too. 

Thursday, 11 August 2011

White & Perfect

Oh my goodness. It's real. Selalu tengok dekorasi rumah yang cantik-cantik dari website oversea. But now, look at that:


at Nusajaya, Johor. fuh.
 source
Hanis Zalikha sungguh slim

Definitely super gorgeous kan? furniture white colour. nice combination. i want my home looks like that. Help me!

Mood: Nak Shopping!

All i want to do now is go shopping! go everywhere and buy something for myself.  Go from one shopping complex to another, window shopping, pusing dalam shopping complex. oh i want that! absolutely yes! whenever i have free time and money, shopping seems like the best thing to do, even though time duit tak banyak pun shopping seems like important thing. :) 
Sometimes i might regret it later but never mind i still want to go shopping again. Hurm shopaholic much?

Muka happy time shopping di Bugis Junction, Singapore.

 
 

I love doing normal things and my life seems complete when, one is shopping. two is dinner with mr. fand. three is bake a cupcakes and four is money. considered enough :)


Tuesday, 9 August 2011

Bonus 1/2 Bulan Gaji Bagi Kakitangan Kerajaan

Masyuk.. Alhamdulillah.. Yahoo.. dapat bonus setengah bulan gaji. Pasti kawan-kawan kerja gomen tersenyum lebar. Muka ada senyum. Boleh guna untuk bershopping raya. Hendak menambah koleksi raya, hendak tambah perabot rumah. Hurmm rasa-rasanya nak beli handbag and fitflop kot. Alamak banyaknya nak beli, cukup ke? ;)

Anyway, Terima kasih kepada kerajaan & PM. Rasa sangat berbaloi kerja untuk rakyat & negara selama setahun. fuyoo :)

Jom jom shopping. :)


more than this. :)

"GIVE AWAY KELLEEESSS!"

Assalamualaikum,

First time join contest. Berminat sangat pada give away dari miss UYUN. I guess everybody know her. Just simply perfect person. How cute and sweet.

Eh ni bukan UYUN, ni WAWA. :)


Ha she is! so, she's just perfect, isn't she? ;)


Jom, Let's answer apa yang perlu di jawab.

1-Apakah makna bulan Ramadhan utk anda?

Percaya bulan ramadhan adalah bulan penuh kerahmatan, bulan yang mulia yang ada padanya kebaikan dan kelebihan. Setiap amalan kita yang penuh dengan keikhlasan dan keimanan akan diberi ganjaran dan diampunkan dosa-dosa yang terdahulu oleh Allah. InsyaAllah kita antara golongan hambaNya yang mendapat kerahmatan dan kelebihan bulan ramadhan ini. Aminn. Pahala yang dicari untuk dijadikan bekalan di akhirat. Selain itu, bulan diet boleh jaga makan dan kawal nafsu makan. :)

2- Apakah hukum berpuasa tetapi tidak berbuka?

Haram berpuasa dengan tidak berbuka. Sesungguhnya adalah sunat jika kita mengawalkan berbuka puasa dan melewatkan bersahur.  

 3- Apakah orang yang gila perlu mengqada' puasa mereka dikala mereka diserang kegilaan sewaktu berpuasa?

Orang gila tidak wajib mengqada' puasanya kerana syarat sah puasa adalah berakal (tidak sah puasa bagi orang gila) kerana puasa perlukan niat, dan niat hanya boleh dilakukan bagi orang-orang yang berakal sahaja.

4- Adakah anda boleh menghadiri IFTAR pada 13hb Ogos 2011 di Grand Season Hotel sekiranya anda terpilih sebagai pemenang?

Of cos boleh & sangat berbesar hati if boleh join IFTAR dengan miss uyun and friends. Thanks in advance. :)

That's all, selamat berpuasa kepada miss uyun dan semua blogger. InsyaAllah kita akan tergolong di dalam golongan hambaNya yang mendapat keberkatan dariNya. Aminn. 


Wawa Tasliman: Compilation of Pictures

 
 
 
 
 
 
 
 
 

so much photo i've captured but impossible for me to put all of them. Mana yang ada dalam directory picture laptop sahaja. ;)

Friday, 5 August 2011

Looking For Identity

All those pictures i took from blog and web, definitely not me. I like the way she mix match & combine the colour or design become so perfect style. somehow, really inspired me to be like her. Anyway, girls admire other girls, biasalah. nothing to be embarrassed from admitting that kan? Izinkan saya to re-post and re-blog your style sebab suka sangat. :)

 
 

isn't they all pretty. so cute lah!